אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס הסייבר

"מאז 2015 יש מגמה הולכת וגוברת של איומים עם ממדים אסטרטגיים"

אסתי פשין, מנהלת מערך הסייבר בתעשייה אווירית, מעריכה שסייבר הוא חלק מהלוחמה המודרנית בממד הווירטואלי. עוד מעריכה פשין שחסרים כ-1.8 מיליון מומחים בתחום ושמדינה שתשקיע בהכשרתם תראה עליה בתל''ג שלה

16.12.2019, 11:11 | עומר כביר
"צריך להתייחס לסייבר כממד מערכה, כמו שמתייחסים לאוויר, לים וליבשה" – כך אמרה מנהלת מערך הסייבר בתעשייה האווירית, אסתי פשין, בוועידת סייבר 2020 של "כלכליסט", שנערכת היום  (ב') במתחם לאבס בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

"הסייבר משנה את העולם", הוסיפה פשין. "הוא מביא הרבה הזדמנויות, אבל גם הרבה איומים. הסייבר מאוד דואלי. יש בו הרבה אלמנטים שמאפשרים להתנהל יותר טוב וליצור קשר עם גורמים במדינות מאוד רחוקות. מצד שני, הוא מכיל אינסוף איומים. מאז 2015 יש מגמה הולכת וגוברת של איומים עם ממדים אסטרטגיים. בראש ובראשה מדובר על מעורבות של מדינות ומעצמות. הסייבר הופך למדד מערכה. לא רק בעת מלחמה אלא גם בין מלחמות".

אסתי פשין, צילום: אוראל כהן אסתי פשין | צילום: אוראל כהן אסתי פשין, צילום: אוראל כהן

"מדינות מפעילות כוח באמצעות הסייבר כדי לקדם אינטרסים מדינים וביטחוניים. יש יותר ויותר פשיעת סייבר, גם במדינות שבהן אין פשיעה גבוה. יש מגמה של תקיפות על תשתיות קריטיות, של ריגול תעשייתי. יש מגמות של השפעה בסייבר, ניסיונות של גורמים שונים, לפעמים בחסות מדינה ולפעמים לא, להשפיעה על המחשבה שלנו, התודעה שלנו, הבחירות שלנו. זה אחד האיומים האסטרגיים על הדמוקרטיות המערביות".

"המחיר של יצירת תקפית סייבר היום אינו גבוה. כל שנדרש לעושת זה להוריד קטע קוד לשנות אותו קצת ולהתחיל לתקוף. אתגר משמעותי זה אתגר השיוך. אם מבצעים תקיפה דרך שרתים במדינות שונות, אנחנו לא תמיד נוכל לזהות את התוקף. יש גם פערי ידע הולכים וגוברים. התוקפים נהיים יותר ויותר טובים והמגינים מתקשים להכשיר כוח אדם בקצב מספק. התוקפים מבינים טכנולוגיות חדשות ומתפעלים אותן היטב, והמגינים מתקשים לעמוד בקצב."

"בעולם הביטחוני יש השקעות הולכות וגוברות בסייבר. יש שינוי משמעותי בתקציב בתחום, יותר ויותר מדינות משקיעות יותר משאבים. הסייבר הוא גם מנוף לשינוי כלכלי וחברתי. יש זיקה בין השקעות בדיגיטציה לעלייה בתמ"ג. עד 2022 יהיה מחסור של 1.8 מיליון מומחי סייבר. אם מדינה תשקיע בהכשרת מומחי סייבר, תהיה זיקה ישירה לעלייה בתמ"ג שלה".

"עולם העסקים משתנה גם הוא. חברות מבינות שסייבר הוא אחד הגורמים המרכזיים בפעילות שלהן. אם חברי דירקטוריון לא שואלים מה קורה בנושא איומי הסייבר כדאי. להנהלות, אם הדריקטוריון לא שאל עדיין מה קורה בנושא איומי סייבר כדאי להבין למה, כי זה אומר שמשהו לא עובד. בעולם ה-IoT, מקרר יכול להיות יעד לתקיפה. אנשים מדברים יותר ברשתות חברתיות ובטלפונים, פחות באמצעות אינטראקציות בין-אישיות. יש לזה משמעויות רחבות מאוד."

"מה נדרש לעשות? צריך פתרונות ברמה הלאומית, שכוללים טכנולוגיה ממדרגה ראשונה ומתודולוגיה לגבי השימוש בה. זה עולם של שינוי מתמיד, הסייבר מאוד דינמי והפתרונות של היום הם לא הפתרונות של מחר. צריך להתמקד בשיתופי פעולה והשקעה בבניין כוח".

תגיות