אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מימון ישיר: "שיעור גביית החובות ברבעון הרביעי טוב מטרום המשבר" צילום: תומי הרפז

מימון ישיר: "שיעור גביית החובות ברבעון הרביעי טוב מטרום המשבר"

רווחי מימון ישיר אמנם ירדו ב-39% בשנת 2020 ל-71 מיליון שקל, אך החברה הציגה שיפור וצמיחה ברבעון הרביעי, כולל הכפלת הרווח ל-34.4 מיליון שקל - והודיעה על חלוקת דיבידנד של 13.4 מיליון שקל

15.03.2021, 09:37 | עירית אבישר

בדומה לבנקים, גם מימון ישיר מציגה סימני התאוששות ממשבר הקורונה ברבעון הרביעי של שנת 2020. החברה, מקבוצת ביטוח ישיר, רשמה ברבעון הרביעי רווח של 34.4 מיליון שקל, כפול לעומת הרבעון המקביל.

קראו עוד בכלכליסט

השיפור בתוצאות מיוחס לחזרה לצמיחה בפעילות, ירידה בהפרשות להפסדי אשראי וירידה בהוצאות - צמצום ההוצאות הוא תוצר של מהלך התייעלות שביצעה החברה כבר בתחילת משבר הקורונה. תכנית ההתייעלות שכללה גם פיטורי מאה עובדים הביאה לחיסכון של 12 מיליון שקל בהוצאות החברה לעומת הרבעון המקביל. נכון לסוף שנת 2020 מעסיקה מימון ישיר 444 עובדים, לעומת 539 בסוף שנת 2019.

את שנת 2020 מסיימת החברה עם הפרשה להפסדי אשראי של 75.1 מיליון שקל, ירידה של 7% לעומת שנת 2019. במימון ישיר מציינים כי חל שיפור בתהליכי הגבייה, כשלדברי החברה שיעורי הגבייה ברבעון הרביעי היו אף טובים יותר לעומת התקופה שקדמה למשבר הקורונה. כתוצאה מכך הוצאות הפסדי אשראי הסתכמו ברבעון הרביעי בכ-7.8 מיליון שקל, לעומת כ-24.7 מיליון שקל ברבעון המקביל . "יש שיפור משמעותי בשיעורי הגביה מהלקוחות וירידה חדה בתיקים שהועברו לטיפול משפטי", מציינים בחברה.

במימון ישיר מסבירים כי השיפור בגבייה נעשה הן בשל שינויים פנימיים וייעול תהליכים שהחברה עשתה, אך גם מסיבות הקשורות במצב השוק בזמן המשבר: "העברת תשלומים מהממשלה למובטלים, דחיית משכנתאות והלוואות ע"י בנקים וחברות כרטיסי האשראי וכן ירידה בצריכה הפרטית, כולם העלו את יכולת התשלום של הלווים", מסבירים בחברה.

למרות הנתונים המעודדים, צריך לזכור ששנת 2020 הייתה ממש לא פשוטה למימון ישיר- מוקד פעילות מרכזי שלה שהוא הלוואות צרכניות נפגע בתחילת המשבר, בשל ירידה חדה בביקושים להלוואות. את שנת 2020 מסיימת החברה עם ירידה של 8% בהיקף תיק ההלוואות ל-8.2 מיליארד שקל. כתוצאה מכך , כנסות החברה בשנת 2020 ירדו ב-20% ל-474 מיליון שקל. הרווח הנקי של החברה נחתך ב-39% בסיכום השנה ל-70.9 מיליון שקל, גם בשל הירידה בהיקף הפעילות, אך גם בעיקר עקב הירידה בשווי תיק ההלוואות המיועדות למימוש, שנרשם ברבעון הראשון עם פרוץ המשבר, כשהאי וודאות בשוק הייתה בשיאה.

בעוד שבנק ישראל אסר על הבנקים לחלק דיבידנד לפחות עד ספטמבר השנה, מימון ישיר שאיננה כפופה לפיקוח של בנק ישראל, כבר חוזרת לשגרה: החברה הודיעה כי תחלק דיבידנד של 13.4 מיליון שקל, כאשר בסך הכל בגין תוצאות שנת 2020 חילקה החברה דיבידנד של 25 מיליון שקל, 35% מהרווח הנקי השנתי.

ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר, מסר בעקבות התוצאות: "אנו מסכמים רבעון עם תוצאות חזקות למרות השפעת משבר הקורונה והסגר שהוטל על המשק במהלך הרבעון. נזקי האשראי הנמוכים ברבעון הרביעי משקפים ירידה משמעותית בכשלי האשראי ועלייה בשיעור ה'ריקברי' בהלוואות כתוצאה מהפעולות שבהן נקטנו לצמצום הסיכון וכן מהשפעות אקסוגניות משקיות". עלות שכרו של וולף עמדה אשתקד על 1.85 מיליון שקל.

ערן וולף מנכ"ל מימון ישיר, צילום: תומי הרפז ערן וולף מנכ"ל מימון ישיר | צילום: תומי הרפז ערן וולף מנכ"ל מימון ישיר, צילום: תומי הרפז

תגיות