אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גלידה אייסברג מצמצמת פעילות: "רוצים להיות חלק מרשת גדולה" צילום: תומי הרפז

גלידה אייסברג מצמצמת פעילות: "רוצים להיות חלק מרשת גדולה"

הרשת שמנתה בשיאה 14 סניפים, סגרה בשנתיים האחרונות את מרביתם, וכיום פועלים 6 סניפים בלבד. הבעלים, אבי גנור: "כאשר התשומות עולות קשה לעשות גלידה ב-16 שקל לגביע"

03.11.2019, 17:44 | אורנה יפת

רשת אייסברג סוגרת סניפים בהדרגה ובעליה, עופרה ואבי גנור, מנסים להכניס את המותג לפעילות כחנות בתוך חנות באחת מהרשתות בתחום המזון. אייסברג שמנתה בשיאה 14 סניפים סגרה בשנתיים האחרונות את מרבית הסניפים וכיום פועלים 6 סניפים בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

"אייסברג בנקודת מפנה לא מהיום", מסר גנור. "אנחנו כבר שנתיים מנסים לשנות כיוון ולפתח את המותג לכיוונים של מעבר לנקודות מכירה קמעונאיות, ולהיות חלק מרשת גדולה".

לפני שלושה חודשים נמכר הסניף בקניון איילון וקודם לכן נמכרו גם סניפים בקניון ראשונים וברעננה. לדברי גנור, "הרשת לא נסגרת. אכן אנחנו מממשים חלק מהסניפים ומוכרת אותם במחיר מלא. על כן חלק מהפעילות הקמעונאית תצומצם בעתיד בהדרגה. לחברה יש ותהיה פעילות עסקית מעבר למכירות גלידות בסניפים".

סניף בן יהודה של הרשת, שנסגר, צילום: שאול גולן סניף בן יהודה של הרשת, שנסגר | צילום: שאול גולן סניף בן יהודה של הרשת, שנסגר, צילום: שאול גולן

גנור טוען כי שכר הדירה, שכר העבודה והרגולציה מכבידים על עסקים. "מחיר מוצרי הגלם הטבעיים עלה. שמנת, חלב, תשומות כמו חשמל ומים עלו, ומצד שני מחירי הגלידה מאוד קשיחים. אייסברג היא גלידה איכותית וכאשר התשומות עולות קשה לעשות גלידה ב-16 שקל לגביע".

לדבריו, מדובר בשיקולים כלכליים לאור השינויים בשוק ולא בשל תחרות מצד מותגים אחרים.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל 8
עלות המצרכים לצרכן ביתי עבור גלידה יחסית יקרה (נוטלה היא תוספת יחסית יקרה , לעומת קקאו/וניל ואפילו שוקלד) היא של 17 שקלים לליטר , לגלידריה זה גג 12 שקלים , מליטר אפשר לייצר נגיד רק 8 כדורים (אפשר גם 16) אז זה 1.5 שקלים עלות מצרכים. במסעדה רגילה ה food cost של מנה הוא בערך 20-25% מעלות המנה , למה בגלידירה זה צריך להיות 10% ? יש גלידריות שמוכרות גלידה "לילדים" של גביע שטוח ב 10 שקלים , אם זה חצי כדור אז מכאן מניחים שהמחיר נובע בעיקר בעלות המצרכים , למשוך את החבל בשתי הקצוות ? המחיר הנמוך הוא ההנחה שילד לא קונה לבד אלא בא עם הורה אחד לפחות אם לא עם משפחה. בכל מקרה אנחנו במקרים הנדירים שאוכלים בגלידריה , קונים חצי ליטר גלידה ב 45 שקלים שכולל בדרך כלל 4-5 גביעים ויוצא לנו בערך 9 שקלים לסועד.
חזי  |  06.11.19
8.
ל-4 ול-2
ל-4: 17 שקלים עולה לך להכין ליטר, אבל זה רק מצרכים. איפה חשמל, מים, שכירות, עובדים, ניקיון, שיווק ועוד דברים שסניף גלידריה צריך להשקיע בהם כסף? מה גם שבגלידריה כל סוגי הגלידה עולים לך אותו דבר כשברור שלא עולה אותו דבר להכין אותם. אז את זה עולה פחות להכין, ואת זה יותר אבל צריך לקחת מחיר אחיד (לפחות זה מה שמקובל). ל-2: קודם כל הבדלים במחירים. דבר שני, באיטליה אין כזה דבר שכר מינימום, ככה שסביר להניח שעובדים בגלידריה עולים פחות מבארץ. ובנוסף לכל זה, הכלכלה של איטליה לא ממש בשמיים.
ע  |  05.11.19
לכל התגובות