אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה הביטקויין? קרדיט: pixabay

איפה הביטקויין?

מטבעות הקריפטו הגיעו לעולם בקול תרועה רמה

12.03.2020, 13:09 | בשיתוף האקדמית תל אביב יפו
כסף הוא אחד מהדברים המוזרים והחריגים ביותר בתרבות האנושית. במשך ההיסטוריה, לא משנה עד כמה שתי מדינות היו מסוכסכות או מעורבות במלחמה של ממש, תמיד סוחרים היו מקבלים ומכירים בכסף ומטבעות גם אם הגיעו מהמדינה השנייה.

הכסף הוא למעשה ייצוג פיזי של ערך כלשהו, ואין זה משנה אם הייצוג הזה הוא באמצעות קונכיות כפי שהיה נהוג בפרה היסטוריה, מתכות יקרות כמו זהב וכסף, ניירות או ייצוג ממוחשב. עצם האמונה של המוני בני אדם בערך של הכסף, היא זאת שנותנת לו את הערך. מטבעות הקריפטו הגיעו בשנים האחרונות לעולם בקול תרועה רמה. המטבעות הללו הן חסרי ייצוג פיזי לחלוטין, ואינם מגובים על ידי אף מדינה. היתרון של המטבעות הללו, הוא שניתן לבצע עמם תשלומים בלי פיקוח, להעביר כסף בין גבולות, או לסחור בהם כמנייה לכל דבר. מטבעות הקריפטו לרוב ניתנים לרכישה בתמורה לכסף אמיתי, על פי שער החליפין הנוכחי, או לכרייה ממוחשבת, הדורשת מעבדים ונפח גלישה עצום. אחד מהמטבעות אשר סללו את הדרך לכניסת מטבעות הקריפטו לתודעה הוא הביטקויין.

   , קרדיט: pixabay קרדיט: pixabay    , קרדיט: pixabay

מהם הגורמים לדעיכה בפופולאריות של הביטקויין?

הביטקויין היה במשך זמן רב למטבע הקריפטו הפופולארי והנפוץ ביותר. העלייה המטאורית בערך שלו הובילה רבים לרכוש כמות מסוימת, מתוך כוונה לעשות זאת כהשקעה ולמקור אותו אחר כך ברווח. למרות עלייה חוזרת בערכו בתקופה האחרונה, הפופולאריות שלו צנחה. הסיבות לדעיכה בפופולאריות שלו כוללות בין השאר:

• מאבק רגולטורי: השליטה על תזרים המזומנים מאפשר למדינות לגבות מיסים, לשלוט על פעילות פלילית, ולגבש תמונת מצב כלכלית. הכניסה של הביטקויין לשוק, אפשרה לשלם לעובדים באמצעותו, ללא פיקוח או אפשרות גבייה, ובלי שליטה של הבנק המרכזי על הכסף הנמצא במדינה. לכן, מדינות רבות פתחו במאבק רגולטורי שהגביל את השימוש בביטקויין, והוביל לירידה בפופולאריות שלו.

• תחרות: המהירות הגדולה של העלייה בערך הביטקויין, הובילה מפתחים רבים להשקיע בפיתוח מטבעות קריפטו מתחרים. התחרות הרבה הובילה לפיזור ההשקעות בתחום, ולכך שהביטקויין פורץ הדרך איבד את הייחודיות שלו בעיני הציבור.

• עליית ערך מהירה מדי: התנודתיות הגדולה של מטבע הביטקויין הייתה גם היא סיבה למפלתו. המטבע צמח במהירות אדירה, מה שהוביל משקיעים רבים לרכוש אותו, אך הגביל את השימוש שנעשה בו לקניות ותשלום בפועל. כך, הביטקויין שינה את ייעודו המקורי, והפך ממטבע למנייה.

הבנה של עולם הקריפטו היא חיונית להבנת כלכלת העולם

למרות העיכובים, אין ספק שבסופו של דבר מטבעות הקריפטו כאן כדי להישאר. פייסבוק בשנים האחרונות מנסה להיכנס גם היא לתחום, עם מטבע הליברה שלה. לימודי כלכלה היום מחייבים לימוד מתמשך של עולם הקריפטו, על האתגרים בפניהם הוא ניצב, והחלק שלו בכלכלה העולמית. למרות החששות של רבים מפרצות אבטחה או האקרים, אין ספק שבעתיד מטבעות הקריפטו יהיו חלק גדול מחיינו.

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות