אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעות נפגעי עבודה בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה קרדיט: יחצ

תביעות נפגעי עבודה בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה

סביר להניח שבסופו של המשבר הנוכחי, עובדים אשר יוכלו להוכיח שנדבקו בנגיף במסגרת עבודתם ונגרמו להם נזקי גוף, יוכלו להגיש תביעות במסגרת ביטוח לאומי.

02.04.2020, 10:51 | תומר בכר

מוגש מטעם DUN'S 100

מזה כחודש שאנו נמצאים במשבר עמוק, יש אומרים הקשה ביותר מזה עשרות שנים, בשל התפרצותו של נגיף הקורונה, הגורם לאחוזי הידבקות מרשימים ביותר, המביאים אחריהם אחוזי מאושפזים גבוהים במיוחד, שחלקם הופכים במהרה למונשמים ומורדמים במצב קשה ואף למתים.

רבות נכתב בזמן הקצר מאז שהתחיל הנגיף את התפרצותו, על זכויותיהם העתידיות של נפגעי הקורונה, ע"י רבים מחבריי, עורכי הדין בתחום הנזיקין והביטוח הלאומי, אך לצערי, ככל שהנושא מתבהר, מובן היום שלא יהיו הרבה תביעות אופציונליות בפני הנפגעים.

הבעיה העיקרית שתעמוד בפני כל מי שירצה להגיש תביעה בגין נזקי הנגיף, היא הקושי הרב בהוכחת המועד שבו הוא נדבק והגורם שהדביק אותו, שכן מדובר בדרך כלל בנגיף אשר תסמיניו מתגלים רק בחלוף ימים רבים ממועד ההדבקה וכשאנחנו נמצאים במצב שבו כל מי שעובר לידינו ברחוב עלול להדביק אותנו, משימת ההוכחה הזו קשה עד בלתי אפשרית.

יחד עם זאת, לפחות סוג אחד של תביעות לדעתי כן ניתן יהיה להגיש בוודאות. מדובר בתביעות בגין פגיעה בעבודה. דהיינו כל מי שיצליח להוכיח שקיימת סבירות גבוהה, בשיעור של למעלה מ-51%, שנדבק בנגיף הקורונה במסגרת עבודתו, תביעתו תתקבל והוא יהיה זכאי לקבלת פיצוי מהביטוח הלאומי בהתאם לשיעור הנזק שנגרם לו. מדובר כמובן בעובדים אשר באו במגע עם הרבה חולי קורונה מאומתים כגון עובדי בתי החולים, עובדי מד"א וכו' ועובדים אחרים אשר ניתן יהיה להוכיח בסבירות גבוהה שנדבקו במסגרת עבודתם. בעניין זה מצופה מהביטוח הלאומי להראות גמישות יחסית באישור התביעות הללו, תוך כך שלא ידקדק כפי שנעשה בשגרה, בכל הנוגע לכל מה שקשור להוכחת התביעה.

עו"ד תומר בכר , קרדיט: יחצ עו"ד תומר בכר | קרדיט: יחצ עו"ד תומר בכר , קרדיט: יחצ

גובה הפיצוי יקבע כמובן כרגיל בהתאם לשיעור אחוזי הנכות (הזמנית או הצמיתה) שנגרמה לנפגעים. לגבי עובדים שנפטרו בעקבות נגיף הקורונה, משפחתם תוכל כמובן להגיש לביטוח הלאומי תביעת תלויים, אשר תאפשר להם לקבל גמלה בהתאם.

למרות כל האמור לעיל, יש לבדוק ולבחון כל מקרה לגופו, שכן בהחלט תיתכן האפשרות להגשת תביעות נוספות במקרים מסויימים, כגון תביעות ביטוח, נכות כללית, נזיקין וכו'. לכן, בכל מקרה כמובן, מומלץ ביותר לנפגעים ובני משפחותיהם להיעזר בשירותיו של עו"ד עם ניסיון וידע מתאים בטיפול בתביעות בתחום הנזיקין והביטוח הלאומי.

מאת עו"ד תומר בכר – יו"ר (משותף) ועדת ביטוח לאומי של מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין,

תגיות