הרבעון הראשון מאותת: איירונסורס תעמוד בתחזית שלה
מפתחת הפלטפורמה לקידום ושיווק אפליקציות, שהיא שיאנית הסכם מיזוג עם ספאק, תגיע לצפי הכנסות של 455 מיליון דולר גם אם לא תצמח עד סוף השנה. הרווחיות התפעולית ירדה משמעותית לאור הגברת פעילות השיווק והמכירות
אחת הרעות החולות של הנפקות בשיטת הספאק (Special Purpose Acquisition Company) היא התחזיות האופטימיות — לעתים אופטימיות בצורה מוגזמת — שמספקות החברות. אבל במקרה של איירונסורס, נראה כי לפחות בינתיים היא תצליח לעמוד בתחזית שנתנה לשנת 2021.
קראו עוד בכלכליסט
החברה, שקיבלה את השווי הגבוה ביותר עד היום בהסכם מיזוג עם ספאק — 11.1 מיליארד דולר — פרסמה אתמול את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של השנה, ואלה מצביעות על כך שאיירונסורס בקצב נכון לעמידה בתחזית השנתית המלאה.
הכנסות איירונסורס, שפיתחה פלטפורמה לקידום ושיווק אפליקציות, הסתכמו ב־119.7 מיליון דולר ומהוות כבר קצת יותר מרבע מהתחזית השנתית להכנסות של 455 מיליון דולר. כלומר, גם אם כלל לא תצמח ברבעונים הבאים של השנה, היא עדיין תצליח לעמוד בתחזית שנתנה. הכנסות אלה כמעט כפולות מהכנסותיה ברבעון המקביל ב־2020, ומשקפות גם עליית מדרגה לעומת ההכנסות השנתיות של 331 מיליון דולר, שעימן סיימה את 2020.
עם זאת, הרווחיות התפעולית של איירונסורס נשחקה משמעותית לרמה של כ־13% מול 22% בסיכום של 2020 כולה. הסעיף המרכזי שזינק הוא השיווק והמכירות, שהגיע לרמה של 48.7 מיליון דולר, כך שנראה שאיירונסורס משקיעה ברכישת לקוחות חדשים, כדי להבטיח שהיא תעמוד בתחזית הצמיחה.
בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 10.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2021, וגם הוא נמוך מהרווח הנקי לאורך 2020. על פי התחזית של איירונסורס במצגת למשקיעים, היא צופה EBIDTA של 130 מיליון דולר השנה. החברה יצרה תזרים מזומנים חיובי מפעילותה ברמה של 12 מיליון דולר, ירידה לעומת תזרים של 17 מיליון דולר מהפעילות בתקופה המקבילה לפני שנה.
התוצאות של איירונסורס פורסמו כחלק מתשקיף מעודכן להנפקה, שעליה הכריזו לפני כחודש וחצי החברה והספאק של קרן ההשקעות תומא בראבו. במסגרת ההסכם עם הספאק — חברה חלולה ונטולת פעילות, שמונפקת בבורסה ובהמשך ממזגת לתוכה פעילות ריאלית — אמורה איירונסורס לגייס 2.3 מיליארד דולר, מתוכם סכום חריג של 1.5 מיליארד דולר במסגרת הצעת מכר של בעלי המניות הוותיקים, המייסדים והעובדים. 850 מיליון דולר יזרמו לקופת החברה, שמעסיקה 850 עובדים — מתוכם 650 בישראל.
קרן ההשקעות הפרטית Thoma Bravo Advantage, שמנהלת 70 מיליארד דולר, גייסה לספאק שלה מיליארד דולר בינואר האחרון, והוא נסחר תחת הסימול TBA. כדי להגיע לסכום הגיוס של 2.3 מיליארד דולר, שיזרום לקופת החברה הישראלית, השלים הספאק גיוס PIPE של 1.3 מיליארד דולר.
זו אינה העסקה הראשונה של תומא בישראל, שרכשה בין היתר את אימפרבה של שלמה קרמר עבור 2.1 מיליארד דולר ב־2018. בשלב ה־PIPE נרשם ביקוש יתר, והשתתפו בו הגופים המוסדיים הגדולים בעולם, בהם מורגן סטנלי, וולינגטון, פידליטי וקרן טייגר גלובל.
איירון סורס הוקמה ב־2011 בידי תומר בר זאב, האחים איתי, רועי ואייל מילרד, תמיר כרמי, ארנון חריש, נתנאל שדמי ועומר קפלן. בר זאב משמש מנכ"ל החברה עד היום, וגם יתר המייסדים מכהנים בה בתפקידים בכירים. לאחר ההנפקה יצטרף אורלנדו בראבו, השותף המנהל והמייסד של תומא בראבו, לדירקטוריון של איירון סורס.