אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חבר קונגרס אמריקני: "ביטקוין שינה את העולם, הגיע הזמן להסתגל" צילום: ויקיפדיה

בלוג-צ'יין

חבר קונגרס אמריקני: "ביטקוין שינה את העולם, הגיע הזמן להסתגל"

וורן דיווידסון, חבר קונגרס רפובליקני, פרסם בשבוע שעבר מאמר על המטבע הדיגיטלי המבוזר הראשון ועל כיצד שינה את העולם, לכבוד יום הולדתו ה-12 המסמך הלבן שהציג את ביטקוין לעולם

09.11.2020, 13:55 | בן סמוחה
ביטקוין חזר לכותרות מתחילת משבר הקורונה, לאחר שהשלים עליה של מעל 110% מתחילת השנה, וכמעט 50% בשבועות האחרונים. הפעם עם זאת, נדמה שהוא חוזר לכותרות מהסיבות הנכונות. צעדיהן של חברות התשלומים פייפאל ו-Square שימשו כחותמת לרצינות התחום והתחרות המצויה בו, וצעדיהן של תאגידי ענק שהחלו לרכוש ביטקוין לרזרבות המזומנים, כגון מיקרוסטרטג'י, חיזקו זאת אף יותר. 

קראו עוד בכלכליסט

השבוע הצטרף וורן דיווידסון, חבר קונגרס רפובליקני מאוהיו, לרשימה. במאמר שכתב, בעל הכותרת "ביטקוין שינה את העולם. הגיע הזמן שוושינגטון תסתגל", הוא מתאר כיצד סטושי נקמוטו – היוצר האלמוני של ביטקוין - שינה את העולם ב-31 באוקטובר 2008 כשהציג את ביטקוין לעולם.  דיווידסון הוא אחד החברים הבולטים בקונגרס האמריקאי בדיונים על סוגיית המטבעות קריפטוגרפיים, ועל הביטקוין בפרט.

ביטקוין שינה את העולם

"בשלב זה, אנשים רבים שמעו גם על ביטקוין וגם על טכנולוגיית הבלוקצ'יין. אבל רוב העולם לא מבין. זה מזכיר לי את הציטוט שבאופן תדיר משייכים שלא כצדק לגנדי: "קודם הם מתעלמים ממך, אחרי זה הם צוחקים עליך, אז הם נלחמים איתך, ואז אתה מנצח".

ביום הולדתו ה-12 של ביטקוין, לדעתו של דיווידסון, אנחנו נמצאים כבר בשלב המלחמה, ממש לקראת השלב שבו מנצחים. "אגדות הפיננסיים כמו ג'יימי דיימון (מנכ"ל ג'יי.פי מורגן) ווורן באפט כבר לא מזלזלים בביטקוין. ממשלות, עם זאת, מסרבות לאפשר לארכיטקטורה יריבה להתפתח לצד חוקי הציות העכשוויים. במקום זאת, הן מנסות לדחוס את המהפכה בתוך המסגרות הרגולטוריות המיושנות שלהן. עבור חלקים, זו למעשה דרך להילחם בביטקוין ורעיונות דומים, אך עבור הרוב זה פשוט מראה כמה מעט הם מבינים בארכיטקטורה החדשה, או מאמינים בה".

וורן דייוידסון, חבר במפלגה הרפובליקנית בארה"ב, צילום: ויקיפדיה וורן דייוידסון, חבר במפלגה הרפובליקנית בארה"ב | צילום: ויקיפדיה וורן דייוידסון, חבר במפלגה הרפובליקנית בארה"ב, צילום: ויקיפדיה

בארכיטקטורה, כמובן, מתכוון דיווידסון לבלוקצ'יין, הטכנולוגיה שבבסיס הביטקוין. זו שאפשרה לו - כמערכת שיתופית לכסף מזומן דיגיטלי – "להתפתח ולגדול להיות רשת המחשוב הגדולה, המאובטחת והנגישה ביותר בעולם, שמתחרה בזהב כאמצעי לשמירה על ערך ומתחרה בכסף ממשלתי – אשר התועלת המרכזית בו צומצמה לאמצעי תשלום בלבד," לדבריו.

"בלוקצ'יין היא לא ביטקוין," הוא מבהיר. "היא יומן חשבונאי מבוזר. ביטקוין משתמש בה לטובת האבטחה, הפרטיות, הסקלאביליות והנגישות מכל מקום. היא הופכת אותו לכוח בלתי לעצירה."

החקיינים

 

בהמשך המאמר הוא מתאר גם את ניסיונות החיקוי של ביטקוין, אשר העתיקו את קוד התוכנה וביצעו בו מעט שינויים כדי למשוך תשומת לב, אך משכו סקפטיות במקום. "מדובר בניסיונות חיקוי של ביטקוין שבזדון או באופן מבני הם הונאות. לעתים קרובות, הבעיה טמונה בארכיטקטורה שלהם – מאגר מידע ריכוזי, שנשלט ע"י ישות מרכזית, כלומר הם לא בלוקצ'יין מבוזר באמת ברוב המקרים".

מטבעות ביטקוין, צילום: Getty מטבעות ביטקוין | צילום: Getty מטבעות ביטקוין, צילום: Getty

ההצלחה של ביטקוין גם הובילה אנשים לשכפל את המסמך הלבן של ביטקוין (מסמך בן 9 עמודים שמפרט את ארכיטקטורת המטבע) ולגייס סביבו כסף, דיווידסון טוען. לתופעה הזאת קוראים הנפקת טוקן ראשונית (Initial Coin Offering), ורבים מגיוסי הכספים הללו התגלו כהונאות והכתימו את התעשייה. "הרשות לני"ע האמריקנית קבעה נכון שהמיזמים הללו הפרו את חוקי ניירות הערך, ופעלה נכון כשרדפה אותם".

אך הרגולציה, בין היתר של הרשות לני"ע האמריקנית, הובילה גם לחוסר יעילות עצום – במיוחד כשזה מגיע למאבק בגופים הגדולים של המגזר הפיננסי. חוסר התחרות הוביל לבריחת הון מארה"ב ולמעבר של חברות לאזורי שיפוט נוחים יותר. בתעשיית הבלוקצ'יין הבריחה היא לוודאות רגולטורית.

הפיתרון של דיווידסון

חבר הקונגרס האמריקני לא רק מתלונן מסתבר, אלא הוא גם פועל. דיווידסון העלה הצעת חוק דו-מפלגתית בשם "Token Taxonomy Act", שמכילה מבחן ברור שיאפשר לרגולטורים לקבוע האם מטבע דיגיטלי הוא נייר ערך, או לא. כך, מול ההונאות תתמודדנה הרשות לני"ע, בעוד שהיזמים יוכלו שלא להיפגע ולהמשיך ליצור ולחדש עם ביטחון רגולטורי.

"בעוד שהכוונה ברורה של הרשות לני"ע היא דחופה ביותר, מסגרות רגולטוריות נוספות צריכות גם הן לעבור שינוי. חברות אמריקניות מוכרחות להיות בעלות יכולת לציית לחוק ולהשתמש בבלוקצ'יין, לצד פרוטוקולי הדיווח והגילוי הקיימים כיום, שתלויים בשליטה ריכוזית כדי לציית לחוק ה-Bank Secrecy Act כמו גם דרישות נוספות שהן מיושנות, לא יעילות ופגומות במבנה שלהן".

"ביטקוין שינה את העולם", הוא מסכם. "עלינו להתאים את המסגרות הרגולטוריות ולאמץ את ההזדמנות, לחנך את הציבור, למנוע הונאות ולקדם חדשנות דינמית. בין אם ממשלות יסתגלו או לא, השווקים עלו על המציאות. 'הודלרים' (מאמינים אדוקים) של ביטקוין מנצחים מיום השקת המטבע. המטבע הדיגיטלי המקורי הניב תשואה גבוהה יותר מכל מכשיר או נכס פיננסי אחר. בזמן שבנקאים מרכזיים מסביב לעולם מפחיתים את ערך המטבע שלהם, גזבריהם של תאגידים גדולים מתחילים להעמיס ביטקוין. מי יודע כמה ביטקוין, והמהפכה הנפרדת של הבלוקצ'יין, ישנו את העולם בעוד 12 שנים?"

הכותב הוא מומחה לביטקוין ומטבעות דיגיטליים, מייסד אתר התוכן CryptoJungle, ממייסדי עמותת Blockchain B7 ומנהל שיווק ויחסי ציבור בחברת MarketAcross. הכותב מחזיק ביטקוין.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הביטקוין יחד עם כל המטבעות כמו כל המטבעות cryptocurrency
משומשים ע"י אירגוני פשע למינהם. הסיבה היא חוסר אפשרות לרגולציה מהיכן הגיע התשלום. לפיכך נכון לכרגע מרבית המדינות מגבילות שימוש בסוג הכסף הזה. כל מי שטוען שזה לא נכון כנראה חי על מרס. כל פעם שיש כופר על בתי חולים, רשתות אינטרנט למינהן ו/או שירותים המטבע המבוקש לתשלום הוא ביטקוין. המטבעות הללו עוברים מיד ליד בDARK NET. כך שיש בעיה. בדיוק כמו שלאס וגאס היתה בעיה של הלבנת הון בתחילת דרכה. רק לשם הנושא מי שיצר את לאס וגאס היה מאפיונר יהודי בשם באגסי סיגל. מעבר לקטע שכיון שאין רגולציה התנודות בערך המטבע יכולות להיות של בין מאות לאלפי אחוזים. כך שזה עדין די מסוכן לציבור שרוצה להשקיע. גם אם אומרים לכם שהמטבע שווה $4000 כאשר תרצו להמיר אותו למטבע קשה תגלו שהערך הוא בערך שליש או רבע במקרה הטוב. רוצים להשקיע תשקיעו בזהב.
ישראלי בקנדה  |  11.11.20