אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד האוצר מתכונן לתקציב המשכי ארוך ב-2021 צילום מסך: לע"מ

משרד האוצר מתכונן לתקציב המשכי ארוך ב-2021

המשרד פרסם שני תזכירי חוק המסדירים את התנהלות הממשלה בהיעדר תקציב מאושר. התקציב יוכל לעמוד על 412 מיליארד שקל, בתוספת המדד הממוצע של שלוש השנים האחרונות

03.12.2020, 21:18 | עמרי מילמן

משרד האוצר הפיץ הערב (ה') שני תזכירי חוק המסדירים את התנהלות הממשלה תחת תקציב המשכי, ומרחיבים את היכולת של משרדי הממשלה לפעול למרות היעדר תקציב מאושר, זאת מתוך הבנה שלא יאושר תקציב בקרוב. התזכירים טעונים את אישור הכנסת.

קראו עוד בכלכליסט

הצעת החוק קובעת כי יופרדו רכיבי ההוצאה השונים בתקציב כך שהחזר קרן החוב שמגייסת הממשלה לא ייחשב בשכלול הוצאותיה - מה שהיה עלול לצמצם משמעותית את ההוצאות בשנה הבאה לאור החוב הגדל של הממשלה. בכך הפריד המשרד את היכולת של הממשלה להוציא הוצאות המותנות בהכנסות של גופי ממשלה שונים מהתקציב ההמשכי.

בעוד שהחוק היום מאפשר לממשלה בתקציב המשכי להוציא ללא תקציב עד 1/12 מהתקציב המאושר האחרון בכל חודש (בצמוד למדד), מתוך הנחה כי לא יעבור כל כך הרבה זמן מאז אישור התקציב, החוק הנוכחי מאשר לממשלה להוציא 1/12 מההוצאה הממשלתית המותרת לשנה הקודמת (בצמוד למדד).

רה"מ נתניהו ושר האוצר כץ, צילום: רויטרס רה"מ נתניהו ושר האוצר כץ | צילום: רויטרס רה"מ נתניהו ושר האוצר כץ, צילום: רויטרס

במילים פשוטות, במקום שהתקציב ההמשכי של 2021 יהיה מבוסס על תקציב 2019 ויעמוד על פחות מ-400 מיליארד שקל, הוא יוכל לעמוד על 412 מיליארד שקל (ההוצאה הממשלתית ב-2020 לאחר פשרת האוזר שהגדילה את התקציב ההמשכי באופן חריג ב-11 מיליארד שקל).

המדד מוגדר כממוצע שיעורי השינוי של מדד המחירים לצרכן שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשלוש השנים שקדמו לשנה הקודמת לאותה שנת כספים.

עוד קובעת הצעת החוק, כי הממשלה תוכל להמשיך ולהתחייב על הוצאות עתידיות במסגרות התקציב העתידיות - מה שלא ניתן היה במסגרת תקציב המשכי עד כה, כדי לאפשר התנהלות שלא רק על בסיס מזומן וכן להשתמש בעודפי התקציב הקודם שעד כה לא ניתן היה להשתמש בהם במסגרת התקציב ההמשכי.

בנוסף, במסגרת תיקון החקיקה מסדירים במשרד האוצר את השימוש בקופסאות הקורונה כדי לממן את חבילת הסיוע למשק, בניהן דמי האבטלה כל עוד שיעור האבטלה ישאר מעל 10% והמענקים לעסקים

תגיות