אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיכובים בקבלת הרישיון ורפורמת הקנאביס העבירו את תיקון עולם להפסד צילומים: טל שחר, יח"צ

עיכובים בקבלת הרישיון ורפורמת הקנאביס העבירו את תיקון עולם להפסד

נתוני החברה נחשפו לראשונה בדוחות הכספיים שפורסמו על ידי קנביט הציבורית, מהם עולה כי תיקון עולם בונה בעיקר על המוניטין שלה בתחרות המתהווה בשוק הקנאביס הישראלי, וכי אחד התנאים למכירת החברה לקנביט היה ש-75% מעובדי תיקון עולם יסכימו לעבוד בה; יפעת קריב, מנכ"לית קנביט: "הדו"ח מתייחס לתקופה בה תיקון עולם הייתה תחת מגבלות חמורות. לאחר סגירת העיסקה נחתור להגיע למובילות שוק"

01.12.2019, 11:33 | צלי גרינברג

חברת הקנאביס הרפואי קנביט פארמסוטיקלס, שרכשה את מגדלת הקנאביס הוותיקה תיקון עולם תמורת 23.5 מיליון דולר וסכומים נוספים בהתאם לאבני דרך שונים, דיווחה היום (א') על תוצאותיה הכספיות של תיקון עולם למחצית הראשונה של 2019, והציגה ירידה משמעותית בהכנסות והעמקת הפסדים.

הכנסות החברה למחצית הראשונה של 2019 עמדו על 9.9 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות בהיקף של 41.3 מיליון שקל בשנת 2018 כולה, ו-32.4 מיליון שקל בשנת 2017 כולה. החברה מייחסת את הירידה בהכנסות לעיכוב בקבלת רישיון העיסוק שלה בחווה החדשה שלה בבית יהושע, ולכניסתה לפועל של האסדרה החדשה (רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות, המחייבת תקינה למוצרים השונים ומכירתם באמצעות בתי המרקחת).

קראו עוד בכלכליסט

חממות קנאביס רפואי של תיקון עולם חממות קנאביס רפואי של תיקון עולם חממות קנאביס רפואי של תיקון עולם

החברה ירדה מ-16 אלף מטופלים להם מכרה בשנת 2018 מוצרי קנאביס רפואי כתפרחות ב-33 מיליון שקל, שמני קנאביס רפואי ב-6.3 מיליון שקל ומוצרים נוספים ב-2 מיליון שקל, ל-1,800 מטופלים בלבד במחצית הראשונה של 2019, להם מכרה בעיקר שמנים.

החברה הציגה הפסד תפעולי בהיקף של של 16.4 מיליון שקל למחצית הראשונה של 2019, בהשוואה להפסד תפעולי של 2.9 מיליון שקל לשנת 2018 כולה, ורווח תפעולי של 5 מיליון שקל ב-2017 כולה. ההפסד הנקי של החברה עמד על 17 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, ועל 3 מיליון שקל ל-2018 כולה. החברה הציגה רווח נקי של 3.8 מיליון שקל בשנת 2017.

נכסי החברה שהוצגו בדוחות הם, בין היתר, 21 זני קנאביס שהחברה טיפחה, כאשר שלושה מהם: ארז, אבידקל, ומידנייט, נמצאים בהליכי רישום פטנט בארה"ב; 92 מוצרי קנאביס רפואי שהחברה פיתחה ומייצרת; ומחקרים שהיא מבצעת בתחומי הגריאטריה, מעיים, כאב ואנטי דלקתי, פרקינסון, אוטיזם, ואפליפסיה.

מימין: מייסד תיקון עולם צחי כהן וברק רוזן, בעל מניות , צילומים: טל שחר, יח"צ מימין: מייסד תיקון עולם צחי כהן וברק רוזן, בעל מניות | צילומים: טל שחר, יח"צ מימין: מייסד תיקון עולם צחי כהן וברק רוזן, בעל מניות , צילומים: טל שחר, יח"צ

החברה השקיעה 704 אלף שקל במחקר במחצית הראשונה של 2019, בהשוואה ל-1.2 מיליון שקל בשנת 2018, וסכום זהה בשנת 2017. החברה העסיקה 90 עובדים - בטיפול, הדרכה, שירות לקוחות ושיווק (20), בייצור ובמעבדה (19), בהנהלה (13) וב-6 תחומים נוספים. החברה מציינת, כי אחד מהתנאים לרכישתה על ידי קנביט היה ש-75% מעובדיה יסכימו להמשיך בעבודתם בחברה הרוכשת.

יפעת קריב, מנכ"לית קנביט, מסרה לכלכליסט כי "הדו"ח מתייחס כולו לתקופה שבה חברת תיקון עולם הייתה תחת איסור מכירה לשוק ובהמשך הותר לה לשווק רק תחת מגבלות חמורות. טרם הטלת המגבלות, חברת תיקון עולם שיווקה ל-13 אלף מטופלים נאמנים שהיו תלוים בזנים של תיקון עולם. מיד לאחר סגירת העיסקה נשוב לשווק לכל המטופלים בארץ, נרחיב את השיווק למטופלים נוספים, נשלים את הקמת המפעל שעד כה היה בהקמה, עם קבל אישור ממשלתי לייצוא נרחיב את המכירות למדינות" .

עוד הוסיפה קריב: "אנו מפנים לדו"ח שהוגש היום לרשות, שבו נכתב בסעיפים 2 ו-3, בין היתר, כי תוצאות הפעילות הנרכשת בדוחות הכספיים אינם מנבאות את עתיד הפעילות הנרכשת, שתשולב בפעילות קנביט, וזאת מאחר שהפעילות בוצעה בתקופת האסדרה הישנה ולאור המגבלות שהוטלו על תיקון עולם מלעסוק בפעילות קנאביס רפואי בישראל - דבר שהביא לקיטון חד במכירותיה בשנת 2019, ולפגיעה קשה במעמדה בשוק. בכוונת קנביט להשלים את הקמת המפעל של תיקון עולם בצפון הארץ ואת תהליכי הוולידציה וקבלת כל האישורים הנדרשים להפעלת המפעל; להיערך להגדלת שטחי הגידול על מנת לספק את הביקוש למוצרי תיקון עולם; לחתור להגיע למובילוּת בשוק, ובמסגרת זו להגדיל חזרה את מספר המטופלים; ולהיערך לייצוא מוצרי קנאביס לכשהרגולציה תאפשר זאת למדינות המוסכמות (פולין וצרפת)".

תגיות