אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפני ההחלטה על הטלת היטל היצף על מלט מיובא: בליכוד מנסים להפעיל לחץ נגדי צילום: אריאל שרוסטר

לפני ההחלטה על הטלת היטל היצף על מלט מיובא: בליכוד מנסים להפעיל לחץ נגדי

מחר אמורה הוועדה שהוקמה בנושא היטל ההיצף על מלט מיובא להמליץ למשרדי האוצר והכלכלה על הטלת ההיטל. היום פנו מספר חברי כנסת מהליכוד, ובהם שלמה קרעי ושרן השכל, לשר האוצר ישראל כץ בדרישה שלא יסכים להטלת ההיטל: "אל תיתן יד למדיניות של משק סוציאליסטי"

20.05.2020, 21:45 | נווית זומר

הקרב על הטלת הטלת היטל היצף על מלט מיובא נכנס היום (ד') לישורת האחרונה: יום לפני שהוועדה המייעצת שהוקמה בנושא אמורה לסיים את עבודתה ולהחליט אם להטיל היצף של 30% על המלט המיובא, פנו לשר האוצר ישראל כץ מספר חברי כנסת מהליכוד בדרישה שלא יסכים להטלת ההיטל.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הערכות, צפויה הוועדה להמליץ לשרי האוצר והכלכלה להטיל את ההיטל המדובר, אם כי לא בשיעור גבוה כפי שהמליץ על המפקח על ההיטלים דני טל.

שקי מלט במפעל נשר, צילום: דנה קופל שקי מלט במפעל נשר | צילום: דנה קופל שקי מלט במפעל נשר, צילום: דנה קופל

על רקע ההמלצה הצפויה, שלחו היום חברי הכנסת שלמה קרעי, שרן השכל, פטין מולא ומיכל שיר (ליכוד) מכתב דרישה לכץ, ובו הביעו התנגדות נחרצת להטלת ההיטל: "כחברי תנועת הליכוד, מפלגה בעלת אידאולוגיה של כלכלה חופשית, אנו קוראים לך לא לתת יד למדיניות שכזו של משק סוציאליסטי וריכוזי".

לדברי חברי הכנסת, "ממשלת ישראל פעלה רבות בשנים האחרונות לפתיחת שוק המלט לתחרות, לאחר שבמשך שנים ארוכות הוא נשלט על ידי מונופול נשר. לאחרונה, אודות לצעדים שהמדינה נקטה, החל השוק להיפתח לתחרות בכל ענפי הבניין. תחרות זו מתבטאת אף בכך שלראשונה ניתנה לחברות קטנות ובינוניות בענף הבטון הזדמנות להתמודד מול החברות הגדולות שזכו להטבות בלעדיות מנשר. התחרות היטיבה עם אותם יצרני בטון וקבלני בטון קטנים, הטבה שהביאה לירידת מחירי המלט בכ-30% אחרי עשרות שנות מונופול ומחירים גבוהים".

לטענת הח"כים מהליכוד, "הממונה על התחרות קבעה כי ירידה במחיר המלט יוצרת חסכון ישיר של כ-350 מיליון שקל בשנה. לא ייתכן כי הציבור ישלם מס שיגרום להעלאת מחירים של מוצר בסיסי כמלט בשעה שנשר עודה מונופול, נשארה הגורם הדומיננטי ומחזיקה בנתח שוק גדול פי חמש מהמתחרה הבאה אחריה בעקבות החלטת המדינה על הטלת היטל".

חברי הכנסת חותמים את מכתבים באזהרה "בפעם הקודמת שנפתחה חקירה והוטל היטל היצף בשנת 2002 הופסק יבוא המלט כליל ומחירי המלט בישראל עלו בכ-30%".

תגיות