הטונה שנמכרה בארומה ת"א: טונה ויליגר של נטו
מדובר באריזת טונה בשמן קנולה במשקל 2 ק"ג שתוקפה פג בנובמבר 2020. במשרד הבריאות עדיין לא יודעים אם מקור ההרעלה הוא בדג עצמו או בתנאי אחסון שגרמו להתפתחות היסטמין
הטונה שגרמה להרעלת הקיבה בארומה תל אביב היא טונה ויליגר של חברת נטו. על פי דיווח של משרד הבריאות מהיום (ד'), מדובר בטונה בשמן קנולה שיוצרה ב-20 באוגוסט ותוקפה פג ב-20 בנובמבר 2020.
הדבר התגלה אחרי ששני לקוחות של סניפי ארומה תל אביב ברחוב דרך בגין אושפזו לאחר שאכלו טונה בסניף. אחת מהנפגעות לקתה בתסמיני אלרגיה חריפים. לפי בית החולים איכילוב, השניים סבלו מהרעלת מזון שמקורה בדג - הרעלת היסטמין. הדבר קורה בדרך כלל לאחר אחסון לא נאות של דגים, למשל בקירור לא מתאים.
קראו עוד בכלכליסט
בשלב זה לא ידוע מה גרם לתופעות ואם האשמה היא ביבואן או ברשת. לא מן הנמנע שחברת נטו משווקת טונה זו לעוד רשתות ועד כה לא התקבלו תלונות לגבי חשד לטונה מקולקלת ברשתות נוספות.
"אכלתי כריך חביתה - והקאתי כל הלילה"
-ynet נודע שלקוחה נוספת בשם עדן רואימי נפגעה, לכאורה, מאכילה בסניף אחר של ארומה תל אביב - וזו אחת הסיבות להכרזה על ריקול לטונה בכל הרשת. עדן הגיעה ביום שישי האחרון לסניף ארומה תל אביב בקניון גינדי tlv במסגרת ביקור עם חברות. "אכלתי כריך חביתה. היה לו ריח של דג", היא מספרת, "כל אותו היום הייתי בשירותים. הקאתי והקאתי עד הלילה, ועד היום אני עם בחילות ובקושי אוכלת. החברות שלי רצו להתקשר לאמבולנס. לא רציתי כי קיוויתי שיהיה בסדר".
ממשרד הבריאות נמסר כי הבוקר נערכה בדיקה של מחוז תל אביב בסניף בדרך בגין, שבינתיים נסגר לפעילות. "בשעה 12:00 יתקיים שימוע בלשכת הבריאות תל אביב במעמד נציגי הרשת ונציגי משרד הבריאות. דגימות נלקחו מדג הטונה שהיה בשימוש למעבדה ושאר התצרוכת הושמדה. כמו כן, נאסר שימוש של משלוח דג חדש על ידי משרד הבריאות עד לקבלת תוצאות מעבדה".
עקב כך נערך ריקול לכל הטונה בסניפים. לרשת תשע מנות בולטות עם טונה, בין היתר, ארוחת בוקר ישראלית, ארבעה גדלים של כריך טונה, כריך טוניסאי, שני גדלים של סלט טונה ופסטה עם טונה. כך שנוסף לעלויות הריקול, מדובר בפגיעה במחזור הכספי של הסניפים.
טונה ויליגר | צילום: משרד הבריאות |
מחברת נטו נמסר בתגובה: "בהיותנו ספקי הטונה של רשת ארומה תל אביב, מצאנו לנכון לציין כי כל חומרי הגלם בייצור הטונה עוברים בדיקות איכות קפדניות. בדיקות ספציפיות להימצאות היסטמין בדג הטונה נערכות שלוש פעמים לאורך תהליך הייצור, הן על ידי משרד הבריאות עם הגעת חומר הגלם לארץ, הן בכניסה למפעל ובפעם השלישית למוצרים המוגמרים. כל זאת, על מנת לוודא את תקינות המוצרים לשיווק. איננו אחראים לגבי אופן הטיפול במוצרים בסניפים לאחר פתיחתם. אנו סומכים על משרד הבריאות שיבצע בדיקה יסודית לנושא".
9 תגובות לכתיבת תגובה