אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן JVP גייסה 450 מיליון דולר לחברות בצמיחה צילום: שחר עזרן

בלעדי לכלכליסט

קרן JVP גייסה 450 מיליון דולר לחברות בצמיחה

הקרן היא אחת הגדולות שגויסו בישראל בשנים האחרונות, ומעידה על הצורך בהשקעות משמעותיות בחברות צומחות על חשבון חברות חדשות

08.02.2021, 08:26 | מאיר אורבך
קרן ההון סיכון הירושלמית JVP שנוסדה על ידי ד"ר אראל מרגלית, מגייסת 450 מיליון דולר להשקעות בשלבים מאוחרים, כך עולה ממסמכים שהגישה הקרן לרשות ניירות ערך בארה”ב.

קראו עוד בכלכליסט

ל”כלכליסט” נודע שהקרן החדשה, שנמצאת על פי הערכות בשלבי גיוס אחרונים, כבר החלה להשקיע בכמה חברות צמיחה בהן חברות פורטפוליו של JVP, למשל לידספייס שגייסה 46 מיליון דולר לאחרונה, חברת קוואלי שגייסה 54 מיליון דולר ועוד. ב־2019 השלימה הקרן גיוס של 220 מיליון דולר שמשקיעה בשלבים מוקדמים.

אראל מרגלית, צילום: עודד קרני אראל מרגלית | צילום: עודד קרני אראל מרגלית, צילום: עודד קרני

הקרן החדשה היא אחת הגדולות שגויסו בישראל בשנים האחרונות ושנייה רק לקרן של 750 מיליון דולר שגייסו מריוס נכט וד"ר יאיר שינדל בשם aMoon.

קרנות משמעותיות נוספות שגייסו לתחומי הצמיחה בישראל בשנתיים האחרונות: הקרן של קומרה קפיטל שגייסה 260 מיליון דולר ב־2020, קרן צמיחה של ויולה שגייסה ב־2019 280 מיליון דולר, קרן צמיחה של קרן ההון סיכון פיטנגו שגייסה ב־2020 250 מיליון דולר.

בנוסף, ניתן להזכיר בהקשר זה את קרן גלילות קפיטל שגייסה 170 מיליון דולר לקרן צמיחה לאחר שהתמקדה במשך השנים בחברות בשלבים מוקדמים, וקרן ההון סיכון פרגרין שגייסה 300 מיליון דולר לקרן צמיחה שמתמקדת במדעי החיים בסוף 2020.

החזר של 1.5 מיליארד דולר

תופעה זו של גיוסי קרנות צמיחה מעידה בעיקר על הצורך הרב שיש כיום בישראל להשקעות משמעותיות בחברות צומחות, השקעות שבאות פעמים רבות על חשבון השקעה בחברות בשלבים מוקדמים והקמה של חברות חדשות. הקרנות הישראליות נאלצות להתחרות בקרנות האמריקאיות אשר מגייסות לעתים קרנות של מיליארדי דולרים ומשקיעות בחברות ישראליות רבות. בין הקרנות השונות בולטת קרן אינסייט שהשקיעה במספר רב של חברות ישראליות.

צוות השקעות של JVP , צילום: ריקי רחמן צוות השקעות של JVP | צילום: ריקי רחמן צוות השקעות של JVP , צילום: ריקי רחמן

לאורך השנים האחרונות קרנות ישראליות נמנעו לגייס קרנות משמעותיות מעבר ל־300 מיליון דולר מתוך חשש שלא תהיה להן יכולת להחזיר את הסכומים הנדרשים למשקיעים שלהן. קרן של 450 מיליון דולר חייבת להחזיר למשקיעיה סכום של כ־1.5 מיליארד דולר כדי להיחשב רווחית במיוחד. מרבית קרנות הצמיחה הישראליות, בעיקר בתעשיית ההייטק, פעלו בעזרת 300-250 מיליון דולר כאשר הקרנות לשלבים מוקדמים הסתפקו בכ־100 מיליון דולר לכל היותר.

יש אפשרויות השקעה

ההחלטה של JVP לגייס קרן של 450 מיליון דולר מעידה על כך שמשקיעים מאמינים שהשנים הקרובות יהיו דומות לנוכחיות ומספר רב של חברות משמעותיות יזדקקו לכסף רב.

דבר נוסף שמשפיע זו האמונה שלקרן יש מספיק חברות איכותיות להשקיע בהן ושאלה ייתנו לה תשואה מרשימה. תשואות כאלה רשמה הקרן לאחרונה במכירת המניות של סייברארק. לאחר שהקרן רכשה את האחזקות של מרבית המשקיעים ומכרה את אחזקותיה בשווי של מיליארדי דולרים.

עד היום גייסה JVP שמרכזה בירושלים תשע קרנות המנהלות כ־1.5 מיליארד דולר. הקרן החדשה תהיה קרן הצמיחה השלישית של JVP כאשר שתי הראשונות היו של 100 מיליון דולר כל אחת, ועל פי הערכות החזירו את עצמן עם מכפילים גבוהים.

מקרן JVP נמסר: "אנו מנועים מלהגיב בעת הזו".

תגיות