אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למשבר האמיתי בביטוח הסיעודי יש כבר פיתרון צילום: עמית שעל

דעה

למשבר האמיתי בביטוח הסיעודי יש כבר פיתרון

לפני שמרימים קול צעקה על היעלמותם של הביטוחים הסיעודיים הפרטיים, צריך לטפל בראש ובראשונה ב־3.5 מיליון ישראלים שלא מחזיקים בשום ביטוח, גם לא בזה הזול יחסית שניתן לכל דורש דרך קופות החולים

29.10.2019, 08:33 | רחלי בינדמן

"חברות הביטוח בוחנות להפסיק לשווק ביטוחים סיעודיים". על פניו, כותרת כזאת מבשרת על משבר אפשרי, שעשוי להוביל למצוקה של חולים סיעודיים. אבל צריך להכניס את הדברים לפרופורציה. מי שמחזיק כיום בביטוח סיעודי פרטי הם מיעוט, 7%‑8% מהאוכלוסיה, ולרוב מדובר באנשים בעשירונים הגבוהים.

קראו עוד בכלכליסט

הנתון הזה בפני עצמו לא פותר את הבעיה, בעיקר בגלל שאין באמת בעיה, בטח לא משבר, גם אם קיימת פצצה מתקתקת. זוהי אכן פצצה שאי אפשר להמעיט בה: אחד מכל שלושה אנשים יהיה במהלך חייו סיעודי. זה לא סיכון אלא סיכוי סביר שצריך להיערך אליו. אבל המדינה מספקת זה שנים פתרון מצוין, שמשרת כמחצית מהציבור. מדובר בביטוח הסיעודי הקבוצתי של קופות החולים, פוליסות המבוססות על ערבות הדדית, שמחירן נמוך דרמטית מעלות הביטוח הסיעודי הפרטי.

קשישים סיעודיים. אילוסטרציה, צילום: עמית שעל קשישים סיעודיים. אילוסטרציה | צילום: עמית שעל קשישים סיעודיים. אילוסטרציה, צילום: עמית שעל

הביטוחים שמציעות הקופות מספק כיסוי של כ־5,000 שקל בחודש למשך חמש שנים לחולה סיעודי בביתו וכ־10 אלף שקל לחולה סיעודי במוסד. אם מוסיפים לכך את קצבת הסיעוד של הביטוח הלאומי, שגובהה אלפי שקלים בודדים ואת העובדה שהסיכוי להפוך לסיעודי גדל בגילאים מבוגרים, כשלחולה הסיעודי יש קצבת פנסיה - מדובר בכיסוי מספק שמכסה את רוב העלות של המבוטח.

לפני שמרימים קול צעקה על היעלמותם של הביטוחים הסיעודיים הפרטיים, צריך לטפל בראש ובראשונה ב־3.5 מיליון ישראלים שלא מחזיקים בשום ביטוח, גם לא בזה הזול יחסית שניתן לכל דורש דרך קופות החולים. ביום הדין, שיגיע עבור אחד מכל שלושה, מבוטחים אלה עלולים להיות חסרי אונים למול מצבם. את המאבק והמלחמות צריך למקד באוכלוסייה הזו - ולא במיעוט בעלי האמצעים שבחרו להשקיע את כספם בפוליסות נוספות. הם יכולים לשים את הכסף בצד למקרה שיום אחד יידרשו לשירותים סיעודיים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
כתוב שחור על גבי לבן
שמי שכבר עשה לפני ביטוח לא מבטלים זה גם לא חוקי,לבטלמי שירצה לעשות יכול רק דרך הקופת חולים.ובגלל אנשים כמוך שלא מבינים כלום בביטוח ומדברים ואומרים לאחרים כאילו הם יודעים הכול אנשים נשארים ללא ביטוח ובאים רק כשקרה המקרה תתעוררו על החיים שלכם כבר אם החוק בריאות פה בארץ היה כמו בארצות הברית אף אחד לא היה בוכה על המחירים הייתם עושים בשקט וגם אומרים תודה שקיבלו אתכם לביטוח,זה שיש לכם ביטוח זה אומר שיש לכם סיכוי לקבל כסף גם אם החברה מתרשלת כפי שאמרתם יש בית משפט תכניס עורך דין וחסל סיפור החברה תשלם
תלמדו לקרוא  |  05.11.19
4.
ממש בורות
ביטוח לאומי נותן מענה רק אחרי גיל פנסיה וגם אז שמגיעים למפת ביתם אם כמו שאמר הבחור מסתבר שיש איזה כסף קטן בצד לא מקבלים בכלל עזרה וגם אם כן העזרה מינימלית והמשפחה בכל מקרה צריכה להשליםחוק במדינה מחייב את בני המשפחה במיוחד הילדים לשלם את כל הוצאות הסיעוד עבור בן משפחה שלא היה לו כסף או בית למכור וכן סעיף 4 בחוק המזונות ילדים ישלמו מזונות להורים סיעודיים במידה ותובעים אותם כי זה החוק,אז תפסיקו לבלבל במוח יש דברים שחוסכים אבל בטח שלא בבריאות עדיף לשלם 200 שקל כל חודש מאשר יום אחד לשלם 9 אלף כל חודש
התגובות פה מאוד בורות  |  05.11.19
2.
רוב האנשים לא צריכים ביטוח סיעודי
או שהם מתו לפני שהפכו לסיעודי, או שבכל מקרה יש להם מספיק כסף. יש הרבה אנשים מבוגרים שיש להם בית של 4 או 5 חדרים וילדיהם כבר לא בבית. הם יכולים לעבור לבית של 2 או 3 חדרים כדי לממן את הביטוח הסיעודי. יש כאלה שהילדים שלהם יכולים להשלים את עלות הסיעוד. כל זה חשוב שכן הביטוח הסיעודי יקר וכאשר צריך אותו מתברר לא פעם שחברת הביטוח מעלה כל מיני תירוצים.
גוסטב  |  29.10.19
1.
שטויות של בינדמן
מה הקשר בין אלו שיש להם ביטוח תמורת תשלום פרמיה - לאלה שאין להם ביטוח . מדובר באנשים שקונים ביטוח מכספם הפרטי שלמו הרבה שנים פרמיות ועכשיו ישנה כוונה ללא לעמוד בתנאי הפוליסה [ למקרה שיזדקקו] במקרה של האנשים האחרים חלקם מתוך קמצנות או דבר מה אחר לא רוכשים ביטוח, ולחלק אין תקציב לכך . ךהזכירך לשם כך קיימת המדינה וביטוח לאומי ,והחלטות ממשלה . ] לכן אין לקשור בין המקרים . החיבור ביניהם הינו מטופש .
יגאל  |  29.10.19