אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפל קובעת חוקים חדשים ל-App Store שפוגעים בגוגל ומיקרוסופט צילום: שאטרסטוק

אפל קובעת חוקים חדשים ל-App Store שפוגעים בגוגל ומיקרוסופט

החברה מעדכנת את הנחיות החנות המקוונת שלה על פיהם נקבע אילו אפליקציות יתאפשרו להורדה במכשירי האייפון והאייפד, ודורשת תשלום על כל משחק שיורד למכשיריה דרך שירותי הגיימינג של גוגל ומיקרוסופט

11.09.2020, 21:45 | איתמר זיגלמן

לקראת הגעתה של מערכת ההפעלה iOS 14 למכשירי אפל בהמשך החודש, החברה מעדכנת את הנחיות החנות המקוונת שלה, עליהם מתבססים עובדי החברה כדי לאשר או לשלול אפליקציות ועדכונים ב-App Store.  

קראו עוד בכלכליסט

הכללים הנוכחיים של החברה כבר עברו ביקורת אינטנסיבית בשבועות האחרונים מצד יצרני אפליקציות שטוענים כי לאפל יש יותר מידי כוח להחליט איזו תוכנה תופעל במכשיריה וכמה אחוזי רווח היא תקבל ממנה. Epic Games, יצרנית משחק הרשת הפופולרי פורטנייט, נמצאת במאבק משפטי מר עם אפל על הדרישה שלה לא לאפשר רכישות בתוך האפליקציות שלה ללא תשלום נוסף לאפל. בתגובה, אפל הסירה את פורטנייט מחנות האפליקציות שלה בחודש שעבר.

מחאת פורטנייט נגד אפל, צילום מסך: .Youtube מחאת פורטנייט נגד אפל | צילום מסך: .Youtube מחאת פורטנייט נגד אפל, צילום מסך: .Youtube

מיקרוסופט ופייסבוק הזדהו עם המחאה של מפתחת פורטנייט וטענו כי בחודשים האחרונים הכללים של אפל מגבילים את מה שאפליקציות שלהם, בייחוד משחקים ושירותי גיימינג יכולים לעשות באייפונים ובאייפדים. שירות ה- xCloud של מיקרוסופט אינו זמין ב-iOS, ובאפליקציית המשחקים של פייסבוק חסרים משחקים במכשירי אייפון והאייפד.

כעת, אפל מודיעה ששירותי הגיימינג בסטרימינג, כגון גוגל Stadia ה-xCloud של מיקרוסופט, יהיו זמינים להורדה ב-App Store אך מבהירה שיוסרו משחקים המוצעים בשירות שלא יורדו ישירות מה-App Store. יצרני אפליקציות רשאים לשחרר מה שמכונה "אפליקציית קטלוג" המקשרת למשחקים אחרים בשירות, אך כל משחק יצטרך להיות באפליקציה בודדת.

פירושם של הכללים החדשים שאם בשירותי הסטרימינג הללו יש 100 משחקים, אז כל אחד מהמשחקים האלה יזדקק לרישום נפרד בחנות האפליקציות של אפל כשכל המשחקים והחנויות צריכים להציע רכישות בתוך האפליקציה באמצעות מערכת התשלומים של אפל, במסגרתה אפל דורשת 30% מההכנסות.

אפסטור, צילום:  שאטרסטוק אפסטור | צילום: שאטרסטוק אפסטור, צילום:  שאטרסטוק

הכללים מדגישים את המתח בין השליטה של ​​אפל בפלטפורמה שלה, שלדבריה היא מטעמי בטיחות וביטחון, לבין שירותי המשחקים המתהווים הנחשבים בעיני רבים לעתיד תעשיית המשחקים. שירותי הגיימינג בסטרימינג רוצים לשמש כפלטפורמה ליצרני משחקים, כגון אישור משחקים בודדים והחלטה אילו משחקים להציע, אך אפל רוצה ששירותי הסטרימינג שלהם יתנהגו יותר כמו חבילת משחקים כשהיא תוכל לבדוק כל משחק בנפרד.

לאפל אגב, אין שירות משחקים בענן, אך היא מוכרת חבילת מנויים של משחקי iOS בשם Apple Arcade.

דרישה נוספת של אפל מתייחסת לשיעורים פרטיים שנרכשו בתוך האפליקציית הקיימות באייפון. באביב האחרון, בשיא מגפת הקורונה, חברות החלו להציע שיעורים וירטואליים בתשלום נוסף. ההנחיות החדשות של אפל קובעות כי שיעורים וירטואליים אישיים, כמו אימוני כושר, יוכלו להמשיך להתבצע כבעבר, אך בשיעורים בהם מדריך מעביר שיעור למספר אנשים - על התשלום להתבצע דרך מערכת התשלומים של אפל.

הפירוט המלא של הדרישות של אפל ממפתחי האפליקציות נמצא כעת באתר החברה.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
נכון שאנדרואיד יותר זול אבל...
ללא ספק שאייפון יותר בטוח מכיוון שזו מערכת סגורה אני לא אומר שאייפון מושלם ואני באופן אישי מעדיף אנדרואיד אבל לרוב האנשים אין מושג באבטחה ומה ההרשאות והגישות ההזויות שלאפליקציות יש ובאנדרואיד האפליקציות חוגגות יותר מהאייפון וזה ללא ספק
מישהו  |  13.09.20
9.
ל7
זה שהייתה עם מכשיר מעפן כי לא הייתה מוכן להשקיע לא אומר שכל אנדרואיד לא מאובטח או שבכולם יש פרסומות צא ולמד לפני שאתה אומר "מעדיף לשלם עוד לחברה מאובטחת" בולשיט גם לאפל פרצו וגם לאפל יש פרסומות אז דיי להיות ילד קטן ומסכן לך תחפור קצת ותלמד ואולי תדע להשתמש בפלאפון בצורה נכונה יותר כי זה שאתה דפר בפלאפון ומוריד דברים שיכניסו לך פרסומות לא עוזר לך.. אפל חברה פח ותשאר חברה פח.
God  |  12.09.20
לכל התגובות