השלד הבורסאי של וונטייז הפך לזירת קרב של שותפים ותיקים
מחברת אספקת שירותי התוכן שהפכה חדלת פירעון נותר רק שלד, ועליו מתגוששים עדי צים, כפיר זילברמן והחברה הפרטית סי.אף.בי.איץ'. זילברמן הציע מיליון שקל יותר מצים: "ההבדל בינינו הוא שאני כבר גייסתי כסף והוצאתי חברות מעטפת משימור"
מהוליווד לזירת התגוששות של סוחרי שלדים: היום (ד') צפויה להתכנס אסיפת הנושים של וונטייז, שהודיעה על חדלות פירעון. החברה דיווחה ב־31 באוגוסט השנה כי אין ביכולתה לשלם חובותיה ולפרוע את סדרת האג"ח שהנפיקה בכ־15 מיליון שקל, שהיתה אמורה להיפרע בתחילת אותו החודש. באסיפה יוצגו לנושים ההצעות שהוגשו לרכישת השלד הבורסאי - הנכס העיקרי שנשאר לחברה כדי לתת מענה לחוב. הנושים יצטרכו להכריע עד 10 בדצמבר.
קראו עוד בכלכליסט
מעטים הם השלדים הבורסאיים הנסחרים בתל אביב ומוצעים למכירה. נדירותם הופכת אותם לגביע הקדוש של שחקני שוק ההון, שעושים כל שביכולתם לשים עליהם יד. וונטייז הגדילה והציפה סכסוכים ישנים, והפכה את מרוץ הרכישה למאבק רווי אגו בין שחקני שוק מוכרים: עדי צים, כפיר זילברמן ושותפתם בעבר החברה הפרטית סי.אף.בי.איץ' ייצור ושיווק.
ההצעה הראשונה היא זו של עדי צים, בעל השליטה באס. אר. אקורד הציבורית. שמו עלה לאחרונה לכותרות עם השלד הציבורי ביונד טיים ובעניין הנפקת חברת מוצרי הקנאביס (מבוססי CBD) של פנינה רוזנבלום. לפי הצעתו, צים ישלם עבור 74.9% מהחברה 2 מיליון שקל במזומן, ויתחייב ליצוק לשלד פעילות ריאלית בשווי של 30 מיליון שקל לפחות בתוך שנה, עם אופציה לארכה של חצי שנה נוספת. אם לא יעמוד בכך, ייאלץ לרכוש מידי הנושים את יתר 25% המניות תמורת 2 מיליון שקל נוספים.
ההצעה השנייה הגיעה מכפיר זילברמן, סוחר שלדים ועד אוגוסט האחרון בעל עניין שותף של צים באחזקת שלד בורסאי אחר, וואיטסטון, שבו צים מחזיק ב־23%. השניים הם כיום יריבים עסקיים, אך גורמים בשוק סיפרו ל"כלכליסט" כי "בעבר הם שיתפו פעולה, גם בוויאטסטון. כנראה קרה שם משהו שהפך את החברות הזו".
הצעתו של זילברמן דומה לזו של צים מלבד תוספת של מיליון שקל: חצי מיליון שקל כתוספת חוב וחצי מיליון שקל במזומן לרכישת השליטה. בנוסף על פי הצעתו של זילברמן, אם הוא ימכור את השליטה לצד אחר, הוא ישלם 2 מיליון שקל נוספים ל־2 המיליונים שנדרש לשלם אם לא יעמוד בהתחייבות במועדה.
"ההבדל ביני לבין צים הוא שאני כבר גייסתי כסף והוצאתי חברות מעטפת משימור", אמר זילברמן ל"כלכליסט". "צריך להביא 25 מיליון שקל הון עצמי לעסקה ו־20 מיליון שקל שהם שווי אחזקות הציבור. רכישה זה החלק קל. נתתי הצעה גבוהה במיליון שקל, ויש לי יותר ניסיון מהשאר. אם ייקחו מישהו אחר, לבריאות".
ההצעה השלישית מגיעה מסי.אף.בי.איץ' ייצור ושיווק, שמחזיקה בפעילות קנאביס בדנוור, קולורדו שבארה"ב. בשמה הקודם, קנאביס פארם, היתה החברה בתהליך מיזוג לוואיטסטון, אולם במרץ הודיעה האחרונה על ביטולו בשל "אי התממשות מצגים". קנאביס פארם החליטה לתבוע את השלד ובעליו, אך חזרה בה.
על פי הצעתה, סי.אף.בי.איץ' תחזיק ב־85% ממניות השלד; תמזג אליו את פעילותה הקיימת ששווה 12.3 מיליון דולר; תשלם 3 מיליון שקל במזומן; תתחייב להגנה מפני דילול הנושים מתחת ל־12% עד לגיוס הון מהציבור של 5 מיליון שקל לפחות; תשלם לבעלי המניות דיבידנד חד־פעמי של 5 מיליון דולר. סי.אף.בי.איץ' התחייבה לרכוש יתרת המניות שיהיו בידי הנושים אם שווי החברה יהיה נמוך מ־50 מיליון שקל תוך שנה מהשלמת הרכישה. בחברה הוסיפו כי אם רשות ני"ע ומשרד המשפטים יקבעו כי יש מניעה ליצוק פעילות קנאביס בארה"ב, החברה תפעל להכנסת פעילות אחרת בשווי 30 מיליון שקל.
מנכ"ל החברה מיכאל ברזני אמר ל"כלכליסט": "בנינו פעילות אמיתית. אם נצטרך, נשפר את ההצעה. אנחנו דוגלים באהבת חינם, אני לא אשמח לקחת משהו למישהו. אנחנו בעד שיתופי פעולה גם עם כפיר וגם עם עדי. ניסינו לעשות מיזוג בוואיטסטון וזה לא צלח". לגבי סי.אף.בי.איץ' אמר זילברמן: "אין להם סיכוי כי בהצעה שלהם החברה נשארת במעטפת, שהרי יציאה מהיותה חברת מעטפת דורשת 25 מיליון שקל בהון עצמי; בהצעה שלהם זה לא יכול לקרות".
מי שתחליט על ההצעה הזוכה היא נציגות בעלי החוב, שהמשמעותי בה הוא בית ההשקעות כרמים, שרכש את חלק הארי של אג"ח א' של וונטייז. גורם מנציגות בעלי החוב אמר ל"כלכליסט": "בעלי החוב, בכללם כרמים, עדיין לא גיבשו החלטה לגבי הצעה כזו או אחרת. יש כיוון, אבל כל ההצעות נבחנות ונבדקות, ולהבנתנו עתידים להיות בהן שיפורים עם הצגתן באסיפה. בסוף ההחלטה תהיה לפי הפעילות שנמצא שהיא הכי ריאלית וטובה לחברה".
החברה בהקפאת הליכים ותחת ניהולו של עו"ד אמיר פלמר, המכהן כנאמן שמינה בית המשפט. פלמר החל לפעול למימוש נכסי החברה, שעיקרם הוא השלד, והוא ינהל את פעילותה עד 1 בינואר הקרוב.
וונטייז, שהוקמה ב־2011 כחברת אספקת שירותי תוכן בשם פיקסלייט טי.וי, שינתה את שמה באפריל 2016. חודש לאחר מכן פרסמה לראשונה תשקיף לקראת הנפקת מניות בתל אביב, וביולי הפכה לציבורית. באוגוסט 2017 פרסמה תשקיף להנפקת סדרת האג"ח הראשונה שלה בגובה 15.15 מיליון שקל, ולאחר שנקלעה לקשיים, נכנסה להקפאת הליכים.
בוונטייז תכננו אקזיט ענק: מכירת השליטה לאולפני דסילו מהוליווד תמורת 50 מיליון דולר. דסילו, שבשליטת צ'ארלס הנסלי, הודיעה כי תרכוש את מניות בעלי השליטה בוונטייז בשני שלבים, אולם הראשון שבהם לא הושלם. ביוני 2018 היה ברור כי התשלומים לבעלי השליטה עוכבו. בספטמבר נסתם על האקזיט הגולל.
תגובה אחת לכתיבת תגובה