אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיל הלבן קם לתחייה: אחרי שנים, חוזרים לבנות את מלון סאן בבת ים צילום: ענת דניאלי

הפיל הלבן קם לתחייה: אחרי שנים, חוזרים לבנות את מלון סאן בבת ים

לכלכליסט נודע כי היזם מחדש את בניית הפרויקט, שתוכנן במקור לדירות נופש ונמצא לא כלכלי. שני המבנים ישמשו כמלונות שיכללו יחד 550 חדרים. הראשון ייפתח בעוד שנתיים בניהול סוויס הוטל

10.12.2019, 08:38 | ענת דניאלי

מלון סאן בטיילת בת ים בדרך לתחייה מחודשת, כך נודע לכלכליסט. המבנה המקורי בשטח נהרס על ידי היזם עוד בסוף 2012, והפרויקט החדש שהחל להיות מוקם במקומו נתקע בשלב השלד, שהותיר שני מבני בטון חשופים בני 23 קומות. לאחרונה חזר היזם להשלים את הפרויקט.

קראו עוד בכלכליסט

כעת הצפי הוא שבמגדל הדרומי ייפתח בעוד כשנתיים מלון של סוויס הוטל, מרשת אקור, שיכלול 276 חדרים. גם המבנה הצפוני ישמש כמלון, עם מספר חדרים דומה, אך בנייתו תושלם בשלב מאוחר יותר. הפרויקט כבר כולל 2,500 מ"ר שטח מסחרי, שחלקו מושכר, ואולם אירועים של כ־1,700 מ"ר. כמו כן צפוי להיפתח במקום מרכז ספורט בן 2,500 מ"ר.

פרויקט סאן. יכלול גם מרכז ספורט, צילום: ענת דניאלי פרויקט סאן. יכלול גם מרכז ספורט | צילום: ענת דניאלי פרויקט סאן. יכלול גם מרכז ספורט, צילום: ענת דניאלי

הפרויקט שייך ליהושע גוטמן, יזם חרדי, שרכש את מלון סאן בכ־10 מיליון דולר ב־2006. בשיחה עם דורון בן משה, שמייצג את גוטמן, הוא אמר: "חזרנו לעבוד במקום. יש לנו באתר כ־130 עובדים שפועלים לסיים את הפרויקט במבנה הדרומי בתוך שנתיים. ההאטה בעבודות נמשכה כשנה וחצי".

הפרויקט בראשית דרכו כלל דירות נופש, אך עם התקדמות הבנייה הבין היזם שאין לכך כדאיות כלכלית, והוא התקשה לשווקו ולמצוא ליווי בנקאי. באופן יוצא דופן, בתוכנית שהגיש היזם להוספת דירות מגורים (שנמשכה בהמשך), הוא מתאר את הקושי בהשלמת הפרויקט: "במקביל להקמת המלון ביצע היזם מהלכי שיווק רבים ומאומצים בארץ ובחו"ל, אך הם נתקלו בקשיים רבים מאוד, שכן משקיעי נדל"ן מבקשים תשואה כלכלית, אך זו אינה ניתנת להבטחה במיזמים מסוג זה. אדרבא... רוכשי יחידות בשיטת lease back לא רק שאינם נהנים מתשואה, אלא אף נאלצים לעתים לכסות הפסדים תפעוליים".

עוד צוין כי כדי לנסות ולמשוך משקיעים לפרויקט, "הציע היזם לרוכשים הטבות שונות כגון פטור מתשלום דמי אחזקה שנתיים ואף השתתפות בהכנסות משיווק חדרי המלון לציבור. למרות ההטבות שהוצעו ולמרות מאמצי השיווק, הצליח היזם למכור במשך שנתיים פחות מ־50 יחידות מלונאיות".

עיכוב נוסף בפרויקט הגיע בדמות תביעה שהוגשה על ידי הפורום הישראלי לשמירה על החופים, בטענה כי בניית המלון חורגת מתוכנית המתאר הארצית לחופים, האוסרת על בנייה במרחק של 100 מטר מקו הים. באוקטובר 2017 הורה המחוזי לבטל את היתר הבנייה, אך הביטול הושעה ל־24 חודשים. ערעור שהגישו היזם והעירייה התקבל בעליון, וזה הפך את החלטת המחוזי והתיר המשך את הפרויקט.

מהעירייה נמסר: "בשנה האחרונה נעשו מאמצים רבים של ראש העיר צביקה ברוט ומנכ"לית העירייה להסדרת הנושא שיאפשרו את המשך העבודות. באחרונה הושג הסדר עם היזם לפיו העבודות יימשכו. בחודשים הקרובים ייפתח חדר כושר גדול ועסקים נוספים, והמלון ייפתח לפעילות מלאה בתוך כשנתיים".

תגיות