אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בטעם חמוץ מתוק: טופ גאם חתכה בחצי את השווי בהנפקה בתל אביב מפעל טופ גאם בשדרות | צילום: Jacob Mehager

בטעם חמוץ מתוק: טופ גאם חתכה בחצי את השווי בהנפקה בתל אביב

יצרנית סוכריות הגומי גייסה 100 מיליון שקל, במקום 200 מיליון שקל - השווי המקורי עמד על 700 מיליון שקל, וכעת ירד ל-360 מיליון שקל; אך החברה הצליחה להיכנס לבורסה, וכעת בכוונתה להקים מפעל בשדרות להמשך ההתרחבות

09.08.2021, 19:16 | חזי שטרנליכט

טופ גאם, יצרנית סוכריות הגומי שפועלת כיום גם בשוק תוספי התזונה, הצליחה להשלים את ההנפקה שלה בבורסת תל אביב, במה שנראה כתנאי שוק שהולכים והופכים לקשים בהנפקות האחרונות. טופ גאם גייסה 100 מיליון שקל ברוטו, לפי שווי של 360 מיליון שקל (לפני הכסף). 


קראו עוד בכלכליסט:


בתחילת התהליך התקוות בחברה היו גבוהות יותר. בטופ גאם תכננו לגייס 200 מיליון שקל, לפי שווי של 700 מיליון שקל (לפני הכסף). אולם בסביבת החברה מציינים כי היעדים הונמכו כבר בתחילת הרוד שואו, והתקווה היתה להשיג שווי שוק של חצי מיליארד שקל.


מפעל טופ גאם שדרות , צילום: Jacob Mehager מפעל טופ גאם שדרות | צילום: Jacob Mehager מפעל טופ גאם שדרות , צילום: Jacob Mehager


מה-100 מיליון שקל שגויסו בהנפקה ינוכו עמלות לחתמים שהובילו אותה, פועלים אי.בי.אי חיתום והנפקות, דיסקונט קפיטל חיתום ואפסילון חיתום והנפקות - בסכום כולל של 4 מיליון שקל. בניכוי הוצאות אחרות של 3.75 מיליון שקל, מעריכה החברה כי יזרמו לקופתה 93 מיליון שקל. בסכום זה מתכננת טופ גאם להשתמש כדי להקים מפעל נוסף בעיר שדרות בדרום הארץ ולתמוך בצמיחת עסקיה. 

טופ גאם כבר מזמן לא רק יצרנית של סוכריות גומי. אף שהיא ממשיכה בפעילות זו, היא מתכננת לשלב בסוכריות שלה תוספי מזון. בעתיד מתכננת החברה להכניס לסוכריות גם תרופות ללא מרשם (OTC), כגון משככי כאבים, תרופות להורדת חום ועוד.

טופ גאם הוקמה ב־2004 ונמצאת בשליטת המייסד חי חיון ושותפו רועי לוסטרניק. קרן AP פרטנרס, שהקים שמואל וולודינגר, שותף לשעבר בפימי, השקיעה בספטמבר האחרון יחד עם שניים ממשקיעי הקרן, מורי ארקין ודיסקונט קפיטל, 20 מיליון דולר בחברה תמורת 33% ממניותיה, לפי שווי של 210 מיליון שקל. לאחר ההנפקה יעמוד נתח הציבור (בדילול מלא) על 21.75% מהון המניות של החברה. לרועי לוסטרניק, חי חיון וקרן AP יהיו 24.79% (לכל אחד מהצדדים).

מנכ"ל החברה הוא עמיחי בר ניר, והיו"ר הוא חגי שטדלר. לוסטרניק וחיון פעלו ביחד בעבר בשוק ההון, כאשר האחרון שימש כמנכ"ל אינטרקולוני, שלוסטרניק היה אחד מבעלי השליטה בחברה. חיון הביא את היוזמה לייצור סוכריות גומי כשרות לישראל, לאחר שעד אז יובאו הסוכריות מחו"ל והתבססו על ג'לטין שיוצר מעצמות חזירים. הסוכריות הפכו להיט, והחברה הגיעה למחזור מכירות של עשרות מיליוני שקלים בשנה. המותגים שאותם מכרה היו גומילי, תנת'ה וליקריץ, שוקולדים ומרשמלו.

בהמשך השקיעה החברה מיליוני דולרים בכניסה לשוק תוספי התזונה בסוכריות גומי. השוק כבר כיום בשווי של 5 מיליארד דולרים בשנה, כשטופ גאם מתמודדת בו מול חברות גדולות מחו"ל. הייחוד של טופ גאם הוא שהסוכריות גומי שלה אינן כוללות תוספות סוכר, צבעי מאכל וחומרי טעם. 

קרן AP היא קרן פרייבט אקוויטי שהוקמה בשנת 2018. הקרן ממוקדת בחברות קטנות ובינוניות, בעלת פוטנציאל צמיחה גבוה, ובעלת לכל הפחות שליטה משותפת בחברות בהן היא משקיעה. 

טופ גאם היא השקעתה החמישית של הקרן, ושותף בקרן משמש בה גם כיו"ר פעיל. הקרן הביאה למיקוד אסטרטגי בתוספי תזונה ולצמיחה בין-לאומית מואצת תוך בניית שדרה ניהולית שתתמוך בתהליכים מול החברות הבין-לאומיות.


תגיות