אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נינה ביאנכה: המסעדה שלא כדאי לכם לפספס נינה ביאנכה - פיצה אווירירית וקריסיפית | אנטולי מיכאלו

נינה ביאנכה: המסעדה שלא כדאי לכם לפספס

בימים אלו ממש, מסעדת נינה ביאנכה חוגגת יום הולדת 3, וזו הייתה הזדמנות טובה לקפוץ שוב למסעדה שהדהימה את עולם הקולינריה בישראל

09.12.2021, 13:57 | בשיתוף Visionet

ביצירתיות מרשימה, מסעדת "נינה ביאנכה" הצליחה לשלב בין שלוש היבשות: אסיה, אירופה ואפריקה ולהתאים את שמחת חיים, החמימות, הפתיחות והחיבור לאדמה שהן מייצגות, גם לחך הישראלי.

מי שמנצח על הקונספט הייחודי הוא השף ירין אמירה, שהצליח להפוך את "נינה ביאנכה" להיות מסעדות שף כשרה ונחשקת על ידי ההמונים. מפיק מטעם המדור הגיע גם הוא לחגוג את יום ההולדת למסעדה, אלו הרשמים שהוא הביא עימו בחזרה לשולחן המערכת.

מסעדת נינה ביאנכה: שלמות ופאר היצירה

נינה ביאנכה - חלל המסעדה, אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - חלל המסעדה | אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - חלל המסעדה, אנטולי מיכאלו

מזה שלוש שנים שמסעדת "נינה ביאנכה" נהנית ממוניטין של אחת ממסעדות השף הבולטות והטובות ביותר בארץ, ויש רבים שיעידו כי מדובר בטובה מכולן. חגיגות יום ההולדת של המסעדה היו עבורי סיבה מצוינת לחזור וליהנות ממטעמי המטבח הכל כך מגוון, וכמו בפעם הראשונה והשנייה, גם הפעם ליבי פעם בחוזקה כאשר נכנסתי אל תוך חלל המסעדה האקלקטי ומעוצב, עם טאבון עצים במרכזו.

מסעדת "נינה ביאנכה" ממוקמת בצומת ביל"ו, והטעמים, הריחות, הרטבים וחומרי הגלם השונים בהם השף ירין אמירה עושה שימוש, אלו שייכים למקומות הקסומים ביותר של עולם האוכל, ובין היתר מדובר באיטליה, יוון, מרוקו, קפריסין, תוניסיה וטורקיה.

מסעדת נינה ביאנכה: מסע טעימות מענג

כאשר קיבלתי לידי את תפריט המסעדה לא יכולתי שלא להתמוגג מנחת, היו אלו דקות שבהם הפלגתי עם מחשבותיי בין מנות מגוונות ששילבו בין פיין דיינינג אירופאי קלאסי, לבין מנות מהמטבח הים תיכוני הישן, אך עם טוויסט מודרני מגרה, והמחשבה כי כל הטוב הזה מגיע ממטבח כשר, העניקה לי תחושה של רוגע וחמימות של בית בלב.

בסופו של דבר הייתי צריך לקבל החלטות מה לאכול, זו הייתה משימה קשה אך אני מאמין כי עמדתי בה בגבורה, ולמנת פתיחה בחרתי במנת סשימי ים תיכוני, זו מוגשת על פריקה, קרם חציל שחור, טחינה, בצל מוחמץ, שמן צ'ילי ואבקת לימון פרסי.

נינה ביאנכה - מנת דג, אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - מנת דג | אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - מנת דג, אנטולי מיכאלו

חתיכות הדג היו עסיסיות ומוקפדות, השילוב של כל המרכיבים "בעטו" בי ממש, ואי אפשר היה שלא לרצות ולטעום עוד ועוד. עם המנה השנייה בחרתי לעבור למטבח האהוב עליי מכל, האיטלקי, ואם כבר איטליה אז אי אפשר בלי מגש של פיצה, וזה שבחרתי על בסיס פולנטה והוא כלל בתוכו קרם פולנטה וכמהין, מיקס פטריות, מוצרלה, קראנץ' בטטה ועלים ירוקים.

נינה ביאנכה - פיצה אווירירית וקריסיפית, אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - פיצה אווירירית וקריסיפית | אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - פיצה אווירירית וקריסיפית, אנטולי מיכאלו

מעבר לטעמים הסוערים, מה שהפך את המנה הזו למושלמת בעיניי הייתה העובדה שדפנות הפיצה היו אווריריות וקריספיות, כך שבכל ביס יכולתי לשמוע כיצד הכל מתנפץ לו לרסיסים בתוך הפה, וזו הייתה הרגשה מופלאה ממש.

מאיטליה חזרתי אל הים, אל מנה של פילה דניס קריספי על מסבחה שעועית לימה, פריקה, עשבי תיבול, עגבניות שמש וקרם תרד. בדיוק כמו במנת הפתיחה, גם בזו העיקרית הדג היה מאוד מאוד עסיסי, אפשר היה להרגיש את הטריות שלו ושל עשבי התיבול והירקות הנלווים.

נינה ביאנכה - מנת דג פילה דניס קריספי, אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - מנת דג פילה דניס קריספי | אנטולי מיכאלו נינה ביאנכה - מנת דג פילה דניס קריספי, אנטולי מיכאלו

אגב, אם נשמע לכם מוזר, להגיש פילה של דג על מסבחה שעועית לימה, ובכן, פה באה לידי ביטוי הגאונות של השף, על פניו שילוב בלתי מתקבל על הדעת, אבל כאשר טועמים מבינים, מדובר ביצירת מופת קולינרית שלא מביישת את מסעדות המישלן ברחבי העולם.

מסעדת נינה ביאנכה: מגוון קוקטיילים יוצא דופן

תפריט היינות ב"נינה ביאנכה" הוא מרשים במיוחד, אולם משהו בתוכי אמר לי לוותר הפעם על כוסות יין תוך כדי הארוחה, אלא לחכות ללגום ממשקה אחר בסיומה, וכך נגלה לעיניי עולם מופלא נוסף בדמות קוקטיילים יוצאים מן הכלל.

גם פה בחוכמה רבה ידעו לשלב בין מזרח ומערב, לקחת את הבסיס המוכר והקלאסי, ולהוסיף לו נגיעות מודרניות מטלטלות, והתוצאה מרתקת.

הנשים לבטח יאהבו את הקוקטייל בשם מאדאם דווראנו, זה מורכב מטקילה, לקסוורדו מרסקינו, אשכולית אדומה, סודה, קוקטייל מתקתק, מריר ומאוד מרענן.

הגברים לבטח ייהנו מוויסקי סאוור, המשלב בתוכו וויסקי משובח, דבש, לימון, פיל לימון חמצמץ, שילוב סוער של טעמים מנוגדים ומבחינתי היה זה פינאלה מדויק לערב שכולו חוויה אחת גדולה.

מסעדת נינה ביאנכה: סיכומו של ערב 

שאלתי את עצמי שאלה מאוד פשוטה, האם יש עוד מסעדות כשרות חלביות בישראל שבהן נהנתי? כן, אבל רק במסעדה אחת הרגשתי מספיק שלם ובטוח עם עצמי להוריד את הכובע ומכל הלב ולהגיד לשף, שאפו, ב"מסעדת נינה ביאנכה".

מטבח ים תיכוני שמשלב אוכל מאגן הים התיכון, עם שילובים מעניינים של פיוזן והפתעות נוספות.


לפרטים נוספים והזמנות, חייגו: 08-948-0080

שעות הפעילות של המסעדה הם:

א' - ה': 12:00-00:00

שישי בראנץ׳: 08:30-14:30

מוצ״ש: שעה אחרי צאת שבת.

רחוב בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת בילו קריית עקרון.


אתר

פייסבוק

אינסטגרם





תגיות