משבר הקורונה
הקמעונאים מתאגדים מול הממשלה ומגייסים את עופר עיני
טוענים כי הקורונה גורמת לקריסת עסקים והממשלה מגלה אזלת יד. בראש הוועד שהקימו עומד הראל ויזל, מנכ"ל קבוצת פוקס שטוען: "אין שום מתווה ברור ולא מכניסים את היד לכיס, יש פה מדיניות כלכלית מגומגמת"; יעקב הלפרין: "אנחנו יודעים שלא נקבל הרבה כסף אבל לפחות אל תיקחו מאיתנו כסף"
הקמעונאים התאגדו ויוצאים למאבק. מאות רשתות קמעונאות התאגדו היום (ב') במטרה לקבוע באילו צעדים לנקוט אל מול הממשלה, לאור אזלת היד שלה, לדבריהם, והקריסה של המסחר הקמעונאי. הקמעונאים גייסו את עופר עיני שישמש להם כיועץ וייצג אותם אל מול הממשלה. בנוסף הם פועלים לגייס עורך דין שילווה אותם במאבק ופנו למשרדי עורכי הדין המתמחים בהגבלים עסקיים.
קראו עוד בכלכליסט
הקמעונאים קבעו ועד שיוביל את המאבק שלהם שבראשו יעמדו הראל ויזל, מנכ"ל קבוצת פוקס, יעקב הלפרין מנכ"ל אופטיקה הלפרין, רביב ברוקמאייר מנכ"ל קבוצת גולף, גבי רוטר מבעלי קסטרו, אבי שומר בעלי צומת ספרים, רונן נימני בעלי קבוצת קפה קפה, וקרן לוי שהם בעלת רשת מיננה.
הפגישה הראשונה נערכה היום לפנה"צ במשרדי הנהלת פוקס ופגישה נוספת נקבעה להיום בשעה 17.30.
"להפסיק לגמגם ולהתחיל להכניס את היד לכיס"
הרשתות הקמעונאיות ידרשו מהממשלה "להפסיק לגמגם ולהתחיל להכניס את היד לכיס". ויזל אמר בפגישה: "אנחנו דורשים שהממשלה תפסיק להוציא כל יום הודעה מגומגמת אחרת ושתחיל להסתכל על היום שאחרי. נכון שאנחנו קבוצה חזקה שנהיה פה גם ביום שאחרי, אבל צריך לדאוג שכולם ישארו פה ביום שאחרי זה. אנחנו מאגדים 400 רשתות. אנחנו לא מבינים איך משרד הכלכלה והאוצר והבריאות מדברים על ערב על הבריאות אבל בנושא הכלכלי אין שום מתווה ברור ולא מכניסים את היד לכיס, יש פה מדיניות כלכלית מגומגמת, יום אחד לפתוח פאוורים, יום שני לסגור פאוורים".
יעקב הלפרין אמר: "אנחנו משמשים שופר לכל הרשתות. אנחנו לא יכולים לראות איך המדינה מכניסה יד לכיס שלנו. מילא שהיא לא מכניסה יד לכיס שלה אבל שתפסיק להכניס יד לכיס שלנו. בעוד יומיים אני צריך לשלם כמה מיליוני שקלים למע"מ, מקדמות מס הכנסה ל-2020, משכורות העובדים, ביטוח לאומי. כל זמן שהממשלה לא מכניסה יד לכיס לפחות אל תכניסו את היד שלכם ליד שלנו. עוד אין החלטות, אין ממשלה, אין מנהיג ואין דרך? אז לפחות תעצרו את הגביה מהקמעונאים.
"אנחנו יודעים שלא נקבל הרבה כסף אבל לפחות אל תיקחו מאיתנו כסף. למה אנחנו צריכים להתחנן שיעצרו את הארנונה או מס השילוט?. אנחנו דואגים לשלם משכורות לעובדים. אבל אם נצטרך גם לשלם למס הכנסה לא נעמוד בזה. לי יש 700 עובדים, מתוכם 250 בחל"ת ו-450 עובדים כי ראש הממשלה בילבל אותי. כן תפתח, אל תפתח, עם גג בלי גג, אז 50 סניפים שלי פתוחים, המטה פתוח ואני צריך לשלם משכורות. זה כמו חצי הריון, אני לא יודע איך להתנהג ולא יכול לשחרר את כל העובדים, ואז המטה פתוח והעלויות עולות. אנחנו מבינים שזה ארוע מתגלגל אבל דבר ראשון דואגים לכלכלה, כדי שיהיה פה את מי להציל אחרי שיצילו את בריאות העם", סיכם הלפרין.