אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוגדר נלחמת בירידת המניה: תחתוך ב־25% את מחירי הזנים הנפוצים שלה צמח הקנאביס | קרדיט: Depositphotos

טוגדר נלחמת בירידת המניה: תחתוך ב־25% את מחירי הזנים הנפוצים שלה

בצל הגעת מלאי של קנאביס רפואי מיובא לארץ, שיגדיל את ההיצע בחודשים הקרובים, צפויה תחרות מחירים. המהלך של טוגדר נועד להזניק את המכירות, לאחר שירדה 7.4% מתחילת השנה

15.02.2022, 07:35 | חזי שטרנליכט

חברת הקנאביס הרפואי טוגדר פארמה תחתוך מהיום ברבע את מחירי הזנים העיקריים שלה, לאחר שמנייתה ספגה ירידה של 7.4% מתחילת השנה. בחודשים האחרונים ייבאו שחקנים שונים משלוחים מסיביים של כמה טונות לארץ, ואלה צפויים להגביר את הלחץ על המחירים. גורמים בענף התקשו אתמול להעריך עד כמה הצעד של טוגדר יצליח להוביל להתגברות התחרות, אבל להערכתם הלחץ יגדל בחודשים הקרובים.

קראו עוד בכלכליסט:

המחירים בזנים שתוזיל טוגדר ירדו מ־199 שקל ל־149 שקל ל־10 גרם. טווח המחירים בענף הקנאביס הוא רחב ונע בין 120 שקל ל־350 שקל למנה של 10 גרם של הקנאביס במינון הגבוה שלו (T20). 

המטופל הישראלי הממוצע בקנאביס הרפואי צורך 35-33 גרם בחודש, לפי נתוני משרד הבריאות. ההוזלה של טוגדר תניב למטופל כזה חיסכון של 2,100-2,000 שקל בשנה. בישראל יש כיום 110 אלף מטופלים עם רישיונות פעילים, זינוק של פי שלושה בתוך שלוש שנים, מאז כניסת רפורמת המדיקליזציה לתוקפה. בינואר נצרכו 4.1 טונות קנאביס רפואי.

"אנחנו מורידים מחירים על הזנים הנמכרים בארץ, בעיקר זני אור וזיו המבוקשים", אמר ניר סוסינסקי, מבעלי השליטה בטוגדר. "עד עכשיו היו לחברה שנות פיתוח והקמה, והשנה היא שנת המכירות. אני מאמין שזה ייראה בדו"חות הרבעון הראשון". 

ניר סוסינסקי, מבעלי השליטה בטוגדר, צילום: עמית שעל ניר סוסינסקי, מבעלי השליטה בטוגדר | צילום: עמית שעל ניר סוסינסקי, מבעלי השליטה בטוגדר, צילום: עמית שעל

אלא שבינתיים מניית החברה מדשדשת זו תקופה. טוגדר היא אחת משלוש מניות שהציגו תשואה שלילית מתחילת השנה במדד ת"א־קנאביס. ב־12 החודשים האחרונים נחתכו מחירי המניות של חברות המדד בעשרות אחוזים, קנבוטק ירדה ב־56%, וגם טוגדר צנחה ב־52%.

לדברי סוסינסקי, "מבחינת שוק ההון יצאנו מהמושג של חלום, וכיום מדברים במושגי תעשייה. החברות צריכות להראות מהלכים תעשייתיים, אמיתיים. זו תעשייה יציבה שלאט-לאט הולכת וגדלה. המשמעות היא יותר מכירות ויותר הכנסות".

לגבי הירידות בענף הוא אומר: "היו הרבה חלומות, חלקם נבעו מציפיות להתפתחויות רגולטוריות, שרבות לא קרו. היבוא הגדול לארץ היה גורם לעליית המחירים. הכנסנו 700 ק"ג מאוגנדה, שם יש לחברה חווה, ועלויות הגידול מאפשרות להוריד מחיר לצרכן הישראלי".

מלבד סוסינסקי, המחזיק 12.5% מהחברה, בעלי המניות העיקריים בטוגדר פארמה הם מנכ"ל החברה ניסים ברכה (18.4%) וגיא עטיה (16.9%). יו"ר החברה הוא המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו. נכון להיום, אין גוף מוסדי המשמש כבעל עניין בחברה.

מדד ת"א־קנאביס מונה כיום שמונה מניות. החברה הגדולה במונחי שווי שוק היא אינטרקיור, שנסחרת גם בקנדה ובנאסד"ק, ושווייה עמד אתמול על 1.1 מיליארד שקל, לאחר שזינק החודש ב־26%. אינטרקיור ירדה בשיעור הנמוך ביותר ב־12 חודשים מבין חברות הענף, 13.5%. טוגדר נמצאת במקום השישי במדד במונחי שווי שוק, העומד על 73.8 מיליון שקל. במסחר אתמול בלטה תיקון עולם, שמנייתה זינקה ב־5%, ושווי השוק שלה 209 מיליון שקל, ושיח מדיקל, שמנייתה עלתה ב־2.6% לשווי של 128 מיליון שקל.

תגיות