אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שעות ספורות אחרי שנכנסה לתפקיד: ראש ממשלת שבדיה התפטרה מגדלנה אנדרסון | צילום: גטי אימג'ס

שעות ספורות אחרי שנכנסה לתפקיד: ראש ממשלת שבדיה התפטרה

מגדלנה אנדרסון הסוציאל דמוקרטית, ראשת הממשלה הראשונה בתולדות המדינה, התפטרה בעקבות הפסד בהצבעה על התקציב שהציעה - לאחר שמפלגת הירוקים פרשה מהקואליציה הדו-מפלגתית שהרכיבה, ושעות בודדות בלבד אחרי מינויה. אנדרסון אמרה שהיא מקווה להתמנות לתפקיד בשנית, הפעם בראש ממשלה חד-מפלגתית

25.11.2021, 17:48 | חדשות חוץ

ראשת הממשלה הראשונה בתולדות שבדיה, מגדלנה אנדרסון הסוציאל דמוקרטית, התפטרה אתמול (ד') מתפקידה - שעות ספורות לאחר שנכנסה אליו. בכך העמיקה אנדרסון את אי-הוודאות הפוליטית השוררת במדינה.

אנדרסון אמרה שנאלצה להתפטר לאחר הפסד בהצבעה על התקציב שהעלתה, בעקבות פרישת מפלגת הירוקים מהקואליציה הדו-מפלגתית שהרכיבה.

קראו עוד בכלכליסט:

ההכרזה על מינויה של אנדרסון לתפקיד הגיעה מוקדם יותר באותו יום, וזכתה לתשואות מצד חלקים מהפרלמנט. אבל, בהמשך היום קיבלו המחוקקים דווקא את התקציב שהציעה האופוזיציה, שכוללת את מפלגת "הדמוקרטים השוודים" הימנית, המתנגדת למדיניות ההגירה של המדינה.

אנדרסון אמרה לכתבים שהיא מקווה להתמנות בשנית לתפקיד ראשת הממשלה, בראש ממשלה חד-מפלגתית. "ביקשתי מהמזכיר לפטור אותי מחובותיי כראשת ממשלה. אני מוכנה להיות ראשת ממשלה ולעמוד בראש ממשלה סוציאל דמוקרטית חד מפלגתית", אמרה.

מפלגות הירוקים והשמאל הסוציאליסטי אמרו שהן מוכנות לתמוך במינוי מחדש של אנדרסון, ששירתה קודם לכן כשרת האוצר במשך שבע שנים, תחת קודמה בתפקיד סטפן לופבן. מפלגת המרכז השבדית הודיעה שתימנע, מה שסולל את דרכה של אנדרסון להתמנות שוב לתפקיד. 

מגדלנה אנדרסון, צילום: גטי אימג מגדלנה אנדרסון | צילום: גטי אימג'ס מגדלנה אנדרסון, צילום: גטי אימג

הכישלון בהצבעה על התקציב התרחש על רקע נוף פוליטי מפולג, כאשר הדבר היחיד שמאחד את המפלגות שהוזכרו הוא התנגדותן לשיתוף מפלגת השבדים הדמוקרטים בכל תפקיד ממשלתי. מזכיר הפרלמנט השבדי אנדראס נילסן, צפוי להודיע על הצעדים הבאים לכינון ממשלה חדשה ביום שלישי.

מינויה של אנדרסון לראש קואליציית המיעוט הגיע אחרי עסקה של הרגע האחרון עם "מפלגת השמאל" מהאופוזיציה. על פי חוקת שוודיה, ראשי ממשלה יכולים לכהן אם יש להם גיבוי של רוב פרלמנטרי – כלומר לפחות 175 מחוקקים מתוך הפרלמנט בן 349 המושבים.

תגיות