אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג מפתחת Deepfake שמאפשרת ליצור גרסאות דיגיטליות של בני אדם צילום מסך טוויטר

סמסונג מפתחת Deepfake שמאפשרת ליצור גרסאות דיגיטליות של בני אדם

הפרויקט, המכונה ניאון, מיועד לאפשר למשתמשים לייצר אווטארים - דמויות מונפשות - של עצמם; בחברה רומזים שניתן יהיה להשתמש בדמויות גם למטרות עסקיות או לבידור. טכנולוגיה דומה הוצגה לאחרונה בידי סנאפצ'ט

06.01.2020, 17:38 | שירות כלכליסט
"האדם המלאכותי", זהו ייעודו של פרויקט מסתורי של סמסונג המכונה ניאון (Neon). על פי דיווחים שונים, הפרויקט משמש לבניית אווטארים מציאותיים של בני אדם. אלה יכולים לשמש למטרות בידור ועסקים, לתפקד כמדריכים, פקידי קבלה ואפילו להפוך לגרסה מונפשת שלכם אותה תוכלו לשלוח בהודעה בווטסאפ למשל.

קראו עוד בכלכליסט

פראנב מיסטרי, חוקר ממשקי אדם ומחשב, ומי שמוביל את הפרויקט, צייץ את התמונה הבאה, אשר מציגה את אחד מהאווטרים של הפרויקט.  

נסו לזהות את הדמות הווירטואלית לעומת האמיתית, צילום מסך טוויטר נסו לזהות את הדמות הווירטואלית לעומת האמיתית | צילום מסך טוויטר נסו לזהות את הדמות הווירטואלית לעומת האמיתית, צילום מסך טוויטר

מיסטרי הוסיף כי טכנולוגיית ה-Core R3 של החברה יכולה עכשיו "ליצור באופן עצמאי ביטויים חדשים, תנועות חדשות, דיאלוגים חדשים (גם בהודית) השונים לגמרי מהמידע המקורי שנאסף".

סרטונים לא רשמיים אשר נלקחו מקוד המקור בעמוד הבית של פרויקט נאון חשפו אפילו עוד. הסרטונים פורסמו לראשונה ב Reddit אך הוסרו כבר מאז. תוכלו לראות אותם בסרטון יוטיוב, ולמרות שהם בסך הכל גרפיקה שנוצרה על ידי אלגוריתם, הם נראים מציאותיים לגמרי.

זאת שאלת המפתח שיש כלפי פרויקט נאון בשלב זה: עד לאיזה נקודה האווטארים האלה מפותחים על ידי מחשב? או שהם מבוססים על וידאו באיכות גבוהה שהונפש אחרי שצולם. והכי חשוב, האם האווטארים האלה טובים בלדבר ולהביע רגשות כמו בני אדם? טענה רצינית המקושרת עם הפרויקט היא שהאווטארים האלה יכולים להידמות לבני אדם אמיתיים - אך יהיה זה צעד גדול מאוד ביחס לטכנולוגיה הקיימת כיום.

מיסטרי הבהיר לא מכבר בראיון שהוא חושב ש"בני אדם דיגיטליים" יהיו חלק חשוב מעולם הטכנולוגיה ב-2020. "סרטים מלאים בדוגמאות כיצד בינה מלאכותית נכנסת לעולם שלנו (...) בבלייד ראנר 2049, השוטר K מפתח מערכת יחסים עם חברתו, הולוגרמת הבינה המלאכותית, ג'וי. בזמן שסרטים משבשים את תפיסת המציאות שלנו, בני אדם וירטואליים ובני אדם דיגיטליים יהפכו למציאות. אדם דיגיטלי יכול להרחיב את תפקידו ולהפך חלק מחיי היומיום שלנו: מגיש חדשות וירטואלי, פקיד קבלה וירטואלי, או אפילו כוכב סרטים המיוצר בבינה מלאכותית".

אנחנו נצטרך לחכות ולראות האם האווטארים של פרויקט ניאון יכולים לעמוד בציפיות האלו. עד עכשיו, החברה מציעה לנו בעיקר הייפ. בכל מקרה, ניאון תוצג ב CES בתוך פחות מ-48 שעות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
זה עוד כלום
תחשבו על זה כך : בשנת 1972 הומצא המשחק הוירטואלי הראשון פונג מעין פינג פונג של כדור קטן ששני פסים מוסרים אותו זה לזה - 10 שנים אח"כ היה אטרי 20 שנה אח"כ סוני פלייסטיישן - הגרפיקה השתפרה באופן בלתי נתפס בתוך תקופה יחסית קצרה - והיום בשנת 2020 אפשר לייצר דמויות שנראות כמו אנשים אמיתיים בעוד 20 שנה - ההדמיות שיוכלו להשפיע על כל החושים - כולל חוש המגע - ככל שהתהליך יואץ כך הדיוק ישתפר עד כדי כך שבתוך כמה עשורים - ההדמיות יהיו בעלות מרקם של תחושות בדיוק כמו בחיים הרגילים - אפשר יהיה לעבוד על המוח ולייצר אין - סוף מציאויות פנטסטיות כמו שאמר מנהיג התנועה הראלית : מודל הסינגולריות יגרום לכך שהדברים המטורפים ביותר וההזויים ביותר ייראו מגוחכים ונלעגים בהשוואה למה שיהיה באותן הדמיות - עד כדי כך שאפילו הדמיון הפרוע ביותר לא יוכל כלל לתפוס זאת
MIKEL  |  10.01.20
4.
זה פשוט אסון עכשיו גם את המראה יגנבו
זה אסון גדול הדבר הזה. מבחינת פיתוח יש פה משהו מתקדם. אבל בפועל זה היה מנגנון שישמש בעיקר לדברים רעים, כמו לדוגמא לעשות שיכפול שאנשים שדומים למישהו שרוצים לסרט או פירסומת ולהשתמש בזה לפי צרכים מסחריים או יותר גרוע תחשבו על זייפני סירטי מצלמות אבטחה או סירטי פורנו
טום  |  07.01.20
לכל התגובות