חוקרים בטכניון פיתחו טכנולוגיה שעשויה להציל חולי קורונה קשים
לפי הטכניון, הטכנולוגיה החדשה משפרת משמעותית את יעילותן של תרופות קיימות בטיפול במחלות ריאה
הטכניון הודיע הבוקר כי חוקריו פיתחו טכנולוגיה חדשנית "הנותנת תקווה חדשה לחולי קורונה קשים".
לפי הטכניון, הטכנולוגיה החדשנית שפיתחו משפרת משמעותית את יעילותן של תרופות קיימות בטיפול במחלות ריאה. לדברי החוקרים, הפיתוח "עשוי להציל את חייהם של חולים הסובלים מתסמונת מצוקה נשימתית חריפה (ARDS) - גורם התמותה העיקרי בקרב חולי קורונה".
קראו עוד בכלכליסט
לפי נתונים של משרד הבריאות, עד כה נפטרו 110 ישראלים מנגיף הקורונה, רובם מסיבוך במערכת הנשימתית. הטכנולוגיה, שפותחה על ידי פרופ' שניטמן וד"ר יאן אוסטרובסקי, כבר הוגשה לרישום כפטנט.
בטכניון מסבירים כי הטכנולוגיה הטיפולית החדשה Liquid Foam Therapy (טיפול קצף נוזלי) נועדה לשפר משמעותית את פיזור הסורפקטנט (חומר המצפה את נאדיות הריאה, וזאת באמצעות הטמעת התרופה בתוך קצף או לחלופין הקצפה של התרופה עצמה.
צמיגותו של הקצף, והנפח שהוא תופס, מאפשרים לו להתפזר טוב יותר בין ענפי הריאות, להתפלג באופן אחיד ולחזור לצורתו הנוזלית לאחר ההגעה ליעד.
לפי חוקרי הטכניון, המחקר יוגש בקרוב לפרסום מדעי ובו הם בחנו את יעילותה ובטיחותה של הטכנולוגיה החדשנית בחולדות הסובלות ממצוקה נשימתית (מודל ARDS). ואכן, הטיפול הוביל לשיפור דרמטי במדדים תפקודיים של הריאות לרבות עלייה ברמות החמצן בדם וירידה בלחצי ההנשמה הנדרשים.
מאחר שריאותיהן של חולדות קטנות מכדי להדגים את פיזור התרופה המוקצפת בריאות, הקבוצה ביצעה ניסויי מעבדה בריאות של חזיר, שם הודגם פיזור יעיל של הקצף ברחבי הריאה (בהשוואה לשימוש בנוזל שלא הוקצף).
בטכניון מציינים כי בעקבות הצלחת הניסויים, קבוצת החוקרים ממשיכה לפעול לסיום פיתוח המכשיר הרפואי השלם ולקידומם של ניסויים פרה-קליניים בחזירים. אם ניסויים אלה יוכתרו בהצלחה, ימשיכו החוקרים לניסויים קליניים בבני אדם, במאמץ להנגיש את הטיפול בהקדם לטובת חולי הקורונה הקשים ביותר ולהפחית את שיעורי התמותה מהמחלה.
עוד נמסר כי סין כבר הביעה עניין בטיפול ובקרוב יחלו ניסויים דומים במדינה האסייתית כדי להביא את הטיפול בהקדם לשימוש קליני