אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלשטיין מציב לכונסי הנכסים תנאים להעמדת הערבות לרכישת דסק"ש צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

אלשטיין מציב לכונסי הנכסים תנאים להעמדת הערבות לרכישת דסק"ש

אלשטין לא העמיד ערבות בגובה 100 מיליון שקל אותה דורשים כונסי הנכסים של דסק"ש כתנאי לדיון בהצעת הרכש שהגיש. אלשטיין מבקש שלא ינוכו 70 מיליון שקל אותם התחייב להעביר לאי.די.בי

07.10.2020, 07:20 | גולן חזני

אדוארדו אלשטיין עדיין לא מעמיד לכונסי הנכסים של מניות השליטה בדסק"ש את הערבות בגובה 100 מיליון שקל, שאותה הם דורשים כתנאי לדיון בהצעה שהגיש לרכישת המניות שבכינוס.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי עורכי הדין רענן קליר ואלון בנימיני שוחחו אתמול עם נציגיו של אלשטיין בארגנטינה. האחרונים דרשו מעורכי הדין התחייבות לפיה במקרה של העמדת ערבות, המחזיקים לא ינכו ממנה 70 מיליון שקל, אותם התחייב אלשטיין להעביר לאי.די.בי ע"י קרן דולפין שבבעלותו, ושבסופו של דבר לא הועברו.

לאלשטיין אין סיכוי לקבל התחייבות כלשהי מצד מחזיקי האג"ח והכונסים. עם זאת, התפתחות שאירעה אתמול בהסכמות בין עוה"ד קליר ובנימיני לבין מפרק אי.די.בי עו"ד אופיר נאור, יכולה במידה מסויימת לשחק לטובתו.

שני הכונסים של מניות דסק"ש שמשועבדות לסדרה י"ד, לה חייבת אי.די.בי 890 מיליון שקל, הגיעו להסכמות עם נאור לפיהן יוצאו מניות השליטה בדסק"ש למכירה, כשפרק הזמן לקבלת הצעות יעמוד על 21 יום בלבד. במקביל, או אולי בתמורה, קיבל נאור את הסכמת קליר ובנימיני לשמש ככונס נכסים של 12% מניות דסק"ש. המציעים במכרז יקבלו אופציה לרכישת מניות אלו, המשועבדות כיום לטובת אי.די.בי.  

 

 

 

מימין: עו"ד אופיר נאור, המפרק של אי.די.בי ועוה"ד אלון בנימיני ורענן קליר, כונסי הנכסים של מניות השליטה בדסק"ש, צילומים: אוראל כהן, עמית שעל מימין: עו"ד אופיר נאור, המפרק של אי.די.בי ועוה"ד אלון בנימיני ורענן קליר, כונסי הנכסים של מניות השליטה בדסק"ש | צילומים: אוראל כהן, עמית שעל מימין: עו"ד אופיר נאור, המפרק של אי.די.בי ועוה"ד אלון בנימיני ורענן קליר, כונסי הנכסים של מניות השליטה בדסק"ש, צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

אלשטיין כבר הציע 770 מיליון שקל במזומן ו־138 מיליון שקל תוך שנה עבור 70.2% מדסק"ש. לאור ההתפתחויות, הצעתו הופכת למעין עמדת פתיחה להצעות נוספות. מדובר במחיר שמשקף שווי של כ־1.3 מיליארד שקל לדסק"ש, הרבה מעל שווי השוק שלה, שעומד על 917 מיליון שקל.

במידה שאלשטיין יביא בסופו של דבר את הערבות — משימה מאוד לא פשוטה במדינה שנמצאת על סף פשיטת רגל כמו ארגנטינה, עם הגבלות על הוצאת מט"ח ‑ הרי שסיכוייו לרכוש את השליטה יהיו גבוהים ביותר. במקרה כזה הוא ישאר עם הנכס העיקרי של אי.די.בי ההיסטורית, דסק"ש. בנוסף, ישנן הערכות כי אלשטיין מתקשה להעביר את ההחלטה להשקיע בישראל סכום נוסף בין בכירי אירסה, החברה הבורסאית שבשליטתו.

נכסיה המרכזיים של דסק"ש כוללים 46% ממניות סלקום, 74% ממניות נכסים ובניין, 45% ממניות מהדרין, 61% ממניות אלרון, ו־70% ממניות אפסילון. נכסים ובניין עצמה מחזיקה ב־30% ממניות גב ים.

הסכמה נוספת שקליר ובנימיני הגיעו אליה עם נאור הייתה למנות כדירקטורית בדסק"ש את אסנת הילל פיין. נאור סירב למינויה של רגינה אונגר, מאחר וכיהנה בדירקטוריון סקיילקס, שבה טען נאור להחלטות בעייתיות של הדירקטוריון ותבע מהדירקטורים רבע מיליארד שקל.

במקביל, נאור החל בהליך מכירת ישראייר, כשהזמין הצעות בהודעה לבורסה לרכישת 100% ממניות חברת התעופה, המוחזקות בידי אי.די.בי. נאור דרש להעביר את ההצעות עד ה־8 בנובמבר, בצירוף אופן מימון הרכישה וביטחונות ליכולת המציעים לבצעה.

תגיות