אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחפשים עבודה? כך תכניסו הנאה ואופטימיות לתהליך איילת ויגדור יודוביץ | יחצ

מחפשים עבודה? כך תכניסו הנאה ואופטימיות לתהליך

עשיתם כל מה שניתן ואפשר: התכוננתם, סידרתם, בדקתם, חקרתם במסגרת היכולות והאפשרויות שלכם. מעבר לזה יש דברים שאינם בשליטתכם לכן כדאי מאוד שתהנו מהתהליך ויש סיכוי שגם תכירו אנשים חדשים בדרך

13.07.2021, 12:40 | איילת ויגדור יודוביץ

תהליך מציאת העבודה הבאה הוא מטבעו סיזיפי, מתסכל לפעמים, מתיש, משעמם, מלחיץ ולפעמים גם פוגע ונוגע בנו במקומות הכי עמוקים של תחושת מסוגלות עצמית. במיוחד כשזה לוקח יותר זמן ממה שתיכננו. יותר מכך, תהליך מציאת העבודה לעיתים קרובות מרוקן מאנרגיה - דווקא בזמן בו אנחנו אמורים להיות פרואקטיבים, עם ברק בעיניים, מלאים באנרגיה והכי הכי במיטבנו לאורך כל הדרך. 

קראו עוד בכלכליסט:

אבל גם ובעיקר בתהליך כזה, אפשר ורצוי להכניס אוטימיות ואפילו כיף והנאה. הרעיון בכלל מגיע מהבנים שלי: לפני שאני נכנסת לשיחת אימון הם אומרים "תהני אמא, שיהיה לך בכיף". זה הפך להיות טקס קבוע כזה בשנים האחרונות. כי למה לא בעצם? אם אנחנו עושים כל מה שביכולתנו, מגיעים מוכנים, מתאמצים ובודקים, אבל יש גם דברים שאינם בשליטתנו - למה לא ליהנות מהתהליך? 

אז איך הופכים את תהליך מציאת העבודה הסיזיפי למהנה? קבלו שבעה טיפים שיכולים להכניס אופטימיות וצבעים אחרים לחיפוש עבודה:

1. פרגונים והודיות – תרכשו מחברת שבה תפרטו הצלחות מהעבר מכל תחום בחייכם. כל הצלחה תופסת, קטנה כגדולה: לאפות עוגה מיוחדת, לקלוע סל, ליהנות מדייט, לסיים קורס, לעמוד ביעד מכירות, להקים דף בלינקדאין, לסיים שורת קוד מורכבת, לייצר פיצ'ר מיוחד, לגשר בין קולגות. 

ממליצה לרשום בכל יום הצלחה אחת מהעבר ולהוסיף גם הודיה: יש לי ילדים מאושרים, ישנתי 8 שעות רצוף, הבזיליקום במרפסת מתפתח יפה, היום יום של ים, איזה מזל שיש לי הורים בריאים.  בתהליך מציאת העבודה הבאה תחוו הרבה שלילי, הן ברמת התשובה השלילית מארגון, חוסר מענה ממגייסים והן ברמה הפנימית של חוסר הצלחה למול משימות שתקבלו כחלק מתהליך הגיוס. מטרת הפרגונים וההודיות להעלות את הפוקוס שלכם ואת תשומת הלב לחלק החיובי של החיים שלכם. ככל שתגדילו ותרחיבו אותו, כך יתכן והחלק השלילי והמבאס יקטן גם אם זה רק לרגע אחד ביום. 

2. חופשה – לחפש עבודה לוקח זמן. כמה זמן? יותר מחודש ותלוי הניסיון שאתם מביאים, דרגת הבכירות, אזור גאוגראפי ופרמטרים נוספים. קחו בחשבון, ככל שהתחום בכיר יותר כך סיכוי גבוה שמשך הזמן יתארך ויכול להגיע גם לשנה לכן תקחו מדי פעם חופשה בחיפוש העבודה. כמו שאתם מדי פעם לוקחים חופשה מהעבודה, כך גם כאן. שבצו לכם ביומן מועדים של חופשה מחיפוש העבודה, בזמן הזה תצאו לנופש, תעשו יום כיף עם חברים, תקבעו עם עצמכם דייט בים. ואם קשה לכם לעשות זאת כי "אי אפשר, אני עלול לפספס משרה" תשנו את השפה: "מותר לי לקחת חופשה, גם מי שעובד יוצר לחופשה", "מגיע לי לצאת לחופשה עשיתי הרבה פעולות לאחרונה בחיפוש העבודה". קחו חופש ותנו לאדוות של הפעולות שעשית לעשות את העבודה.


חיפוש עבודה יכול להיות מלחיץ וסיזיפי, אבל למה לא ליהנות מהתהליך?, צילום: שאטרסוק חיפוש עבודה יכול להיות מלחיץ וסיזיפי, אבל למה לא ליהנות מהתהליך? | צילום: שאטרסוק חיפוש עבודה יכול להיות מלחיץ וסיזיפי, אבל למה לא ליהנות מהתהליך?, צילום: שאטרסוק


3. דייטינג - בתהליך מציאת המשרה הבאה אתם תפגשו מגוון רחב של אנשים חדשים. תראו בתהליך הזדמנות להכיר אנשים שבמצב אחר יתכן ולא הייתם מכירים. 

ראיון הוא מעמד מרגש, מלחיץ שבו אתם נמצאים תחת בחינה של היכולות, הכישורים והמיומנויות המקצועיות והבינאישיות שלכם לרבות התאמה למשרה ספציפית בארגון לכן לפני כל פגישה ממליצה לכם להרפות לרגע ולהחליט שאתם הולכים ליהנות בשיחה ולראות בה הזדמנות להכיר אדם חדש ומעניין וגם לספר על עצמכם לפי בחירתכם. קחו בחשבון שככל שתיפגשו יותר אנשים בתהליך כך שיותר אנשים ידעו שאתם מחפשים עבודה, יתרשמו מכם, יפעילו קשרים עבורכם וסיכוי גבוה שהמשרה המיוחלת תגיע מהמקום הכי פחות צפוי. תגידו שאתם הולכים למפגש נטוורקינג ידידותי ולא לראיון מלחיץ. 

4. משנה מקום משנה מזל - תשלחו קורות חיים, פניות למגייסים וארגונים ממקומות שונים. פעם אחת תיקחו את הלפטופ לבית הקפה השכונתי, פעם אחרת לגינה, לחוף הים, עם פיג'מה מהמיטה, מהסלון, מהגינה, מהבית של החברים וההורים.

תעשו את פעולות חיפוש העבודה ממקומות שיהיה לכם כיף בהם. בכל בוקר תקומו ליום חדש וקחו בחשבון ששמים לב לאנרגיות שאתם מעבירים בשיחה טלפונית, במייל, בוואטסאפ ובכל דרך לכן תבחרו לעשות זאת במקומות שממלאים אתכם בחיוניות. מניסיוני גם המוח שלכם זקוק לגיוון סביבתי, כך גם תקבלו רעיונות שונים לאופן החיפוש ויש סיכוי גבוה שתיפגשו אנשים שונים בדרך.

5. השראה - תקבעו פגישות יזומות עם חברים שמרימים אתכם ומקדמים אתכם. אלו שתמיד זורחים וקורנים, שמשתפים בדברים טובים שקורים להם ואולי גם תידבקו בחיוניות שבהם. מצד אחד תעלו את תחושת בטחון והאופטימיות ומצד שני נחמד שיש עם מי לדבר ולחלוק דברים שאינם בהכרח עבודה. בנוסף תקראו סיפורי הצלחה, סרטוני מוטיבציה וסרטים מצחיקים שיתנו לכם השראה ורעיונות לפעולות שיקדמו אתכם בניגוד לפוסטים על סיפורי קריירה מנמיכים ומתסכלים ברשתות החברתיות כי זו בדיוק התקופה שאתה עלול להזדהות איתם אפילו שזה ממש לא הסיפור שלכם. מצאו השראה חיובית שמטרתה להעלות את האופטימיות בדרך שאתם עושים

6. ביחדנס - תחפשו עבודה ביחד עם אנשים אחרים, ממש זה לצד זה בבית הקפה, בבית או אפילו  תתחברו ביחד בזום כשכל אחד בענייניו. מדי פעם תעשו הפסקה משותפת. אם אין לכם מישהו שאתם מכירים שבדיוק מחפש עבודה, ממליצה לכם להעלות פוסט ברשת חברתית בסגנון: "מחפשים שותפים לחיפוש עבודה משותף" כמו שמחפשים פרטנר להליכה או ריצה, בואו נחפש ביחד. הרעיון של חיפוש עבודה משותף מסייע ביחוד בימים שאים לכם חשק וכוח להתמיד בתהליך הזה, ברגע שיש לכם מחוייבות לאדם נוסף יש סיכוי שתמשיכו לחפש גם בימים הקשים יותר בנוסף לעוד אדם שנמצא במצבכם שתוכלו להתייעץ איתו ולראות אולי השקפה שונה על מה שאתם עוברים.  

7. קארפה דיאם – תגידו לעצמכם שחיפוש עבודה זה קשוח, קשה, מתסכל ומדכא, לוקח זמן, מורכב ומבאס ביחוד כשאתם מקבלים הרבה שלילי או שאין בכלל תזוזה. העניין הוא שחשוב שתבינו שהמצב הזה זמני ולכן כדאי להיות אופטימיים וליהנות מהדרך. תכניסו רגעים קטנים של אושר ושמחה ביומן. בכל יום משהו קטן שיעשה לכם טוב, יכניס לכם אנרגיות וירים אתכם: הליכת בוקר, קריאת ספר, שיחה עם חברים, גלידה, מוסיקה בקולי קולות. אתם גם יכול להכניס חגיגות קטנות בזכות טלפון שקיבלתם ממגייסת, כמות קו"ח ביום ששלחתם, ראיון וידיאו אחד שעשיתם.

תזכרו שעשיתם כל מה שניתן ואפשר: התכוננתם, סידרתם, בדקתם, חקרתם במסגרת היכולות והאפשרויות שלכם. מעבר לזה יש דברים שאינם בשליטתכם לכן כדאי מאוד שתהנו מהתהליך ויש סיכוי שגם תכירו אנשים חדשים בדרך.

הכותבת היא מאמנת ויועצת קריירה, מנטורית, מנחת סדנאות, בעלת ניסיון רב שנים ביעוץ למנהלים, מנהלת בפורום נשים בתעשיה-קהילת המנהלות וכותבת בלוג בתחום האימון https://www.ayeletmeamenet.com/


תגיות