אורקל זכתה בתחרות על טיקטוק - הצעתה של מיקרוסופט נדחתה
בארה"ב מדווחים כי לפי ההסכמות עם בייטדאנס, הבעלים הסיניים של טיקטוק, אורקל תנהל מעתה את כל הטכנולוגיה והדאטה של האפליקציה בארה"ב; המגעים על רכישת חלק מהפעילות ע"י אורקל נמשכים; מיקרוסופט: "אנו בטוחים שההצעה שלנו היתה טובה עבור משתמשי טיקטוק, תוך שמירה על האינטרס הלאומי"
קראו עוד בכלכליסט
לפי ההסכמות שהושגו, אורקל תהיה השותפה הטכנולוגית של בייטדאנס ותנהל את כל הטכנולוגיה והדאטה של טיקטוק בארה"ב. מקביל אורקל ממשיכה לנהל מגעים מול בייטדאנס על הנתח שתרכוש בפעילות של טיקטוק בארה"ב – עסקת המכירה עצמה אינה סופית ולפי דיווחים ברויטרס בייטדאנס תעדיף שלא למכור את הפעילות ולהסתפק בהסדר הטכנולוגי.
ב-CNBC ובוול סטריט ג'ורנל מציינים שהעסקה תכלול מכירת חלק משמעותי מהמניות. לפי הצו של הנשיא החרם על טיקטוק יחל ב-20 בספטמבר, ועתה לא ברור האם ההסדר הטכנולוגי יספק את הדרישות האמריקאיות או שנדרשת מכירה של העסק. בייטדאנס סירבה להגיב לדיווחים.
ב-6 באוגוסט חתם הנשיא טראמפ על צו מיוחד נגד המשך פעילותה של טיקטוק בארה"ב החל מה-20 בספטמבר, תוך הבהרה כי רק מכירת הפעילות לחברה אמריקאית תאפשר את המשך הפעילות כסדרה.
מאז עלו כמה אפשרויות על הפרק, והחברה המשיכה לנהל מגעים מול נציגי הממשל. לכל אורך הדרך מיקרוסופט נחשבה למועמדת המובילה לרכישת הפעילות ואורקל נכנסה לתמונה רק בשלב מאוחר יותר.
מיקרוסופט אישרה הלילה שהצעתה נדחתה: "בייטדאנס הודיעה לנו היום כי לא תמכור לנו את הפעילות שלה בארה"ב. אנו בטוחים שההצעה שלנו היתה טובה עבור משתמשי טיקטוק, תוך שמירה על האינטרס הלאומי שלנו", נאמר בהודעת מיקרוסופט.
עוד ציינה מייקרוסופט: "היינו יכולים לבצע את השינויים הנדרשים על מנת להבטיח שהשירות היה עומד בסטנדרט הגבוה ביותר של הביטחון, הפרטיות, הביטחון האישי, ההתמודדות עם דיסאינפורמציה – והבהרנו את הנקודות הללו בהצהרה שפרסמנו באוגוסט. אנו מצפים לראות כיצד השירות יתפתח בכל הנוגע לתחומים חשובים אלה".