אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תחזיות 2022

מפקד חיל האוויר אלוף עמיקם נורקין: "הלייזר ייכנס לשדה הקרב וישנה אותו"

מפקד חיל האוויר אמר בכנס תחזיות 2022 של כלכליסט ובנק הפועלים כי שדה הקרב משתנה, והתופעה של תקיעת דגל על גבעה הולכת ונעלמת. הוא הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה עם חיל האוויר של ארה"ב, והציג תמונה של בכירה במערך ה-F-35 כמודל לשוויון מגדרי בחיל

29.12.2021, 11:54 | עומר כביר

"גם בעשור הקרוב צה"ל, ובתוכו חיל האוויר, ימשיך להיות גורם מאוד משפיע על מדינת ישראל, הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה כלכלית". כך אמר מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, בוועידת תחזיות 2022 של "כלכליסט", שנערכת היום במתחם אקספו בתל אביב. האלוף נורקין דיבר על חשיבות שילוב נשים והציג בין היתר תמונה של שחר, סגנית מפקד טייסת F-35: "היקף שירות הנשים הולך ועולה. היעד הוא שחיל האוויר יהיה יותר טוב ושהאיכות תתחלק שווה בשווה בחברה הישראלית". 

א‍לוף עמיקם נורקין בוועידת התחזיות 2022 , צילום: אוראל כהן א‍לוף עמיקם נורקין בוועידת התחזיות 2022 | צילום: אוראל כהן א‍לוף עמיקם נורקין בוועידת התחזיות 2022 , צילום: אוראל כהן

קראו עוד בכלכליסט:

לדברי האלוף נורקין, "חיל האויר הוא כמו קפסולה, מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית". הוא ציין כי החיל מחזיק ביותר מ-12 אחוזים מהחינוך הטכנולוגי במדינה, "חייבים להרחיב את החינוך הטכנולוגי. כשהם משתחררים, הם גם בנקודה יצרנית יותר גבוהה למשק האזרחי". 

הוא דיבר בין היתר על שדה הקרב העתידי: "נראה יותר ויותר לייזר בשדה הקרב. נראה אותו בהגנה ובהתקפה, מהקרקע ומהאוויר. הכניסה של טכנולוגיה זו לשדה הקרב העתידי תשנה אותו". הבט נוסף שעליו הצביע הוא החלל, "אנחנו מגיעים רחוק יותר, יודעים לתקוף מטרות עמוק יותר, להיות מדויקים יותר בתוך שדה הקרב. עכשיו אנחנו צריכים להגיע גבוה יותר. אנחנו אוספים בחלל מודיעין, מנהלים תקשורת ומיירטים טילים בליסטיים. אבל נרצה להגיע למצב שבו אנחנו יודעים מה מתרחש סביבנו בחלל, יודעים לנהל את ממד החלל ולהנגיש אותו בתוך שדה הקרב העתידי".

"ההשפעה של חיל האוויר מתבטאת בהקשר הישיר הביטחוני, בהבטחת הביטחון של האזרחים, אבל גם בכך שהוא מאפשר למדינה לצמוח ולשגשג, לכלכלה ולחינוך לפרוח, להיות מדינה כפי שאנחנו חולמים שהיא תהיה", אמר נורקין. "בתוך זה יש חשיבות להון האנושי. ולכן צה"ל הוא הזדמנות גם לכלכלה. הממד האווירי הוא מגמה שמתחזקת באזור ובעולם כולו. יותר משימות מגיעות אלינו, לחיל האוויר - שדה הקרב משתנה מול עינינו. התופעה שתוקעים על הגבעה דגל הופכת נדירה במערכת הצבאית. שדה הקרב הופך מורכב יותר ויותר, וחיל האוויר מקבל יותר ויותר משימות.

"חיל האוויר פועל בהיקפים נרחבים במגוון רחב של זירות ודרכים, ומשפיע ישירות על האינטרסים האסטרטגיים של ישראל. בקיץ האחרון פעלנו בעזה במסגרת שומר החומות. זה היה מבצע של כוח אוויר במיטבו, עם מודיעין מדויק, שיתוף פעולה מצוין עם פיקוד הדרום ואוגדת עזה, ויכולת להשיג את מה שרצינו להשיג מהאוויר. הפעילויות בזירות השונות מתבצעות כל שבוע לאורך כל השנה. לא בלי טעויות או שגיאות, ואנחנו בתחרות ממשית עם האויבים שלנו, אבל אנחנו מצליחים להשיג את מה שאנחנו רוצים".

נורקין התייחס גם לפעילות המבצעית של חיל האוויר, ובפרט לשיתוף הפעולה החשוב עם חיל האוויר האמריקאי. "הקשר עם כוחות האוויר האמריקאיים באירופה ובמזרח מאפשר לנהל פעילות מבצעית בצורה מדויקת יותר, ומרחיב את העומק האסטרטגי של ישראל", הוא אמר. "אנחנו מתאמנים יותר, מוכנים ומרתיעים. אם נידרש, נדע לפעול בהגנה, בהתקפה, לסייע לכוחות היבשה. אנחנו ערוכים לכל התרחישים שצה"ל מתכונן לקראתם. אני חש אחריות רבה גם להביא את הכוח האווירי לכוח היבשתי. היקף האימונים עם כוחות היבשה עלה במאות אחוזים. אנחנו מפתחים טכנולוגיה וממשקים, שיכולים להנגיש את העוצמה האווירית לכוחות היבשה לדרגים יותר ויותר זוטרים. זה משהו שאני גאה בו".

לגבי הדור הבא של חיל האוויר אמר נורקין: "זה לא רק מטוסי קרב מהדור החמישי. אלה מסוקים מתקדמים, מתדלקים חדשים, מערכות הגנה אקטיביות שמייצרות כיפת הגנה מסביב למדינת ישראל. מערך כלי הטיס המאוישים מרחוק הוא פורץ דרך בעולם, בזכות התעשייה הישראלית. זה חיל האוויר הדור הבא. אבל אלה אינם רק רק מטוסים ומערכות נשק, אלא תהליכי הכשרה מתקדמים יותר, שימוש נרחב יותר בסימולטורים. זה לקחת ילדים ולהפוך אותם למשרתים עם מקצועות ומיומנות לגעת ב-360 מעלות של חיל האוויר - ולקחת אותו לדור הבא.

תגיות