אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: פוקסקון שוקלת למכור את המפעל החדש בסין - בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר צילום: רויטרס

דיווח: פוקסקון שוקלת למכור את המפעל החדש בסין - בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר

לפי סוכנות "רויטרס", החברה מנהלת מגעים למינוי בנק שיהיה אחראי על מציאת קונה למפעל לייצור מסכי LCD שנבנה בעיר גואנגג'ואו בהשקעה של 8.8 מיליארד דולר

02.08.2019, 16:28 | שירות כלכליסט

בעקבות ההסלמה המחודשת במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, שוקלת חברת פוקסקון (Foxconn) הטייוואנית למכור את המפעל החדש שהקימה בעיר גואנגג'ואו בדרום סין - כך מדווחת סוכנות הידיעות "רויטרס" המתבססת על מקורבים לנושא. לפי הדיווח, החברה מנהלת מגעים למינוי בנק שיהיה אחראי על מציאת קונה למפעל, שאמור לייצר מסכי LCD והוקם בהשקעה של 8.8 מיליארד דולר

קראו עוד בכלכליסט

אם המכירה אכן תצא לפועל, היא תתרחש בתקופה רגישה עבור החברה, שיש לה מצד אחד השקעות נרחבות בסין, ומצד שני רשימה ארוכה של לקוחות אמריקאיים, בהם אפל. פירוש הדבר שעליה לנווט בין האינטרסים המנוגדים של הממשלות של שתי הכלכלות הגדולות בעולם.

עם זאת, המקורבים מדגישים כי הדיונים נמצאים בשלבים ראשוניים בלבד, ועדיין לא חשבו על מחיר מבוקש עבור המפעל. "זו לא תהיה מכירה קלה, וזה עלול לקחת זמן", אמר אחד המקורבים, שציין את הביקוש העולמי הפושר למסכי LCD גדולים כאחת הסיבות למכירה האפשרית. המפעל יתחיל לעבוד רק באוקטובר, כך שהסיכון לרוכש גבוה יחסית לעומת מפעל שכבר פועל.

מפוקסקון נמסר בתגובה: "כחלק ממדיניות החברה, איננו מגיבים לשמועות וספקולציות בשוק".

מפעל של פוקסקון מפעל של פוקסקון מפעל של פוקסקון

אמש הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על כוונתו להעלות מכסים על יבוא סיני נוסף בשווי 300 מיליארד דולר החל ב-1 בספטמבר. מדובר בהסלמה נוספת במלחמת הסחר בין שתי המדינות, שפגעה כבר בשרשרת האספקה העולמית בתעשיית הטכנולוגיה.

פוקסקון חשפה לראשונה את התוכניות שלה לבניית המפעל ב-2016, במה שכונה באותה תקופה כהשקעה הגדולה ביותר בעיר. ואולם מאז נרשמה האטה בתעשיית המסכים העולמית, שסובלת מעודף מלאי וירידה בביקוש.

מלחמת הסחר רק החמירה את המצב מכיוון שהובילה לעליית מחירים. כך למשל, שארפ דיווחה השבוע על ירידה בשיעור דו ספרתי ברווח ברבעון השני של השנה, על רקע ההאטה בביקושים.

פוקסקון אינה החברה היחידה ששוקלת מחדש את צעדיה בסין. בחודש שעבר דווח בעיתון הכלכלי ניקיי ביפן כי מעל 50 חברות בינלאומיות מתכוונות להוציא חלק מהייצור מסין. בין החברות שצויינו נכללו אפל, נינטנדו, דל ו-HP.

תגיות