אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יאיר לוינשטיין: "בניכוי ההשקעות בסין, היינו ממשיכים להיות במקום הראשון" יאיר לוינשטיין

יאיר לוינשטיין: "בניכוי ההשקעות בסין, היינו ממשיכים להיות במקום הראשון"

בדו"ח הראשון מאז רכישת פסגות הציגה חברת הגמל של אלטשולר שחם קפיצה של 96% ברווח הכולל ושל 67% בהכנסות. המנכ"ל הדף את הביקורות על התשואות הנמוכות: "בטווח הקצר ההשקעה בשוק הסיני עבדה פחות טוב, מאמינים שזה יעבוד טוב יותר"

01.09.2021, 07:34 | אלמוג עזר

חברת הגמל של בית ההשקעות אלטשולר שחם פרסמה אתמול את הדו"ח הראשון מאז רכישת פעילות הגמל של פסגות. לראשונה, מציגה החברה תחזיות על ההכנסה הצפויה של הפעילות הממוזגת, על בסיס נתוני יולי 2021. החברה צופה כי פעילות פסגות תתרום 288 מיליון שקל להכנסות השנתיות ו־95 מיליון שקל לרווח הנקי. 


קראו עוד בכלכליסט:


עבור יאיר לוינשטיין, מנכ"ל חברת הגמל של אלטשולר שחם, הדו"ח הוא הזדמנות להדוף את הביקורות שהוטחו בחברה בשנה האחרונה על הבחירה להשקיע סכומים אדירים בשוק המניות הסיני. לדבריו, אלטשולר שחם לא מסתמך על השוק ולא על בנצ'מארק כשהוא מחליט כיצד להשקיע את הכסף. לטענתו, אם היה עושה את זה, היה הופך לעוד חברת גמל ממוצעת ולא מגיע לנהל יותר מ־26% מכספי הגמל בישראל. 


מימין מנכ"ל ובעלים משותף באלטשולר שחם גילעד אלטשולר, ומנכ"ל ובעלים גמל ופנסיה יאיר לוינשטיין, צילום: תומי הרפז מימין מנכ"ל ובעלים משותף באלטשולר שחם גילעד אלטשולר, ומנכ"ל ובעלים גמל ופנסיה יאיר לוינשטיין | צילום: תומי הרפז מימין מנכ"ל ובעלים משותף באלטשולר שחם גילעד אלטשולר, ומנכ"ל ובעלים גמל ופנסיה יאיר לוינשטיין, צילום: תומי הרפז


יש לציין כי למרות המגמה החיובית בשוק המניות העולמי, מדד המניות הסיני של 50 החברות הגדולות ירד ב־20% מתחילת השנה. זאת, בעקבות לחץ שהפעילה הממשלה בבייג'ינג על חברות הטכנולוגיה הסיניות המובילות. החשיפה לשוק המניות בסין פגעה בתשואת קופות הגמל של אלטשולר שחם מתחילת השנה, כאשר קרן ההשתלמות של חברת הגמל סוגרת את טבלת התשואות ב־2021. 


אינפו המספרים של אלטשולר שחם,  אינפו המספרים של אלטשולר שחם אינפו המספרים של אלטשולר שחם,


לוינשטיין מסביר כי בית ההשקעות עדיין מאמין בשוק המניות הסיני מאחר שסין היא הקטר שיוביל את הכלכלה העולמית בעתיד לבוא. להשקפתו, אם מנכים את ההשקעות בסין מקופות הגמל של אלטשולר שחם, התשואות שלהן עדיין היו מובילות את הטבלה. "אם תסתכל על שאר האלוקציה (פיזור נכסים) שמהווה 95% מהנכסים, תגלה ששם נמצאנו במקום הראשון או השני. רוב ניהול הנכסים עבד מצוין. אנחנו מאמינים שזו האלוקציה הנכונה לשנים הבאות. השוק הסיני הוא הקטר שיוביל את הכלכלה העולמית. בטווח הקצר זה עבד פחות טוב, אבל אנחנו מאמינים שקדימה זה יעבוד טוב יותר". 

לוינשטיין מסביר כי הוא מנהל את החברה לטובת העמיתים ולא לטובת בעלי המניות ואין לו שליטה על התנהגות המניה. אם כי לדבריו, למשקיעים כדאי להתייחס לרווחיות הגבוהה של בית ההשקעות ולצפי לעלייה בהכנסות עם מיזוגה הסופי של פסגות, שאמור להסתיים בחודש הקרוב. מדובר במרוץ נגד הזמן מבחינת בית ההשקעות, מאחר שמדי חודש פודות קופות הגמל של פסגות קרוב למיליארד שקל. 

על פי לוינשטיין, "פסגות היה גוף שאופיין בפדיונות לאורך השנים, שנה לאחר שנה. אתה לא עוצר פדיונות בתוך חודש או חודשיים. ברגע שיהיה מיזוג לבית אחד, הם יבינו אצל מי הם מנהלים את הכסף. מדובר בבית חם עם שירות מצטיין. בשנים הקרובות זה ייתן את אותותיו". לוינשטיין מתייחס בדבריו לזכייה של אלטשולר שחם במקום הראשון בענף הפנסיה, במדד השירות של רשות שוק ההון. 


כמה עובדים יעזבו בקרוב את פסגות לנוכח המיזוג הסופי?

"זה תהליך שנמשך כבר כמה חודשים ולכן מדובר במספר עובדים נמוך. רבים הספיקו למצוא עבודה חדשה ובנוסף חילקנו מענקים לחלק מהעובדים מעבר למה שסוכם עם הוועד. המיזוג עם פסגות מתקדם בקצב טוב מכפי שחשבנו, בדיוק לפי התוכנית. הקצב כולל מכירת חברות־בנות של בית ההשקעות כמו פסגות ניירות ערך ופסגות טרייד".

בתוך כך, אתמול פרסמה כאמור חברת הגמל של אלטשולר שחם את הדו"חות הכספיים שלה לרבעון השני של 2021 והציגה זינוק של 67% בהכנסות ל־353 מיליון שקל. בשורה התחתונה, רשמה החברה רווח של 58.5 מיליון שקל, קפיצה של 96.4% לעומת הרבעון המקביל ב־2020.

בה בעת, היקף נכסי קופות הגמל שבניהול החברה עלה בחצי השנה הראשונה של 2021 ל־169 מיליארד שקל, לעומת היקף נכסים של 147 מיליארד שקל בתקופה המקבילה ‑ עלייה של 14.7%. סך העמיתים בקופות של אלטשולר שחם גמל ופנסיה מסתכם בכמעט 3 מיליון, כאשר 1.65 מיליון מתוכם פעילים, ו־1.3 מיליון אינם פעילים. 

סך הנכסים המנוהלים של עמיתים אלה הגיע ל־195 מיליארד שקל. יחד עם נכסי הגמל של פסגות, שמסתכמים ב־73 מיליארד שקל, הסתכמו נכסי חברת הגמל הגדולה בישראל ב־268 מיליארד שקל.

לנוכח הנתונים שהציג הדו"ח, טיפסה מניית אלטשולר שחם ב־9.5% ושווי השוק של בית ההשקעות עומד על 3.7 מיליארד שקל. 

טרם לאותו זינוק, הציגה מניית החברה תשואת חסר לעומת השוק, כאשר ירדה לאורך חודש אוגוסט ב־11% ואיבדה 2.5% מתחילת שנת 2021.



תגיות