אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר ה-FTC: אנו מוכנים ומזומנים לפרק את ענקיות ההייטק, אם נצטרך צילום: רויטרס

יו"ר ה-FTC: אנו מוכנים ומזומנים לפרק את ענקיות ההייטק, אם נצטרך

לדברי ג'ו סימונס, ראש גוף ההגבלים העסקיים בארה"ב, פירוק חברה הוא מהלך מאתגר - אך זה עשוי להיות הפיתרון הנכון להשבת השוק למצב של תחרות הוגנת. זאת, על רקע בדיקת כוחן העצום של גוגל, פייסבוק ואמזון בתחומיהן

14.08.2019, 11:39 | רפאל קאהאן

ג'ו סימונס, יו"ר נציבות הסחר הפדרלית (FTC), אמר אמש (ג') בראיון לסוכנות בלומברג שיחייב פירוק של חברות טכנולוגיה גדולות - מיזוגים, רכישות וגופים שהקימו - אם יידרש לכך, כדי לשמור על תחרות הוגנת. דבריו נאמרו על רקע הבדיקה הנרחבת בה פתחו רגולטורים בארה"ב, ונועדה ליצור תמונה עדכנית של הכוח שבידי גוגל, אפל, אמזון, פייסבוק ואחרות.

קראו עוד בכלכליסט

סימונס אמר בראיון שלמרות שפירוק חברה הוא מהלך מאתגר, מהלך שכזה יוכל להיות פיתרון נכון להשבת התחרות בשוק האמריקאי למצב הוגן, ולהגבלת שחקנים חזקים מדי. "אם חייבים לפרק אז מפרקים. זה לא פיתרון אידאלי כי זה בדרך כלל פירוק חברה זה צעד 'מלוכלך', אך אם חייבים אז חייבים", אמר.

ג ג'ו סימונס | צילום: רויטרס ג

חברות הטכנולוגיה הגדולות כוללות הרבה גופים בתוכן, שפעילים בתחומים שונים. למשל, אמזון חולשת על תחומי השופינג עם שירות הקניות שלה, על התוכן עם אמזון פריים, על הפרסום עם שירות ייעודי בנושא ועל שירותי ענן ארגוניים עם AWS, לצד פעילות קמעונאות פיזית, שיווק תרופות ועוד. פייסבוק כוללת את פעילות אינסטגרם ו-ווטסאפ, שתי פלטפורמות מדיה חברתית לצד השירות המרכזי שלה, ועוד שירותי פרסום עצומים, פעילות חומרה ומציאות מדומה ועוד. פירוק של החברות לפעילויות משנה שיפעלו כגורמים עסקיים נפרדים יחליש אותן במידה לא מבוטלת, ויאזן במידה מסוימת את התחרות.

סימונס אינו מתווה מדיניות; זו מגיעה משני צידי המפה הפוליטית האמריקאית - בחודשים האחרונים מתגברות הדרישות הן מהימין הרפובליקני והן מהשמאל הדמוקרטי לבחון האם חברות הטכנולוגיה מהוות מונופולים דה-פקטו בתחומי הפעילות שלהן. למשל, שוק הפרסום המקוון בארה"ב נשלט ברובו המוחלט בידי גוגל ופייסבוק כאשר במקום השלישי נמצאת אמזון. הבדיקות האלה והשיח נגד ענקיות הטכנולוגיה מתבצע ברקע הבחירות לנשיאות שצפויות להתקיים בשנה הבאה. גם הנשיא טראמפ וגם מועמדים דמוקרטיים לנשיאות מעריכים שהציבור מעוניין בריסון הכוח של חברות הטכנולוגיה ובהגברת התחרות כדי להגביל את הפגיעה בפרטיות.

גם הדמוקרטים, שותפים טבעיים בוושינגטון לחברות עמק הסיליקון, מראים לוחמנות בסוגיה; הסנאטורית הדמוקרטית אליזבת' וורן, אחת מהמועמדות המובילות לנשיאות אף נשבעה להוביל לפירוק אמזון, פייסבוק וגוגל אם תיבחר וזאת לדבריה כדי לעודד את התחרות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מהלך קלאסי של כל ענקי התקשורת הממסודת
זה די שקוף שמי שדוחף לפרק את חברות ההיי-טק זה מי שהכי מפסיד להן - קרי הלוביסטים (ממשל טראמפ) של הדואפול הגדול של חברת הסלולר+תקשורת+אינטרנט+מדיה+כבלים - AT&T & COMCAST. בואו תתחילו מלפרק אותם ואז תסתכלו על חברות שאשכרה ייצרו שווקים וטנולוגיות חדשות. במקום כמו החברות הנ"ל לסחוט רישיונות וזכיונות על טכנולוגיות קיימות לחסל חברות מתחרות ולנסות ולהגביל את הפיקוח על המחירים כמה שיותר.
זהשרואה  |  14.08.19
לכל התגובות