אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פאוול: "הכלכלה במצב טוב אך היא ניצבת בפני סיכונים ואתגרים" צילום: איי אף פי

פאוול: "הכלכלה במצב טוב אך היא ניצבת בפני סיכונים ואתגרים"

לדברי יו"ר הפד, האתגרים ארוכי הטווח שבפניהם ניצבת הכלכלה הם "צמיחה נמוכה, אינפלציה נמוכה ושיעורי ריבית נמוכים". פאוול לא התייחס לדו"ח התעסוקה שהתפרסם היום ולפיו האבטלה ירדה לשפל של 50 שנה

04.10.2019, 21:21 | שירות כלכליסט

יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול נשמע אופטימי לגבי הכלכלה האמריקאית, אך עם זאת ציין שהיא ניצבת בפני סיכונים ואתגרים. "בסך הכול (הכלכלה) היא - כמו שאני נוהג לומר - במקום טוב", אמר יו"ר הפד בפתיחת כנס בבנק הפדרלי. לדבריו, האתגרים ארוכי הטווח שהכלכלה ניצבת בפניהם הם "צמיחה נמוכה, אינפלציה נמוכה ושיעורי ריבית נמוכים". בדבריו לא התייחס פאוול לדוח התעסוקה שהתפרסם היום ולא למדיניות הריבית.

קראו עוד בכלכליסט

דבריו של פאוול באים בהמשך לדברי סגנו, שמוקדם יותר היום אמר כי הסיכויים למיתון בארה"ב אינם גבוהים, כל עוד הבנק המרכזי מנהיג מדיניות ריבית נכונה. קלרידה, שדיבר בפאנל שאלות ותשובות שאירגן "וול סטריט ג'ורנל", אמר כי הכלכלה האמריקאית נמצאת "במצב טוב", עם אינפלציה יציבה. לדבריו, שיעור החיסכון עלה ל-8.1% באוגוסט, מה שמלמד כי לצרכנים יש "כרית ביטחון" במקרה של מיתון.

קלרידה לא סיפק רמזים בנוגע להחלטה הצפויה של הפד בישיבת הריבית הקרובה שתיערך ב-29-30 באוקטובר. לדבריו, הבנק המרכזי כבר הביא בחשבון שהתעשייה האמריקאית תיפגע מההאטה הגלובלית. קלרידה הגן על יו"ר הפד ג'רום פאוול, לאחר שאחד הצופים באירוע כינה אותו "טירון" - ואמר כי פאוול עושה "עבודה טובה".

לאחר דברי קלרידה התפרסם דו"ח התעסוקה האמריקאי לחודש ספטמבר שנתן רוח גבית לדבריו. לפי הדו"ח, שיעור האבטלה ירד ל-3.5% - הרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 1969. עוד עולה מהדו"ח, כי למשק האמריקאי נוספו 136 אלף משרות בספטמבר. האנליסטים ציפו לתוספת של 150 אלף משרות, ולשיעור אבטלה של 3.7%, בדומה לאוגוסט.

פאוול, צילום: איי אף פי פאוול | צילום: איי אף פי פאוול, צילום: איי אף פי

השכר הממוצע ב-12 החודשים האחרונים עלה ב-2.9%, לעומת 3.2% באוגוסט. בספטמבר עצמו, השכר הממוצע נותר ללא שינוי. על רקע החולשה בתחום הייצור, רוב המשרות החדשות בספטמבר נוצרו במגזר השירותים. הממשלה תרמה 22 אלף משרות חדשות, רק 1,000 מהן קשורות למפקד האוכלוסין - בניגוד להערכות הכלכלנים.

לפני כשלושה שבועות, ועדת השווקים הפתוחים (ה-FOMC) של הבנק המרכזי האמריקאי הפדרל ריזרב בראשות היו"ר ג'רום פאוול הורידה  את הריבית במשק ב-25 נקודות בסיס, בהתאם לציפיות, לטווח שבין 1.75% ל-2%. טווח הריבית הקודם היה 2%-2.25%.

בתחילת אותו החודש אמר יו"ר הפד, שהריבית הנמוכה סייעה לצמיחה הכלכלית של ארה"ב. יו"ר הפד, שהשתתף במפגש של שאלות ותשובות בציריך, שוויץ, התבטא בעיקר בחיוביות אודות הכלכלה האמריקאית, למרות ההיחלשות הגלובלית. "הפד מצא לנכון להוריד את הריבית השנה", אמר פאוול. "זה תמך בכלכלה. זו אחת הסיבות לכך שההשקפה עדיין חיובית". 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
המצב של הכלכלה האמריקאית בתחתונים
כל העולם מוכן לקבל דולרים אמריקאים, אז האמריקאים מדפיסים דולרים בלי סוף ו״סוגרים חובות״ כלפי מדינות אחרות. מתישהו העולם יתעורר ויבין שדוחפים לו מטבע זבל שערכו נשחק מדי יום של מדינה במסווה של ״מעצמה״. מעצמה עם חובות של טריליוני דולרים. הסינים כבר התעוררו. תכינו את עצמכם למשבר כלכלי עולמי. זה רק ענין של זמן (יכול גם לקחת שנים אבל אין לדעת). המלך אמנם עירום אבל את האצבע לתחת דוחפים דווקא לנו.
קצת מבין בכלכלה  |  05.10.19
2.
על זה מדווחים בחדשות: מצבו של הפצוע קשה אך יציב.
חוץ מנתוני שיעור השיעבוד של העבדים אין נתון מקרו חיובי אחד. למען האמת המצב כל כך קטסטרופאלי שהבורסה חוגגת. הרי על כלכלה מבוססת תוצר ויתרנו מזמן וכל מה שצריך בשביל שהפד יחלק לוולסטרייט עוד כסף זה תחזית צמיחה פסימית. אז קבלו מתכון להתעשרות בכל פעם שאתם שומעים על פריון נמוך, מלחמת סחר, אל תתבלבלו... רוצו לבורסה.. פאוול ידאג לחלק לכם כסף. מעכשיו זה רק שאלה מתמטית: לאיזה מינוס יכולה הריבית להגיע לפני שמעמד הביינים יקרוס.
משה  |  05.10.19