אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסד צורב של 359 מיליון שקל לפתאל ברבעון השני - לצד התאוששות באוגוסט

הפסד צורב של 359 מיליון שקל לפתאל ברבעון השני - לצד התאוששות באוגוסט

הכנסות רשת המלונות הגדולה בישראל צנחו ב-91.7% ביחס לרבעון המקביל, עקב סגירת בתי המלון בארץ ובאירופה בשיאו של הגל הראשון; התפוסה במלונות הרשת הגיעה ל-48% באוגוסט - שיפור דרמטי מול תפוסה של 2.3% בלבד באפריל

31.08.2020, 19:36 | חזי שטרנליכט

רבעון הקורונה יצר לרשת מלונות פתאל בור עמוק בשורת ההכנסות שהוביל אותה לרשום הפסד של 359 מיליון שקל מול רווח נקי של 62.8 מיליון שקל ברבעון השני.

קראו עוד בכלכליסט

יחד עם זאת, האורחים חוזרים למלונות פתאל - הכנסות החברה בישראל בחודשים יולי ואוגוסט הסתכמו בכ-207 מיליון שקל המהווים כ-67% מסך ההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד.

מלון מג מלון מג'יק פאלאס באילת מלון מג

ההכנסות ברבעון השני צנחו ל-122.8 מיליון שקל, ירידה של 91.7% ביחס לרבעון המקביל, עקב סגירת בתי המלון בארץ ובאירופה בשיאו של הגל הראשון. החברה אף רשמה הפסד גולמי של 11 מיליון שקל.

נכון לתאריך פרסום המאזן בקופת החברה מזומנים, שווי מזומנים וניירות ערך בהיקף של כ-786 מיליון שקל. היקף המזומנים צפוי לגדול בכ- 680 מיליון שקל נוספים בעקבות גיוס אג"ח, הלוואות בערבות מדינה שאושרו בחלק מהמדינות בהן פועלת החברה ומכירת מלון לאונרדו ברלין.

בחברה ציינו כי בחודשיים האחרונים קיבלה פעילות החברה אמון מהמערכות הבנקאיות והפיננסיות לאחר שהבנקים בארץ ובאירופה אישרו לחברה הלוואות בערבות מדינה בהיקף של כ-300 מיליון שקל. הקבוצה גם השלימה בהצלחה, לאחר תאריך המאזן, גיוס אג"ח והנפקת מניות בהיקף כולל של 349 מיליון שקל.

שחר עקה, דירקטור וסמנכ"ל הכספים בחברה מציין על רקע הדוחות כי "אנו רואים התאוששות יפה בצבר ההזמנות בכל 19 המדינות בהן אנו פועלים ומאמינים כי פתאל היא חברה חזקה ויש לה האיתנות הפיננסית לצלוח את משבר הקורונה. הכנסות החברה בחודשים יולי אוגוסט מעידים על תחילתה של שגרה ועל חזרת לקוחות החברה לנפוש בישראל ובאירופה".

התפוסה במלונות הרשת הגיעה ל-48% באוגוסט שיפור דרמטי מול תפוסה של 2.3% בלבד באפריל. פתאל החזקות, שהינה רשת בתי המלון הגדולה בישראל, כוללת 219 בתי מלון בארץ ובחו"ל.

הכנסות החברה במחצית הראשונה של השנה הסתכמו בכ-962.2 מיליון שקל בהשוואה ל-2.515 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח התפעולי לפני שכירות, פחת והוצאות אחרות (EBITDAR) במחצית הראשונה הסתכם בכ-104 מיליון שקל, בהשוואה לכ-807 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

החברה מסיימת את המחצית הראשונה בהפסד נקי המיוחס לבעלי המניות של כ-665 מיליון שקל , בהשוואה להפסד של כ-26 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות במחצית הראשונה לאחר נטרול השפעת התקן IFRS 16 מסתכם לכ-519 מיליון שקל לעומת רווח של כ-65 מיליון שקל.

תגיות