אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס פינטק 2021

"2,200 בקשות לפעילות בפינטק הונחו ב-2020 על שולחנה של רשות שוק ההון"

אלי טובול, סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון בכנס פינטק של כלכליסט: "אנחנו בעיקר בוחנים יושרה של הגופים המבקשים, הפעילות וגובה ההון עצמי. עד עתה השנה הענקנו 100 רישיונות לאשראי שיגדילו את האשראי במשק בהיקפים של מאות מיליונים עד מיליארדי שקלים"

28.06.2021, 12:49 | אלמוג עזר

בישראל קיימים בין 2,500 ל-2,700 גופי פינטק שונים שפועלים תחת הרגולציה של הרשות. כך מסר היום אלי טובול, סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון, בכנס פינטק של כלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט:

רשות שוק ההון פועלת בשנים האחרונות להסדרה מהירה של רישיונות לחברות פינטק בישראל, במטרה לעודד את התחרות בשוק המקומי. מאז 2016 החלה רשות שוק ההון להעניק את הרישיונות לפעילות בענף.

"היה צורך להעלות את הסטנדרט של כניסה לענף, זה בא לידי ביטוי בעיקר במתן רישיונות לגופים וקביעה מי יוכל לעבוד בענף ומי לא. בסוף אנחנו מביאים לידי ביטוי ידע מקצועי שנצבר ברשות ועושים בו שימוש.

אלי טובול סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון בכנס כלכליסט, צילום: אוראל כהן אלי טובול סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון בכנס כלכליסט | צילום: אוראל כהן אלי טובול סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון בכנס כלכליסט, צילום: אוראל כהן

"על שולחנה של הרשות הונחו 2,200 בקשות לפעילות בשנת 2020. חלק גדול מהגופים כבר קיבלו טיפול ראשוני ולא כולם קיבלו אישור. אנחנו בעיקר בוחנים יושרה ויושר של הגופים המבקשים. בודקים את הפעילות וגובה ההון עצמי. עד עתה השנה הענקנו 100 רישיונות לאשראי שיגדילו את האשראי במשק בהיקפים של מאות מיליונים עד מיליארדי שקלים.

"אני חייב להגיד, המשימה להענקת רישיונות היא מאתגרת כאשר היא מצריכה התאמה של חליפה רגולטורית לכל גוף וככל שהגוף יותר מורכב, כך החליפה גם היא הופכת ליותר מורכבת".

בעבר הוציאה רשות שוק ההון קול קורא במסגרתו ביקשה להבין מה מקשה על חברות פינטק מקומיות לעבוד בישראל. זאת בניסיון לקדם את תעשיית הפינטק המקומית. בנוסף, הממונה על הביטוח מבקש לקדם השקעה של מוסדיים בחברות פינטק מתוך המטרה להפוך את התעשייה הזו למובילה בעולם.

למרות כל האמור, טובול ביקש להזכיר כי פעילות הפינטק נושאת בחובה סיכונים ספציפיים. לדבריו "מדובר בפעילות מכוונת צרכן והיא צריכה לקחת בחשבון את הסיכונים בענף שכולל טיפול בכספי לקוחות. הרגולטור פה לבדוק שהם זוכרים. אנחנו רואים חשיבות מיוחדת באימוץ סטנדרטים בינלאומיים".


תגיות