אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פז מכפילה את כוחה של סופר יודה במרכז סניף סופר יודה ברעננה. רווחיות גולמית גבוהה יותר מהחנויות הגדולות | צילום: אוראל כהן

בלעדי

פז מכפילה את כוחה של סופר יודה במרכז

הרשת התל־אביבית, שבעת מכירתה לפז במאי האחרון מנתה 16 סניפים, פתחה 8 חנויות חדשות, מרביתן מחוץ לעיר. לפז יש 8 חוזים לסניפים נוספים ברחובות הערים

02.03.2022, 06:00 | נורית קדוש

רשת סופר יודה תחת בעלות פז פורצת את גבולות תל אביב. ל"כלכליסט”"נודע כי חברת פז החלה למנף את רכישת הרשת העירונית, להתרחבות ארצית בזירת החנויות השכונתיות בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים.

מאז רכשה פז את 16 סניפי סופר יודה במאי האחרון, היא פתחה 8 חנויות חדשות למותג, מרביתן (5) מחוץ לתל אביב. בנוסף, לפז חוזים לפתיחת 8 חנויות נוספות עד סוף השנה, אשר יביאו להכפלת הרשת ל־32 סניפים. מלבד דמי פינוי בגובה המשתנה בהתאם למיקום ולבעלי הנכס, משקיעה החברה כ־2 מיליון שקל בהתאמת כל סניף לפורמט הרשת, כך שמדובר בהשקעה של לכל הפחות כ־32 מיליון שקל, ועל פי ההערכות הרבה מעבר לכך.


קראו עוד בכלכליסט:

ההתרחבות של סופר יודה מחוץ לתל אביב החלה בדצמבר האחרון, עם פתיחת חנויות ברעננה, מזרח ראשון לציון וחולון. בינואר נפתח סניף באבן יהודה ובפברואר ברמת השרון. בשבועיים הקרובים צפויה הרשת לפתוח חנות ראשונה בהרצליה וחנות שנייה בראשון לציון מערב, וכן לחזק את המותג בתל אביב עם חנות ברחוב הרצל, שתצטרף לחנויות שנפתחו בחודשים האחרונים בפינסקר, בנחלת בנימין ובדיזנגוף.

ההתרחבות של סופר יודה מחוץ לתל אביב מתרחשת בעיצומה של הסתערות מובילי ענף הקמעונאות על מיקומים נחשקים ברחובות הערים. רשת ויקטורי תשיק בשבועות הקרובים שלוש חנויות ראשונות בפורמט השכונתי "ויקטורי בסיטי", בהשקעה של כ־4.5 מיליון שקל, ועד סוף השנה עוד 10 חנויות תחת הפורמט החדש רק בתל אביב. אלו ינסו לנגוס במכירות כ־90 סניפי שופרסל אקספרס, כמו גם ב־22 סניפי טיב טעם בסיטי. התחרות בזירה העירונית צפויה להתחמם עוד יותר לקראת נובמבר, אז תשיק קבוצת אלקטרה צריכה, בעלת רשתות יינות ביתן ומגה בעיר, את רשת סבן אילבן החדשה עם עשרות סניפים.


סניף סופר יודה ברעננה. רווחיות גולמית גבוהה יותר מהחנויות הגדולות, צילום: אוראל כהן סניף סופר יודה ברעננה. רווחיות גולמית גבוהה יותר מהחנויות הגדולות | צילום: אוראל כהן סניף סופר יודה ברעננה. רווחיות גולמית גבוהה יותר מהחנויות הגדולות, צילום: אוראל כהן


שוק המזון ומוצרי הצריכה גלגל 51.7 מיליארד שקל ב־2021, כש־66.7% מהמכירות בוצעו בחנויות הדיסקאונט בפאתי הערים, 30.6% בחנויות שכונתיות ומכולות בערים ו־2.7% בחנויות נוחות. הרווחיות הגולמית בחנויות השכונתיות גבוהה משמעותית, מה שמסביר את הרצון של פז לחזק את סופר יודה.

פז רכשה את רשת סופר יודה במאי האחרון מידי מייסד הרשת יהודה גואטה. פז שילמה עבור 16 סניפי הרשת 170 מיליון שקל. מדובר היה בסכום הגבוה ב־40 מיליון שקל מהסכום שנקבע במזכר ההבנות, והזינוק בשווי הוסבר בכך שבמהלך בדיקות הנאותות התגלה כי ביצועי הרשת היו טובים בהרבה מהנתונים הקודמים. רכישת סופר יודה היתה צעד ראשון ביישום אסטרטגיית פז להרחבת פעילותה בתחום קמעונאות המזון והנוחות. כחצי שנה לאחר מכן עשתה פז צעד נוסף, עם רכישת רשת החנויות העירוניות פרשמרקט מהאחים שלומי ויוסי עמיר, לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל.

רשתות אלו הצטרפו לכ־240 חנויות הנוחות yellow בתחנת הדלק של פז ול־17 חנויות yellow market בתחנות וכן לכ־500 חנויות אוטונומיות שמפעילה פז במגדלי מגורים, תחת מותג mini yellow. מחזור המכירות ב־yellow ובסופר יודה הסתכם ברבעון השלישי של 2021 בכ־354 מיליון שקל, עלייה 31% של לעומת התקופה המקבילה. שיעור הרווח הגולמי של רשת yellow עלה ברבעון השלישי ל־37.7% לעומת 36% ברבעון המקביל.

תגיות