אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

לפטופ ThinkBook 13s של לנובו: גם לדיקן וגם לסטודנט

הבן הראשון בסדרת ThinkBook החדשה של הענקית הסינית משלב בין עיצוב שמזכיר מחשבי מנהלים, מידות וזמן סוללה שמאפשרים ניידות רבה - עם תו מחיר של קצת יותר משלושת אלפים שקל; היכן נמצאות הפשרות במחשב הזה?

19.08.2019, 15:58 | ניצן סדן

הכירו את ה-ThinkBook 13s מבית לנובו, בן חדש בסדרה חדשה של היצרנית הסינית. על הנייר, זה מחשב פרימיום עסקי: מארז אלומיניום נאה וגם נעים למגע, פרופיל דק, משקל קל ומעבדי אינטל מהדור החדש ביותר, בתוספת כלי אבטחה והצפנה מובנים.

קראו עוד בכלכליסט

אבל הדבר הזה זול. ממש זול; ברמה שהוא מתחרה גם בפלח במחשבים לסטודנטים הכי תפרנים, לתלמידי בית הספר, ולמשתמשים ביתיים מרוב הסוגים.

נעים להכיר: לנובו ThinkBook 13s, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לנובו ThinkBook 13s | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לנובו ThinkBook 13s, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: סטייל של מחשב מנהלים

כלפי חוץ, זה נראה כמו מחשב עסקי, בתצורה שדומה יותר לשל Dell משל לנובו: גוף דקיק ומרובע ביותר, בצבע כסף. הגב נעים, בשל הברשה עדינה מאוד ועשוי כולו אלומיניום. ואולם, זה לא לפטופ בעל עמידות של ThinkPad, כך שהייתי מרחיק ממנו נוזלים ולא נותן לו לעבוד שעות בשמש, למשל. ה-13s קל ביחס לגודלו, ושוקל 1.32 ק"ג.

עיצוב פשוט ונקי. 13s, צילום: ניצן סדן עיצוב פשוט ונקי. 13s | צילום: ניצן סדן עיצוב פשוט ונקי. 13s, צילום: ניצן סדן

כשפותחים את המחשב, מתגלה מסגרת המסך הדקיקה; היא שאיפשרה לצמצם את מידותיו ומשקלו באופן שמאפשר נשיאה נוחה גם בתיקים קטנים. ואולם, אז גם מתגלה מסגרת המסך, שעשויה חומר פלסטי. 

דק ונוח. 13s, צילום: ניצן סדן דק ונוח. 13s | צילום: ניצן סדן דק ונוח. 13s, צילום: ניצן סדן

כפתור ההפעלה שנמצא לצד המקלדת כולל סורק טביעות אצבע מובנה, שהוא מאוד מדויק ומהיר. כמו כן, הוא מחובר ל-Hello, אפליקציית מיקרוסופט לאימות זהות המשתמש. אסתטית, ה-13s נראה יותר כמו מחשב-מנהלים מפונפן מאשר לפטופ לשימוש כללי, וזה יופי של סטייל עבור מחשב במחיר נגיש.

מסגרת המסך הדקה של המחשב, צילום: ניצן סדן מסגרת המסך הדקה של המחשב | צילום: ניצן סדן מסגרת המסך הדקה של המחשב, צילום: ניצן סדן

ממשק ומערכת הפעלה: נוח, כשמתרגלים

מסך ה-13s הוא בעל רזולוציית Full HD, ואיכות הצבע סבירה אך לא יוצאת דופן. התצוגה אינה מבריקה, מה שמצמצם סינוור בסביבות מוארות במיוחד, ומקל על השימוש (למשל, ברכבת). ועדיין, בהירות התצוגה קצת נמוכה לטעמי.

קריא גם בסביבות מוארות, צילום: ניצן סדן קריא גם בסביבות מוארות | צילום: ניצן סדן קריא גם בסביבות מוארות, צילום: ניצן סדן

מעל למסך תמצאו מצלמת רשת, אותה ניתן לכסות בתריס ייעודי קטן. אפשר לשמור כך על הפרטיות ולתת למצלמה לעבוד אך ורק כשצריכים אותה. הגיע הזמן שתריס כזה יגיע כסטנדרט בכל מחשב נייד; האקרים פורצים מצלמות כל הזמן וזה הפיתרון הכי טוב לבעיה.

תריס החסימה של המצלמה, צילום: ניצן סדן תריס החסימה של המצלמה | צילום: ניצן סדן תריס החסימה של המצלמה, צילום: ניצן סדן

טווח התנועה של מקשי המקלדת קצר משל מחשבי ThinkPad, ודומה יותר לשל מחשבי אסוס ואפל. על אף שהמקלדת רדודה, דווקא די נוח להקליד על ה-13s אחרי שמתרגלים. משתמשים חובבי מחשבי ThinkPad ודומיהם מיד ישימו לב שהנקודה האדומה - עכבר המקלדת המשני - נעדר מן ה-13s. משטח העכבר מדויק ונוח לעבודה, וגודלו ממוצע לקטגוריה.

המקלדת ומסך המחשב, צילום: ניצן סדן המקלדת ומסך המחשב | צילום: ניצן סדן המקלדת ומסך המחשב, צילום: ניצן סדן

היצע השקעים של הלפטופ מכובד: שלושה USB בגודל מלא ואחד USB-C (ללא תמיכת TB3; בכל זאת, מחשב מוזל) ושקע HDMI בגודל מלא. קורא כרטיסים חכמים (שלקוחות תאגידיים אוהבים) או קורא כרטיסי זיכרון למיניהם (ששימושי להרבה אחרים) לא תמצאו פה.

איכות האודיו סבירה, אך לא יותר מזה. גם עוצמת הרמקולים בינונית; תוכלו לנהל שיחת וידאו בנוחות דרך ה-13s, אבל לא למלא חדר ישיבות בצליל. המיקרופונים ממוקמים בחזית המסך, ונראה שהם פחות רגישים משל מחשבי ThinkPad בהעברת פקודות קוליות.

ביצועים וזמן סוללה: זיכרו את גבולות הגזרה 

ה-ThinkBook שמככב בסקירה זו מונע במעבד i5 8265u חדש של אינטל, ויש לו זיכרון פעולה של שמונה גיגה-בייט וכונן קשיח של 256 גיגה-בייט. לביצועיו יש מגבלה: זיכרון הפעולה הוא בתצורת ערוץ בודד, מה שמשפיע על המהירות, בעיקר בטעינת יישומים וגם מגביל אפשרויות שדרוג.

לחצן ההפעלה, שמכיל סורק טביעות אצבע, צילום: ניצן סדן לחצן ההפעלה, שמכיל סורק טביעות אצבע | צילום: ניצן סדן לחצן ההפעלה, שמכיל סורק טביעות אצבע, צילום: ניצן סדן

זה לא מחשב איטי, ואין לו השתהויות מעצבנות, אבל המגבלות ברורות: תוכנות משרדיות, פוטושופ, נגני וידאו ויישומי ווינדוס 10 פועלים עליו יופי, אך תוכנות כבדות יותר יגרמו למחשב לגמגם. כצפוי, משימות גרפיות משמעותיות אינן בתפריט: ל-13s יש שבב גרפי 620hd של אינטל, שהוא בגדר המינימום הנדרש.

לנובו נתנה למחשב שני מאווררים, למרות שמוצר כזה יכול להסתדר יופי עם אחד. התוצאה היא גוף שנשאר קריר גם במאמץ ולאחר שימוש ממושך. ללפטופ הזה יש סוללה שמספיקה לשמונה שעות בשימוש סביר - נתון מעולה שיספק את צורכי רוב המשתמשים.

סיכום ואלטרנטיבות

הרבה דברים חיוביים מצאתי ב-ThinkBook 13s, והנה הדובדבן: הדבר הזה עולה 3,100 שקל, פחות מהרבה לפטופים אחרים שנועדו בעיקר לשימוש צרכני. למחשב הזה יש יותר סטייל מל-ProBook סדרה G של HP והוא קל ממנו, הוא זול יותר מה-Latitude סדרה 5300 של Dell, וכולל יתרונות קטנים שמתאימים להרבה סוגי משתמשים. גם ארגונים, גם סטודנטים ותלמידים, וגם סתם משתמשים מן השורה שלא רוצים לפזר הרבה כסף על מחשב חדש.

מי שיהיה מודע למגבלות המחשב, כנראה שגם לא יגיע אליהן. אך אורח החיים דינמי בימינו ולכו תדעו איזה תוכנה תקסום לכם מחר; ולכן בדרך כלל מספקות היצרניות למחשבים יותר כוח משהם צריכים. ה-13s לא נותן את החופש הזה, ומדובר במשהו ששווה לקחת בחשבון.

תגיות