אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס רפואה חכמה

"הטכנולוגיה משנה את ההסתכלות על ההשקעה ברפואה כאפיק דיפנסיבי"

כך אמרה רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF בכנס רפואה חכמה של כלכליסט. לדבריה: "בגלל התפתחות הטכנולוגיה ניתן להסתכל על מניות המדיטק כמניות צמיחה"

09.12.2020, 12:59 | מעין מנלה

"אם מסתכלים על רפואה חכמה מהזווית של המשקיע אז מאז ומתמיד השקענו ברפואה. כל אחד שקנה מדד בנץ' מארק בין אם זה S&P 500 או סטוק 600 או תל אביב 35 השקיע ברפואה בצורה כזאת או אחרת. יחד עם ההתפתחות הטכנולוגית ההסתכלות שלנו על מדדי הרפואה הולכת ומשתנה". כך אמרה רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF, במסגרת כנס רפואה חכמה של כלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריה, "אם עד עכשיו הסתכלנו רפואה כעל אפיק מאוד דיפנסיבי הרי שהוא הוא מקבל היבטים של טכנולוגיה ולכן אנחנו מסתכלים על המניות של המדיטק כמניות צמיחה. אנחנו כבר לא מחפשים דיפנסיבי אלא משהו שילווה אותנו לאורך שנים ארוכות. זה לא רק אפיק של 'לחנות' שם את הכסף אלא גם באמת להינות מאותה פריחה טכנולוגית שמשדרת ומשפרת את כל ההסתכלות שלנו על רפואה".

רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF

בעבר, הסבירה אשכנזי, ההסתכלות על השקעה ברפואה הייתה דרך הבעיות, ההתפתחות הדמוגרפית, הזדקנות האוכלוסיה, מחלות, טיפולים ותרופות ולכן רפואה הייתה המועמדת הקלאסיק לאפיק דיפנסיבי שייתן הכנסה קבועה והוא אינו רגיש לצמיחה. ולכן, בצורה כזאת או אחרת בתוך מדדי הבנץ' מארק היינו חשופים לענף הרפואה. עם זאת, לאפיקים דיפנסיביים יש גם חסרונות".

"למשל הבחירות בארה"ב. בדרך כלל ענף כזה שנתון לרגולציה, מאוד רגיש למה שקורה בבית הלבן. מה המדיניות של ביידן או טראמפ או כל נשיא אחר שנכנס לבית הלבן ומשנה את הרגולציה. ולכן לפני הבחירות ראינו ירידות חדות באפיק הרפואה ולאחר מכן המדדים בדרך כלל תיקנו. כך המשכנו עם כל הטלטלות למעלה או למטה בהתאם לרגולציה ובהתאם למדיניות הממשלתית שהובילה ארה"ב בנושא הבריאות".

אבל אז הגיעה הטכנולוגיה, גורם מכריע מחולל מהפיכות שנכנס לכל אחד מהסקטורים המסורתיים. "אנחנו רואים איך טכנולוגיה נכנסת גם לסקטור הצרכנות ואז אנחנו מקבלים איקומרס, מסחר מקוון, אנחנו מדברים על טכנולוגיה בתחום התעשייה, אותו ענף משעמם שפתאום אנחנו מקבלים בו רובוטיקה ואוטומציה ובסופו של דבר אנחנו רואים שטכנולוגיה נכנסת גם לרפואה. אנחנו רואים פריצות דרך משמעותיות שמשנות את פני הרפואה המודרנית. ולכן אנחנו מדברים על מדיטק שזה בעצם הממשק בין הטכונלוגיות לבין רפואה ובריאות קלאסיים. הממשק הזה מקבל היבטים של מניות צמיחה עם צמיחה מהירה ברווחי החברות, במכירות ולכן ההסתכלות היא ליהנות מאותה פריחה טכנולוגית".

מדברים על רפואה מותאמת אישית ומדוייקת יותר

אם מסתכלים על עולם הרפואה הבעיות להן מחפשים פתרונות הן די ברורות. לדבריה, "אנחנו מדברים על עולם הולך ומזדקן עם שלל נתונים שקרן המטבע, הבנק העולמי וכל הגופים הרפואיים מספקים לנו ואותם אנחנו מנתחים בשוק ההון. אנחנו יודעים ש-75% מהוצאות הבריאות שלנו נועדו לטפל בבעיות כרוניות וכנראה נתקשה בעתיד הדי קרוב לעמוד באותן עלויות שהולכות ומאמירות. אנחנו מחפשים פתרונות וכאן מגיעה הדיגיטציה. אנחנו רואים את העולם הדיגיטלי נכנס לעולם הרפואי דרך אפליקציות, דרך המכשירים הלבישים, המדיה החברתית ודאטה אנליטיקס.

"כל הדברים האלה מאפשרים גם לשכפל את המידע וגם לייעל אותו. אנחנו מדברים על רפואה מותאמת אישית, רפואה יותר מדוייקת, כזאת שמתמקדת במניעה הרבה יותר מאשר בטיפול. התפתחויות אלה אמורות בסופו של דבר לצמצם עלויות. בנוסף הטכנולוגיות המשבשות, אותן טכנולוגיות מהפכניות כמו האינטרנט של הדברים, משין לרנינג ובינה מלאכותית, מציאות רבודה ומדומה שנכנסים לעולם שירותי הבריאות – כל אלה גורמים לנו להסתכל על העולם החדש של טכנולוגיה חדשנית ומהפכנית ומאפשרים גישה שונה להשקעות בתחום הרפואה".

תגיות