אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטוס פרטי, יאכטה ויצירות אמנות: הבעלים של רבלון מוכר נכסים צילום: בלומברג

מטוס פרטי, יאכטה ויצירות אמנות: הבעלים של רבלון מוכר נכסים

רון פרלמן, שנחשב בעבר לאחד העשירים בארה"ב, עורך מכירה פומבית שבה הוא נפטר ממרבית נכסיו. בשנתיים האחרונות צנח הונו מ-19 מיליארד דולר ל-4 מיליארד דולר. הסיבה למכירה קשורה ככל הנראה לבעיות פיננסיות בענקית הקוסמטיקה שבבעלותו, אם כי לדבריו יש סיבה נוספת

20.09.2020, 10:18 | שירות כלכליסט
המיליארדר רונלד (רון) פרלמן (77) מבצע מכירה של מרבית נכסיו. לפי סוכנות הידיעות בלומברג, פרלמן מציע למכירה את מטוסו הפרטי מסוג גולפסטרים 650 וכן את היאכטה שלו בגודל כ-80 מטרים. בנוסף, הוא מכר לסות'ביס יצירות אמנות מביתו באפר איסט סייד במנהטן בשווי מאות מיליוני דולרים.

קראו עוד בכלכליסט

עוד קודם לכן מכר פרלמן את האחזקה שלו בחברת AM General וכן מכר מספר חברות שבהן החזיק במשך עשורים ומינה בנקאים למצוא מוכרים למניות שבבעלותו בחברות אחרות.

מודעה באתר קונטרולר על מכירת המטוס הפרטי של פרלמן, צילום מסך מודעה באתר קונטרולר על מכירת המטוס הפרטי של פרלמן | צילום מסך מודעה באתר קונטרולר על מכירת המטוס הפרטי של פרלמן, צילום מסך

הסיבה למכירה הגדולה ככל הנראה קשורה לבעיות פיננסיות ברבלון – ענקית הקוסמטיקה שבבעלותו.

פרלמן נחשב בעבר לאחד האנשים העשירים בארה"ב, אך בשנתיים האחרונות הונו צנח מ-19 מיליארד דולר ל-4.2 מיליארד דולר, כך לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.

אחת מיצירות האמנות שמוכר פרלמן, צילום: סות אחת מיצירות האמנות שמוכר פרלמן | צילום: סות'ביס אחת מיצירות האמנות שמוכר פרלמן, צילום: סות

העניין סביב פרלמן התגבר ביולי, אז הודיעה חברת ההשקעות שלו, מקאנדרוז אנד פורבס כי היא מארגנת מחדש את האחזקות שלו בתגובה להשלכות מגפת הקורונה והפגיעה שלה בכלכלה האמריקאית.

"נקטנו במהירות בצעדים משמעותיים כדי להגיב לסביבה הכלכלית חסרת התקדים שהתמודדנו איתה", מסר פרלמן בהצהרה. "חשפתי את כוונתי להפחית את המינוף, לפצל חלק מהפעילות, למכור נכסים ולהמיר את הנכסים האלה למזומן על מנת לחפש הזדמנויות עסקיות חדשות, וזה בדיוק מה שאנחנו עושים".

מובילים מוציאים יצירות אמנות ממשרדו של פרלמן באפר איסט סייד במנהטן, צילום: בלומברג מובילים מוציאים יצירות אמנות ממשרדו של פרלמן באפר איסט סייד במנהטן | צילום: בלומברג מובילים מוציאים יצירות אמנות ממשרדו של פרלמן באפר איסט סייד במנהטן, צילום: בלומברג

פרלמן סיפק עוד סיבות לשינוי, כולל רצון לבלות יותר זמן עם המשפחה בזמן הסגר ושאיפה לחיות חיים פשוטים יותר. "הבנתי שבמשך זמן רב מדי נאחזתי ביותר מדי דברים שאיני משתמש בהם או אפילו מעוניין בהם", הסביר. "הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לנקות את הבית, לפשט את החיים ולהעניק לאחרים את ההזדמנות ליהנות מכמה מהדברים היפים שרכשתי במשך עשורים".

רון פרלמן, צילום: בלומברג רון פרלמן | צילום: בלומברג רון פרלמן, צילום: בלומברג

גריידון קרטר, לשעבר עורך המגזין ואניטי פייר וחברו של פרלמן ב-30 השנים האחונות מאמין בכנות דבריו. "פרלמן משוגע כעת על לבלות זמן בבית", הסביר. "ביחד עם אשתו החמישית אנה ושני בניהם הצעירים". מנגד, ריצ'רד האק, שב-1996 פרסם ביוגרפיה לא מאושרת על פרלמן, מפקפק באמינות הדברים. "מי שרוצה חיים פשוטים יותר הולך וקונה לעצמו חווה באוקלהומה, ולא מוכר את הציורים מביתו במנהטן", טען. "אם הוא מוכר אמנות, אז זה רק כי הוא צריך את הכסף".

יצירות האמנות המדוברות כוללות את היצירה "0 עד 9" של ג'ספר ג'ונס שמוערכת בסביבות 70 מיליון דולר ו"שני נרות" של גרהרד ריכטר שנמכרה ב-50 מיליון דולר. לפי אנשים המעורים בנושא, ההכנסות מהמכירות מיועדות לעזור לפרלמן להחזיר הלוואות שקיבל מסיטיגרופ. לדבריהם, יש לו גם הלוואות מג'יי.פי.מורגן, בנק אוף אמריקה ו-UBS הקשורות גם לאוסף האמנות שלו.

דוברת מטעמו של פרלמן טענה כי לא מדובר במכירות שנכפו עליו. היא גם הכחישה דיווח בניו יורק פוסט לפיו הוא מוכר בחשאיות את הבית שלו בהמפטונס. לדבריה, הוא נותר מחוייב לעבודת הנדבנות שלו, כולל בניית מרכז לאמנות ברובע הפיננסי בניו יורק. פרלמן גם מכהן כסגן יו"ר תיאטרון אפולו ומכהן בדירקטוריונים של בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת קולומביה ושל בית החולים של האוניברסיטה.

תגיות