אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי החלטת הריבית: הדולר מטפס לכמעט 3.1 שקלים אמיר ירון נגיד בנק ישראל על רקע דולרים | צילומים: אלכס קולומויסקי, רויטרס

אחרי החלטת הריבית: הדולר מטפס לכמעט 3.1 שקלים

היורו נסחר ביציבות ברמה של 3.509 שקלים, הדולר מטפס ב-0.2%; בנק ישראל הותיר את הריבית במשק בשיעור של 0.1%; לאומי: "סביבת האינפלציה מצויה בתוך היעד - לפי שעה, העלאות ריבית אינן על הפרק"

03.01.2022, 16:22 | מיקי גרינפלד

השקל רושם תנועות קלות בשוק המט"ח המקומי לאחר החלטת הריבית הראשונה של בנק ישראל ל-2022.

היורו נסחר ביציבות ברמה של 3.509 שקלים, הדולר מטפס ב-0.2% ל-3.097 שקלים.

הנגיד אמיר ירון הודיע היום על הותרת הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.1%. בבנק החליטו גם החודש לא לשנות את שער הריבית למרות העלייה באינפלציה. הריבית נמצאת ברמה נמוכה זו מאז אפריל 2020, והחלטת הבנק המרכזי תואמת את ההערכות המוקדמות בשווקים הפיננסיים. 

קראו עוד בכלכליסט:

מוקדם יותר היום נקבעו השערים היציגים של מטבעות החוץ. הדולר נחלש ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.092 שקלים, היורו נסוג ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.51 שקלים.  

לדברי הכלכלן הראשי של לאומי גיל בפמן ואסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון דודי רזניק, העלייה החדה יחסית בציפיות האינפלציה הביאה לכך שציפיות האינפלציה מצויות בסמוך לגבול העליון של יעד יציבות המחירים. "מדובר ברמת הציפיות הגבוהה זה כעשור. עם זאת, הציפיות בתוך היעד, דבר הצפוי לאפשר לבנק ישראל להמשיך במדיניות המוניטרית הנוכחית ולשמור על הריבית ברמת השפל".

נגיד בנק ישראל אמיר ירון , צילום: אלכס קולומויסקי נגיד בנק ישראל אמיר ירון | צילום: אלכס קולומויסקי נגיד בנק ישראל אמיר ירון , צילום: אלכס קולומויסקי

ומה יהיה עם השקל? 

"מהשנים 2005-2004 השקל נכנס לתקופה ארוכה של התאמה מבנית לסביבה של כלכלה ישראלית מתאוששת אשר סגרה באופן רציף פערים מול העולם", אומר גיא בית אור, הכלכלן הראשי בפסגות. 

" אחרי הרפורמות הדרמטיות שעברו על המשק באותן שנים, היה בסיס לשינוי מבני במשק הישראלי אשר בא לידי ביטוי בצמיחה מהירה במיוחד שהובילה לסגירת פער התוצר של ישראל ולירידה עקבית בשיעור האבטלה.

"אז האם לעולם חוסן? והרי התחזית – לא לעולם חוסן. ראשית כל, מאז 2005 הלחץ לייסוף השקל היה מבני והיה מאוד חזק כי למשק הישראלי היו הרבה פערים לסגור. תחשבו על השנים הללו כעל שנים של התכנסות לשווי משקל". 

"ייתכן שהשנה ייכנס אפקט מבני נוסף שייתן עוד דחיפה לשקל - הכניסה האפשרית של מדדי המניות הישראליים למדד MSCI אירופה. מהלך זה, אם יתממש, יוביל לכניסה של הון זר לשוק המניות הישראלי ויתמוך בשקל. בה בעת, לראייתנו, במהלך החודשים הקרובים התנודתיות בשווקים הגלובליים תגבר באופן משמעותי, ועל כן הנטייה שלנו היא להעריך שהשקל דווקא ייחלש במהלך החודשים הקרובים", אומר בית אור.  


תגיות