אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל משיקה 50 מעבדים חדשים - חלקם פותחו בישראל צילום: אינטל

CES 2021

אינטל משיקה 50 מעבדים חדשים - חלקם פותחו בישראל

ענקית השבבים חשפה בין השאר את סדרה H המיועדת למחשבי גיימינג; כמו כן הציגה טכנולוגיה שנועדה לבלום מתקפות כופר ולמנוע כריית מטבעות דיגיטליים

11.01.2021, 23:30 | רפאל קאהאן
אינטל הכריזה היום במסגרת כנס CES שנערך השנה באופן וירטואלי על כ-50 מעבדים חדשים במסגרת 4 משפחות מוצרים. שתיים מהמשפחות האלה - רוקט לייק ואלדר לייק פותחו בישראל. המעבדים השונים מיועדים לטווח רחב של מחשבים, החל ממחשבי כרומבוק או ווינדוס קלים עם סדרות סלרון ופנטיום, מחשבי גיימינג ניידים ונייחים, מעבדי דור 11 לשוק הארגוני ואף מותג חדש - Evo - המיועד למחשבים ניידים ארגוניים.

קראו עוד בכלכליסט

הסדרה המסקרנת ביותר היא Core H-Series עבור מחשבי גיימינג ניידים דקים. למרות גודלם הם מסוגלים לספק מהירות שעון של עד 5 גיגה-הרץ במצב טורבו. היתרון העיקרי שלהם הוא בכך שהם יסייעו למזער את גודלם של מחשבי הגיימינג הניידים שכיום נחשבים כבדים מדי כדי שניתן יהיה להתייחס אליהם כמו אל לפטופ טיפוסי. בהמשך אינטל צפויה להציג דגם נוסף בן 8 ליבות (לעומת 4 ליבות כיום) במהלך השנה. לדברי החברה מדובר בדגם שיוכל לספק ביצועים של מחשבי שולחני בפורמט של מחשב נייד.

מעבדי הסלרון והפנטיום לא מחדשים הרבה, הם עדיין מיועדים לשוק החינוך או לשמש במחשבי עבודה קלים כגון כרמובוקים. ואולם המעבר לגודל 10 ננומטר אפשר לשפר מאוד את ביצועיהם ובעיקר את התמיכה שלהם בשיחות וידאו מרחוק ואיכות צפייה במדיה. מעבדי דור 11 גם מגיעים לשוק הארגוני עם FNV חידושים שאינטל מציגה לראשונה.

עיקר השיפור הוא באבטחת מידע. אינטל הבינה שיש לה נקודת תורפה שצריך לתקן. עם הגילויים בשנים האחרונות על פרצות שונות במעבדיה החברה נדרשה להרגיע את הרוחות וכך ביצעה שני מהלכים. 

מפעל אינטל בקרית גת, צילום: הרצל יוסף מפעל אינטל בקרית גת | צילום: הרצל יוסף מפעל אינטל בקרית גת, צילום: הרצל יוסף

הראשון הוא טכנולוגיית Hardware Shield המאפשרת זיהוי איומים ואשר מבוססת על בינה מלאכותית; מטרתה - לבלום מתקפות כופר ולמנוע כריית מטבעות דיגיטליים. בין השאר פותחה טכנולוגיית אבטחה חדשה שייעודה להגן על מערכת ההפעלה בפני מתקפות המכוונות לזיכרון המחשב - שנחשפו בשנה שעברה - שפותחה על ידי צוותים מאינטל ישראל. המהלך השני הוא הוספה של טכנולוגיית אבטחה ייעודית מפיתוח של סייבריזן הישראלית. כך יוצא שכל מערך הגנת הסייבר של חומרת אינטל הוא פיתוח כחול לבן.

אינטל הדגימה גם את טכנולוגיית הדור הבא לגיימרים S-Series ("רוקט לייק-S") עם שיפור של 19% במספר ההוראות למחזור (IPC) בהשוואה לדור הקודם, בהובלת מעבד Intel Core i9-11900K - אלה יושקו ברבעון הראשון של 2021.

זאת ועוד החברה גם הדגימה את "אלדר לייק", מעבד הדור הבא בארכיטקטורת x86, שיושק במחצית השנייה של 2021. אלדר לייק הוא המעבד הראשון של אינטל שנבנה בגרסה חדשה ומשופרת של 10nm SuperFin. אלדר לייק ורוקט לייק פותחו בישראל בהובלת חטיבת המעבדים של אינטל ישראל. 

תגיות