אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במרחק של 100 מטר בין קבוצות: כך ילמדו בשטח פתוח צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה

במרחק של 100 מטר בין קבוצות: כך ילמדו בשטח פתוח

על פי המתווה המלא של משרד החינוך, תשעה תלמידים יוכלו ללמוד יחדיו בשטח פתוח - אבל בתנאים שעלולים להקשות מאוד על פעילות שכזו: בלי מגע, עם חובת שמירת מרחק בין ילדים - ולפחות 100 מטר בין הקבוצות. בת"א אמרו כי ילמדו באזורים הכתומים, בקריית ביאליק לא יתקיימו לימודים, בצפת מסבירים: "למידה בשטח פתוח לא רלוונטית אלינו בגלל מזג האוויר"

10.02.2021, 13:51 | ynet

גני הילדים ובתי הספר שביישובים ירוקים, צהובים ו"כתומים גבוליים" ייפתחו מחר (חמישי) אחרי חודש לילדי הגנים ולתלמידי כיתות א' עד ד'. אבל מה יעשו יתר הילדים? הרוב הגדול ימשיך כמובן ללמוד בזום, אבל על פי המתווה החדש קיימת גם אפשרות ללימודים בשטח פתוח בכל הגילאים ובכל היישובים - כולל הערים האדומות.

קראו עוד בכלכליסט

על פי המתווה המלא שפרסם משרד החינוך, פעילות בשטח פתוח מותרת בתנאי שמדובר בהפעלה של איש צוות חינוכי אחד עם תשעה תלמידים לכל היותר. הפעילות תתאפשר לילדי גנים, תלמידי בתי הספר היסודיים או העל יסודיים, בכל האזורים, תחת כמה תנאים, שעלולים להקשות מאוד על קיום הלימודים. בין היתר המרחק בין כל קבוצה צריך להיות גדול מ-100 מטרים, הפעילות לא אמורה לכלול מגע בין הנוכחים ויש צורך שיישמר מרחק של שני מטרים בין כל אחד מהמשתתפים.

 

אלו כל התנאים שהוצבו לקיום לימודים בשטח פתוח: כל קבוצה קבועה תיפגש עם איש צוות קבוע אחד בכל המפגשים; ניתן לקיים פגישה פרטנית של תלמיד אחד עם יועץ חינוכי שאינו איש הצוות הקבוע הנפגש עם הקבוצה שאליה משתייך אותו תלמיד; ניתנת האפשרות להשתתפות סייע של תלמיד, נוסף על איש הצוות הקבוע הנפגש עם הקבוצה, ויראו אותו כתלמיד לעניין מניין המשתתפים בפעילות זו; כלל המשתתפים יאכלו את ארוחותיהם בנפרד; יישמר מרחק של שני מטרים בין משתתף אחד לאחר בכל עת, והפעילות לא תכלול מגע בין המשתתפים; המרחק בין קבוצה אחת לאחרת לא יפחת מ-100 מטרים.

 

הרשויות קיבלו את המתווה רק לאחר פרסומו. בתל אביב, עיר כתומה שבה ייפתחו הלימודים בחלק מהאזורים, אמרו לפני כן כי באזורים כתומים ואדומים הלימודים יתקיימו מגיל לידה ובגנים בקבוצות של עד תשעה תלמידים במשך שישה ימים בשבוע, וללא צהרונים. האזורים שבהם יתקיימו הלימודים כסדרם בגנים ובכיתות א'-ד' הם רובע 1 מזרח, רובע 2, רובע 3, רובע 4 ורובע 5 - כולם בצפון ובמרכז העיר.

אף שכאמור על פי המתווה ניתן לחזור ללימודים בשטח פתוח בקבוצות קטנות, בחלק מהרשויות בגוש דן זה לא יקרה. הלימודים בערים חולון, בת-ים ואור יהודה ימשיכו להתקיים באמצעות הזום. ברמת גן ובני ברק טרם התקבלה החלטה סופית בנושא. בגבעתיים הצהובה ייפתחו מוסדות הלימוד בהתאם למתווה שעליו הוחלט. 

 

 

למידה בחוץ, צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה למידה בחוץ | צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה למידה בחוץ, צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה

 

ירושלים מוגדרת אדומה, אך בחלק מהשכונות העומדות בתנאים יתקיימו לימודים לפי המתווה. מדובר בין היתר בבית הכרם, ארנונה, בקעה, ארמון הנציב, הקטמונים, רחביה, רסקו והמושבה הגרמנית.

בעכו, המוגדרת אדומה, אמרו כי הלמידה תחת כיפת השמים תלויה במזג האוויר. "בתי ספר עם חצרות גדולות יקיימו מפגשים בחצרות, ואחרים ישלבו גם שימוש בפארקים העירוניים", אמרו בעירייה. בהודעה לתושבים נאמר כי ניתן לקיים מפגשים באוויר הפתוח, ובקבוצות של עד תשעה תלמידים בלבד. "רק לאחר שציון הרמזור בעכו ירד מתחת ל-6.5 נוכל לקיים למידה במגבלה, היות שאחוז המתחסנים בעיר מעל לגיל 50 הוא יותר מ-70% בהתאם לדרישות קבינט הקורונה".

בצפת, שמוגדרת גם כן עיר אדומה, נכון לעכשיו שוקלים מה האפשרויות לקיים מתווה לימודים למרות המצב. "למידה בשטח פתוח לא רלוונטית בצפת בשל תנאי מזג האוויר ששונים מרוב המקומות בישראל. גם בימים כאלו חמימים, השעות שניתן לשבת בחוץ מאד מצומצמות", הסבירו בעירייה.

למידה בחוץ, צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה למידה בחוץ | צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה למידה בחוץ, צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה

בקריית ביאליק, עיר כתומה שקרובה להיות אדומה, לא יתקיימו לימודים. "גלו אחריות כלפי הילדים שלכם ותלכו להתחסן", אמר ראש העירייה, אלי דוקורסקי בפנייה לתושבים. "אנחנו רואים שהתחלואה בתקופה האחרונה היא של אנשים צעירים. אתמול רק חולה אחד בן 68 וכל השאר צעירים. מי שאינו מתחסן מונע מאיתנו להחזיר את הילדים של קריית ביאליק לספסל הלימודים".

ביישובים במרחב הכפרי ורשויות קטנות יחסית בדרום מתכוננים כדי לקיים לימודים באוויר הפתוח. בערד המנהלים והמנהלות התבקשו להכין מערכת לימוד לכל הגילאים בשטח פתוח על פי המתווה. רחל לנצנר, מנהלת מחלקת החינוך בעיר ערד, ציינה: "המנהלים והמנהלות לוקחים כל אחד פארק אחר. יש מרחב עירוני שמתחלק בין המנהלים, שמדברים ביניהם. עדיין אין גשם וכל עוד ניתן יהיה ללמוד בחוץ נעשה זאת. כל קבוצה שתלמד בחוץ תמנה 9 תלמידים, כך שמשך הלימוד יהיה כשעתיים".

במצפה רמון, יישוב שהיה עד לאחרונה אדום וחזר לירוק, ימשיכו בלימודים באוויר הפתוח. במועצה כבר רגילים לקיים לימודים במתכונת הזו. יעל אדר, מנהלת מחלקת חינוך במצפה רמון, סיפרה: "אנחנו מתכוננים ומחר פותחים את הלימודים פעם שלישית השנה. אני מקווה שזו תהיה הפעם האחרונה". גם במועצה האזורית רמת נגב ובערבה התיכונה יפעלו ללמוד באוויר הפתוח.

|בהכנת הכתבה השתתפו תמר טרבלסי חדד, אחיה ראב"ד, איתי בלומנטל, אילנה קוריאל ויעל פרידסון

תגיות