אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצות כדורגל צריכות לעזור לשחקנים להתמודד עם בריונות רשת שחקני ליברפול | צילום: אי פי איי

קבוצות כדורגל צריכות לעזור לשחקנים להתמודד עם בריונות רשת

ליברפול הפכה באחרונה למועדון הפרמיירליג הראשון שממנה אשת מקצוע שתסייע לשחקנים להתמודד עם בריונות רשת - שכבר גבתה מחיר כבד בעולם הספורט

08.02.2022, 13:06 | אוריאל דסקל

ב-23 במאי 2020 האנה קימורה, מתאבקת יפנית בת 22, כתבה את הפוסטים האחרונים שלה ברשתות החברתיות. "אני אוהבת אתכם, תהנו, אני מצטערת", כתבה באינסטגרם. 

קראו עוד בכלכליסט:

בטוויטר הוסיפה: "כמעט 100 דעות מאוד כנות כל יום. לא יכולה להכחיש שזה כואב. אני מתה. תודה... תודה רבה שהענקת לי חיים אמא. רציתי שיאהבו אותי בחיים האלה. תודה לכל מי שתמכו בי. אני אוהבת את זה. אני חלשה. אני מצטערת. אני לא רוצה להיות בת אנוש יותר. רציתי שיאהבו אותי. תודה לכולם. ביי".

מאוחר יותר באותו היום דווח שקימורה מתה. בניתוח אחר המוות נמצא בגופה מימן גופרי במינונים גבוהים. החוקרים קבעו שהאנה התאבדה. מכתבי ההתאבדות הדיגיטליים שלה רמזו מדוע עשתה זאת. 

לקימורה היה עתיד גדול לפניה בעולם ההיאבקות. היא הייתה בת של מתאבקת מקצועית ומגיל מאוד צעיר הבינה את העולם הזה. אישיותה על הבמה היתה תוססת. היא היתה חביבת הקהל, ספורטאית ופרפורמרית ברמה הגבוהה ביותר, ולכן גם נבחרה לככב בסדרת הנטפליקס Terrace House. הסדרה משכנת סלבריטאים יפנים באותה דירה, וכך היא "חושפת" אותם ללא השכבות של הפייק והסלבריטאיות. קימורה שיחקה את התפקיד מצוין. היא נחשפה, ורבים באינטרנט פשוט לא אהבו את מה שראו. ברשתות החברתיות היא ספגה מאות הודעות שנאה מתובלות בהרבה מיזוגניה וגזענות. קימורה לא הצליחה להתמודד. היא הידרדרה לדיכאונות, שלבסוף הובילו להתאבדותה.


האנה קימורה, גטי האנה קימורה | גטי האנה קימורה, גטי


המדיה החברתית יכולה להיות ביב שופכין אמיתי, במיוחד עבור ספורטאים מפורסמים. גם בימים שלפני פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם, אנשים הרגישו בנוח לומר בדיוק מה שהם חושבים על ספורטאים - ביציעים ובתוכניות רדיו. במדיה החברתית התופעה התפוצצה. טרולים וקללות הם החלקים הקלים. החלקים הקשים הם כשקבוצת אוהדים מחליטה להתבריין על שחקן אחד כי עשה משהו נגד קבוצתם, למשל החמיץ פנדל.

הסיפור של האנה קימורה קיצוני, אבל מהווה תמרור אזהרה לכל ספורטאי צעיר. 


יורגן קלופ, מאמן ליברפול, וסאדיו מאנה, צילום: אי פי איי יורגן קלופ, מאמן ליברפול, וסאדיו מאנה | צילום: אי פי איי יורגן קלופ, מאמן ליברפול, וסאדיו מאנה, צילום: אי פי איי


עבור רבים בעולם הכדורגל, בעיקר הצעירים, הרשתות החברתיות הן חלק מ"המותג האישי", אבל לא רק. פלטפורמה זו היא לעיתים החיבור היחיד שלהם ל"עולם האמיתי". 

בחודש שעבר הפכה ליברפול למועדון הפרמיירליג הראשון שממנה אשת מקצוע, פסיכיאטרית, שתפקידה לסייע לשחקנים - בעיקר הצעירים - להתמודד עם בריונות רשת. 

הפסיכיאטרית, אישבל סטראקר, המתמחה בטיפול בקורבנות בריונות רשת, עוזרת לשחקנים הצעירים להתמודד עם הפרסום וגם, לעיתים, עם התמכרות למדיה החברתית.

בליברפול הרגישו שיש צורך בתפקיד החדש לאחר שזיהו נזק ממשי בהתנהגות ובהתנהלות של שחקנים צעירים בעקבות בריונות רשת שחוו. 

באוניברסיטת אוטווה שבקנדה חוקרים גילו כי נערים ונערות שחוו בריונות בבית ספר סבלו מכמויות חריגות של קורטיזול בבדיקות דם. נערים ונערות שלא חוו בריונות לא סבלו מאותה חריגה בהורמון. קורטיזול מחליש את המערכת החיסונית ופוגע בתאי מוח. לפי החוקרים, נערים שסבלו מבריונות מקבלים ציונים נמוכים יותר במבחני זיכרון. 

בנוסף, לפי מחקר באוניברסיטה בקווינסלנד, אוסטרליה, אפשר למדוד את ההשפעה של בריונות סייבר על המוח - אפילו אם רק חוזים בבריונות ולא חווים אותה. באוניברסיטה בדקו בוגרים ב-MRI וראו איך חלקים מסוימים במוח "נדלקים" כאשר מבחינים בבריונות סייבר. לפי החוקרים, שמתמחים בבריאות נפשית, "ההשלכות של בריונות רשת לא מורגשות אך ורק על הקורבן". במחקרים נוספים גילו שבריונות רשת אפילו פוגעת בתפוקה של עובדים.

בעקבות הפופולריות של הרשתות החברתיות, והצעד שנקטה ליברפול, ייתכן שבקרוב מאוד מועדוני כדורגל נוספים יצרפו לצוות המקצועי שלהם פסיכולוגים המתמחים בהענקת סיוע לשחקנים בהתמודדות עם המציאות הלא קלה ברשתות החברתיות.

תגיות