אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-FDA אישר את התרופה של אלי לילי לטיפול בקורונה משרדי חברת אלי לילי בארה"ב | צילום: רויטרס

ה-FDA אישר את התרופה של אלי לילי לטיפול בקורונה

תרופת הנוגדנים בבטלובימב אושרה עבור אנשים בגילאי 12 ומעלה שנמצאים בסיכון למחלה קשה. בדצמבר אושרו התרופות של פייזר ומרק לקורונה

12.02.2022, 13:00 | חדשות חוץ

חודשיים לאחר האישורים שהוענקו לחברות פייזר ומרק לתרופות שפיתחו לטיפול בקורונה, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר אתמול (ו') גם את תרופת הנוגדנים של אלי לילי נגד נגיף הקורונה. השימוש אושר עבור אנשים מגיל 12 ומעלה, שנמצאים בסיכון למחלה קשה, מה שמוסיף כלי נוסף במלחמה נגד זן האומיקרון המדבק ביותר. 

קראו עוד בכלכליסט:



ה-FDA אישר את התרופה בבטלובימב (Bebtelovimab) לשימוש חירום בחולים במצב קל עד בינוני שנמצאים בסיכון גבוה לפתח מחלה קשה, להתאשפז או למות. בבטלובימב אמורה לשמש כאשר חלופות טיפוליות אחרות נגד קורונה, או תרופות אחרות שאושרו ע"י ה-FDA, אינן זמינות או לא מתאימות לשימוש, לדברי הסוכנות. 

רגולטור הבריאות האמריקאי ביטל בינואר את האישור לשימוש חירום בתרופות של אלי לילי ורג'נרון, לאחר שאלה נמצאו לא יעילות במלחמה בזן האומיקרון. לילי אמרה שבבטלובימב יעילה נגד האומיקרון וה-BA.2, שהינו מדבק אף יותר. 

החברה מסרה ביום חמישי שחתמה על עסקה לאספקת 600 אלף מנות של התרופה לממשלת ארה"ב עד סוף מרץ. התרופה פותחה במקור על ידי חברת AbCellera Biologics, ובהמשך קיבלה רישיון פיתוח על ידי אלי לילי. 


משרדי אלי לילי בארה"ב, צילום: רויטרס משרדי אלי לילי בארה"ב | צילום: רויטרס משרדי אלי לילי בארה"ב, צילום: רויטרס


בדצמבר האחרון אישר המינהל המזון והתרופות האמריקאי את השימוש בתרופה של פייזר לקורונה, זאת לאחר שהחברה עדכנה את התוצאות לגביה, ולפיהן היא מפחיתה את הסיכון להתאשפז או למות מהנגיף ב-89% אם ניתנת למטופל בסיכון גבוה בתוך ימים ספורים מרגע הופעת התסמינים הראשוניים. מנכ"ל פייזר אמר בהצהרה כי הטיפול עשוי להיות כלי משמעותי לבלימת מגפת הקורונה. 

יום לאחר מכן, אישר ה-FDA גם את התרופה האנטי-ויראלית של חברת מרק (Merck) נגד קורונה עבור חולים בסיכון גבוה. התרופה של מרק, מולנופירביר, שפותחה בשיתוף Ridgeback Therapeutics, נמצאה מפחיתה את מספר האשפוזים והמיתות בכ-30% בניסוי קליני שנערך בקרב נסיינים בסיכון גבוה בעת שנמצאו בשלב מוקדם של המחלה. 

תגיות