אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסדי הון של 30 מיליון שקל לויליפוד בעקבות משבר הקורונה צילום: עמית שעל

הפסדי הון של 30 מיליון שקל לויליפוד בעקבות משבר הקורונה

יבואנית המזון המחזיקה בתיק ני"ע בשווי של 140 מיליון שקל הבהירה כי עד כה לא חלה פגיעה בהכנסות בשל המגיפה - אך היא מעריכה שמגבלות ייצור בעולם עלולות להקשות על יבוא הסחורות בהמשך ; ויליפוד סיימה את 2019 עם עלייה של 74% ברווח הנקי ל-49.3.5 מיליון שקל

19.03.2020, 16:19 | נורית קדוש

יבואנית המזון ויליפוד,רשמה הפסדי הון של 24.9 מיליון שקל בשל מגיפת הקורונה. החברה מחזיקה תיק ניירות ערך מגוון הנסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובבורסות אחרות בעולם, בסכום של כ- 140 מיליון שקל. בשל השפעות המגיפה, ירידות השערים המשמעותיות בבורסות העולם ובבורסה בתל אביב, עד סמוך למועד הדוח, הסבו לחברה מתחילת 2020 ועד היום את ההפסד בסכום האמור.  

קראו עוד בכלכליסט

ויליפוד מציינת כי היא נוקטת בצעדים המחויבים על מנת להתמודד עם אי הוודאות השוררת בשווקים וממשיכה לעקוב אחר ההתפתחויות. עוד הבהירה החברה כי עד כה, לא חלה פגיעה בהכנסות בתחום הייבוא בשל המגיפה.

יחד עם זאת, ויליפוד רוכשת את המוצרים מספקים ברחבי העולם: סין, הודו, הפיליפינים, תאילנד, איטליה, הולנד, בלגיה ספרד, פורטוגל, גרמניה, שוויץ, צרפת, יוון, דנמרק, שוודיה, ארה"ב, דרום אמריקה, דרום אפריקה, וככל שהתפשטות נגיף הקורונה בעולם תימשך, החברה מעריכה שיחולו מגבלות שונות בייצור מוצרים על ידי מי מספקיה ,אשר עלולות להקשות על החברה לייבא סחורות בכמויות מספקות מאותם ספקים.

ויליפוד חתמה את 2019 עם צמיה במכירות ועלייה של 74% ברווח הנקי שהסתכם ב- 49.3 מיליון שקל. החברה שתיעלה את המחסור בחמאה לטובת השקת ממרח חמאה שמחירו לא מפוקח, רשמה ב- 2019 עליה של 17% במכירות שהסתכמו ב- 395.6 מיליון שקל. ההכנסות כוללות 900 אלף שקל ממתן הלוואות.

לצד העלייה במכירות, נהנתה החברה מההיפרדות שנכפתה עליה ממחלבת ארלה הדנית, שהעבירה את הזיכיון לשיווק מוצריה בישראל לשטראוס. ויליפוד השיקה קו מוצרים הכולל כאמור ממרח חמאה, שהחליף את לורפק של ארלה, עד ששטראוס החלה לשווקו מחדש. ויליפוד, שכבר לא נדרשה לתשלום דמי זיכיון גבוהים לארלה על השימוש במותג, נהנתה מרווחיות גבוהה במיוחד.

בהתאם, עלה הרווח הגולמי של החברה ב- 2019 ב- 26.1% והסתכם ב- 123.9 מיליון שקל. הרווחיות הגולמית של וילי פוד עלתה בעקבות כך ל- 31.3% לעומת 29% ב- 2018. הוצאות המכירה, שיווק, הנהלה וכלליות עלו ב-27% ל- 77.4 מיליון שקל, בעיקר בשל עלייה בהוצאות שכר עבודה, פרסום וקידום ועליה בהוצאות הובלה ואחזקה.

למרות העלייה בהוצאות, רשמה החברה שדרוג של 25% ברווח התפעולי שהסתכם ב- 46.4 מיליון שקל ושיפור קל ברווחיות התפעולית שעלתה ל- 11.7% מהמכירות לעומת 11% ב- 2018. זינוק בהכנסות מימון שהסתכמו ב- 5 מיליון שקל מעליית ערך ניירות ערך סחירים, מהכנסות ריבית ודיבידנד מניירות ערך, סייעו לחברה לחתום את השנה בזינוק האמור בשורה התחתונה של הרווח הנקי.  

צבי ויליגר מבעלי השליטה בויליפוד , צילום: עמית שעל צבי ויליגר מבעלי השליטה בויליפוד | צילום: עמית שעל צבי ויליגר מבעלי השליטה בויליפוד , צילום: עמית שעל

תגיות