אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפואה - מ-Aidoc ועד אפליקציה לחוות דעת רפואית של K-Health צילום: יח"צ

הסטארטאפים המבטיחים 2020

רפואה - מ-Aidoc ועד אפליקציה לחוות דעת רפואית של K-Health

וגם: מערכת בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של התדרדרות חולים המאושפזים בטיפול נמרץ של Clew, רפואה פיקטיבית לחולים אמיתיים של MDClone וערכה ביתית לבדיקת שתן של Healthy.io

28.04.2020, 09:37 | מאיר אורבך והגר רבט

מכוונת ליום שאחרי הקורונה

Aidoc  

מוצר: תוכנה לביצוע סריקות רפואיות

שנת הקמה: 2016

עובדים: יותר מ־100 בישראל, ארצות הברית ואירופה

גיוסים: 40 מיליון דולר מ־Square Peg, מאגמה, TLV Partners

מייסדים: אלעד וולך, מיכאל ברגינסקי וגיא ריינר

 

AI־דוק פיתחה תוכנה לביצוע סריקות רפואיות שמבדילה בין סריקות תקינות ופגומות, ומשתמשת בבינה מלאכותית לאיתור מחלות קריטיות וסיבוכים אפשריים. טכנולוגיה מסוג זה מאפשרת לרופאים לתעדף את הטיפול בצורה נכונה יותר, והיא קריטית במיוחד בתקופה הנוכחית, שבה העומס העצום על מערכות הבריאות מקשה על זיהוי חולים שמחייבים טיפול דחוף. AI־דוק כבר קיבלה ארבעה אישורי FDA (לסריקות המאתרות דימום במוח, שבץ, תסחיף ריאה ושברים בחוט השדרה עליון) והטכנולוגיה שלה משמשת היום יותר מ־300 בתי חולים ברחבי העולם.

AIDOC מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך, גיא ריינר , צילום: יח"צ AIDOC מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך, גיא ריינר | צילום: יח"צ AIDOC מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך, גיא ריינר , צילום: יח"צ

לצפות את הנשימה של מחר

 

Clew

 

מוצר: מערכת בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של התדרדרות חולים המאושפזים בטיפול נמרץ

שנת הקמה: 2015

עובדים: 30, ישראל

גיוסים: 20 מיליון דולר, מהקרנות: Pitango Venture Capital, Relyens, Agate

מייסדים: גל סלומון, אביגדור פיינס

הטכנולוגיה של Clew, שמבקשת להקל על הצוות הרפואי ולסייע למטופלים באמצעות חיזוי סיבוכים מסכני חיים, הפכה רלבנטית במיוחד בעידן הקורונה. אחד הפוקוסים שלה הוא ניטור מערכת הנשימה באופן שמאפשר לחזות צורך במכונת הנשמה אפילו בטווחים של 6–12 שעות מראש. החברה עדיין ממתינה לאישור FDA עבור המוצר, אבל מגפת הקורונה האיצה את אימוץ המערכת: מלבד כמה בתי חולים גדולים בארצות הברית היא הותקנה לאחרונה גם בבתי החולים איכילוב ושיבא בישראל.

הקושי הגלובלי בהתמודדות עם הקורונה חשף עוד צורך חיוני של בתי חולים, שלא ייעלם גם עם החזרה לשגרה: צוותים רפואיים בבתי חולים קטנים או מרוחקים עשויים להתקשות בטיפול במקרים מורכבים במיוחד, או בתקופות עומס חריג, כמו בימים אלה. המערכת של Clew מסוגלת לנטר חולים במחלקות אשפוז מרוחקות ולהעביר את המידע לחדר בקרה מרכזי, המאויש במומחים שיכולים לחלק הוראות לצוותי הקצה. כך, המערכת מאפשרת גם לבתי חולים קטנים ולמחלקות טיפול מאולתרות להסתייע בכוח אדם מקצועי ומנוסה.

גל סלומון מייסד ומנכ"ל קלו מדיקל Clew Medical גל סלומון מייסד ומנכ"ל קלו מדיקל Clew Medical גל סלומון מייסד ומנכ"ל קלו מדיקל Clew Medical

אבחון מ־2.2 מיליון רופאים

K-Health

מוצר: אפליקציה לחוות דעת רפואית ראשונית

שנת הקמה: 2016

מספר עובדים: 110, בתל אביב ובניו־יורק

גיוסים: 97 מיליון דולר, מהקרנות: Mangrove, 14W, Anthem Blue Cross, Comcast ,Primary Ventures,

מייסדים: אלון בלוך, ישראל רוט, רן שאול, אדם סינגולדה

מיליוני אנשים נמצאים בבתיהם, והגישה שלהם לרופאים ולקופות החולים הפכה להיות קשה מאוד. האפליקציה של K-Health מספקת פיתרון לכך ומאפשרת למטופל לקבל חוות דעת ראשונית המבוססת על מידע רפואי. האפליקציית מבוססת על חיבור בין החברה לבין קופת חולים מכבי, אשר סיפקה לחברה בסיס מידע אנונימי מ־2.2 מיליון ביקורי רופא שבוצעו בקופת החולים ב־25 השנים האחרונות. בתום קבלת חוות הדעת מאפשרת האפליקציה לפנות לרופא לקבל ייעוץ מקוון. מעט לפני פרוץ הקורונה השלימה החברה גיוס של 48 מיליון דולר אשר נותן לה מרווח נשימה לעתיד.

אלון בלוך, ממייסדי K-Health אלון בלוך, ממייסדי K-Health אלון בלוך, ממייסדי K-Health

רפואה פיקטיבית לחולים אמיתיים

MDClone

מוצר: פלטפורמה לשמירה על פרטיות בעת ניתוח מידע רפואי

שנת הקמה: 2015 

עובדים: 70, ישראל וארה״ב

גיוסים ומשקיעים: 41 מיליון דולר, מהקרנות: aMoon, אורבימד, לייטספיד

מייסדים: זיו אופק, ארז לוז ובועז גור לביא

המערכת של החברה מייצרת "מידע סינתטי": סט מידע שמשלב בין לקוחות פיקטיביים ואמיתיים. כך היא למעשה מבטלת את הסיכון לחשיפת מידע רפואי רגיש, ומאפשרת לחוקרים לבצע מגוון מבחנים ובדיקות בלי לסכן את זהות החולה. לאחרונה הקימה MDClone יחד עם בתי החולים שיבא ורמב״ם קופ״ח מכבי "מאגר חולי קורונה", המכיל את כל המידע הרפואי והמידע הנלווה על מטופלי קורונה, על מנת לאפשר מחקר מקיף על המחלה. המאגר מאפשר לחקור, בין השאר, גורמים להתדרדרות במצב החולים, והידע שנצבר בו משותף עם גורמי רפואה נוספים.

זיו אופק, MDClone, צילום: עמית שעל זיו אופק, MDClone | צילום: עמית שעל זיו אופק, MDClone, צילום: עמית שעל

בדיקות מעבדה בכיס

  

Healthy.io

מוצר: ערכה ביתית לבדיקת שתן

שנת הקמה: 2013

עובדים: 120, בישראל ובארה"ב

גיוסים: 96 מיליון דולר, מהקרנות: Samsung Next, Aleph, Ansonia Holdings

מייסד: יהונתן אדיר

כל מי שנזקק פעם לבדיקת שתן בוודאי תהה מתי יוכל לעשות את הבדיקה המביכה הזו בביתו, במקום במשרד הרופא. Healthy.io היא מחלוצות השימוש בעיבוד תמונה בתחום הטלה־רפואה, בדיוק למטרה זו. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לערוך שלל בדיקות שתן בבית באמצעות הסמארטפון, ללא צורך להגיע למעבדה, ומאתרת שורה של זיהומים, מחלות כרוניות וסיבוכי הריון. מצלמת הטלפון הנייד סורקת את המקלון שמספקת החברה, ואפליקציה ייעודית מבוססת ראיית מכונה מנתחת את תוצאות הסריקה ומספקת תוצאות מיידיות. החברה מחזיקה באישור FDA כבר מ־2018, ומגיעה ערוכה ומוכנה לזינוק הנוכחי בשימוש בשירותי רפואה מרחוק. 

יהונתן אדיר, Healthy.io, צילום: עמית שעל יהונתן אדיר, Healthy.io | צילום: עמית שעל יהונתן אדיר, Healthy.io, צילום: עמית שעל

תנו למחשב לנתח את הגנום

Emedgene

מוצר: אינטרפטציה של מידע גנטי

הקמה: 2016 • עובדים: 40 ישראל וארצות הברית

גיוסים: 8 מיליון דולר מ־OliveTree Ventures, Mindset Ventures

מייסדים: עינת מצר, ד"ר שי צור וניב מזרחי

מייסדי אמדג מייסדי אמדג'ין מימין ניב מזרחי עינת מצר ושי צור | צילום: Emedgene מייסדי אמדג

 

אימדג'ין פיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית להאצת הליכי פירוש של מידע גנטי. בשנים האחרונות עלות הריצוף הגנטי צנחה פי 20 ושלל חברות מציעות בדיקות גנטיות שמזהות מידע רפואי רב ערך. הבעיה היא שכמויות המידע האלה הן עצומות, ומקשות מאוד על ניתוחו — עבודה שמתבצעת כיום בידי גנטיקאים מומחים, ותובעת זמן וכסף רב. הטכנולוגיה של אימדג'ין משתמשת בבינה מלאכותית ולמידת מכונה על מנת לנתח את המידע, לייצר ממנו מאגר שמתעדכן ללא הרף, ולספק תשובות מהירות ומדויקות יותר למטופלים. באופן זה, המטופלים יכולים לקבל החלטות רפואיות מושכלות יותר המתבססות על מידע פרסונלי. המערכת כבר פועלת בכמה מבתי החולים ומעבדות המחקר הגדולים בארצות הברית, כמו מאיו קליניק, ולאחרונה נבחרה לשמש במחקר קליני המחפש קשרים בין גנטיקה לסיכויי ההידבקות בקורונה ולהחלמה ממנה. 

תגיות