אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגדלי גפן של אוליאנדר: זה מה שקיבלו הדיירים במיזם הפינוי-בינוי קרדיט: אוליאנדר

מגדלי גפן של אוליאנדר: זה מה שקיבלו הדיירים במיזם הפינוי-בינוי

בימים אלה נבנה המגדל השני בפרויקט Geffen Towers, בלב רמת גן ובסמוך לפארק הירקון. את הבניינים הוותיקים שנבנו על הקרקע ההיסטורית לפני כ-80 שנה, יחליפו דירות מרווחות ופארקים ציבוריים. ומה המחירים?

27.07.2020, 09:12 | דב כהן

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

תעודת זהות

כתובת: רח' התקווה 11, רמת גן

היזם: חברת אוליאנדר

הקבלן המבצע: תדהר בנייה

אדריכל: משרד גל-אור פישביין אדריכלים

מועד אכלוס סופי: 2024

השכונה במספרים

שכונת גפן היא מהשכונות הוותיקות ברמת גן ותחומה בין הרחובות אבא הלל, ז'בוטינסקי, ביאליק והמבדיל. לצד מיקומה האסטרטגי במסוך לפארק הירקון ולמוקדי המסחר והתעסוקה שבמתחם הבורסה, זו אחת השכונות הנגישות ביותר, הן לכלי רכב פרטיים והן לתחבורה ציבורית. זאת, בזכות קרבתה לעורקי התחבורה הראשיים של העיר – רחובות ז'בוטינסקי ואבא הלל. בנוסף, השכונה סמוכה לקו הרכבת הקלה העתידה לעבור באזור.

לפי נתוני אתר מדלן, מחירי הנדל"ן בשכונה רשמו בעשור האחרון זינוקים מרשימים, גם ביחס לשאר אזורי הביקוש. כך לדוגמה, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים בשכונה טיפס בתוך פחות מעשור בקרוב למיליון שקל – מ-1.7 מיליון שקל בינואר 2011 ל-2.6 בראשית השנה הנוכחית.

 

הסיפור המסתתר

סיפורה של שכונת גפן ברמת גן שונה ומרתק מרוב מוקדי ההתחדשות העירונית בישראל, ושלוב היטב בהיסטוריה הציונית.

הכל החל כשצבי (הירש) גפן החליט ב-1924 לעזוב את ביתו שבליטא, ושם פעמיו לעבר ארץ ישראל. כאן הוא ייסד ביחד עם שני אחיו, אליעזר ומרדכי, את שותפות "האחים גפן", העוסקת בפרדסנות ובגאולת קרקעות. על שטח של כ-200 דונמים בנה גפן את ביתו, ובצמוד לו הקים את "פרדס גפן". עד מהרה החלה תנובת הפרדס לגרוף פרסים על איכותה המשובחת.

 

פרדס גפן בשנות ה-20. צבי (הירש) גפן שלוב ידיים וחבוש כובע במרכז, לצד פועלים עבריים  , קרדיט: אוליאנדר פרדס גפן בשנות ה-20. צבי (הירש) גפן שלוב ידיים וחבוש כובע במרכז, לצד פועלים עבריים | קרדיט: אוליאנדר פרדס גפן בשנות ה-20. צבי (הירש) גפן שלוב ידיים וחבוש כובע במרכז, לצד פועלים עבריים  , קרדיט: אוליאנדר

 

אלא שעם פרוץ מלחמת העולם השנייה, אבדה היכולת של גפן ועובדיו לייצא תפוזים לחו"ל – מקור הכנסתם העיקרי. בשל כך נאלץ גפן לעקור את הפרדס, ולתכנן תחתיו מגרשים לבנייה. על שטחם של מגרשים אלה קמה שכונת גפן המודרנית.

 

קראו עוד בזירת הנדל"ן

צבי (הירש) גפן נפטר בשנת 1939. כעבור ארבע שנים העניקה משפחת גפן שטח של כשבעה דונם מהפרדס למועצת העיר רמת גן, על מנת שישמש פארק לרווחת תושבי האזור. את חזונו של צבי הירש לפיתוח השכונה והעיר ממשיך כיום נכדו, צבי גפן, הבונה את פרוייקט מגדלי גפן ברמת גן. מדובר בפרויקט פינוי-בינוי במסגרתו נהרסו חמישה בניינים ישנים ובמקומם נבנו שני מגדלים.

השלב הראשון – מגדל בן 120 דירות ב-30 קומות, אשר נבנה על אדמות בית האריזה של הפרדס – כבר הסתיים ואוכלס בחלקו על ידי דיירי המתחם הוותיקים. בימים אלה ממש נבנה מגדל נוסף, בן 148 דירות ב-39 קומות, על קרקע הבניינים שפונו ונהרסו. השכונה עצמה זכתה בתוספת של 3.3 דונמים של שטחים פתוחים (שצ"פ ושפ"פ) ובתוספת של עשרות מקומות חניה בחניון ציבורי שהולך ונבנה בימים אלה ממש.

 

 

מה פונה, מה נבנה

מספר יחידות דיור קודמות: 75 דירות בתשעה מבנים ישנים שנהרסו

מספר יחידות דיור חדשות: 268 דירות בשני מגדלים

מקומות חניה: 89 מקומות חניה ציבוריים לרווחת תושבי השכונה

תמורה לבעלי הדירות: 128-90 מ"ר לדירה, מרפסת ומחסן, וכן מעלית בבניין

טווח מחירים: החל מ- 2.9 מיליון שקל

בפרויקט ארבעה טיפוסי דירות:

3.5 חדרים בשטח 104 מ״ר + 14.5 מ״ר מרפסת

4 חדרים בשטח 108 מ״ר + 6 מ״ר מחסן צמוד לדירה + 20 מ״ר מרפסת

4 חדרים בשטח 117 מ״ר + 16 מ״ר מרפסת

5 חדרים בשטח 134 מ״ר + 6 מ״ר מחסן צמוד לדירה + 16 מ״ר מרפסת

פנטהאוז ומיני פנטהאוזים

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

תגיות