אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"איזו חברה אמריקאית תרצה לקנות מוצר שמפותח ברוסיה?" צילום: אי פי איי

פודקאסט כלכליסט

"איזו חברה אמריקאית תרצה לקנות מוצר שמפותח ברוסיה?"

פודקאסט קוקיז: איך משפיעה המלחמה באוקראינה על ההייטק בישראלי בטווח הקצר, מה ההשלכות לטווח הארוך והאם ניתוק רוסיה מהאינטרנט הוא באמת חזון מטריד?

06.03.2022, 15:24 | עומר כביר ושירלי זינגר

הפלישה הרוסית לאוקראינה מציגה אתגרים מורכבים להייטק הישראלי. בטווח המיידי – פינוי עובדים מקומיים למקום בטוח. בטווח הרחוק יותר, שינויים גיאו-פוליטיים יכולים להעביר פעילות שכיום נמצאת באוקראינה לשליטה רוסית מלאה. סופי שולמן, כתבת ההייטק והחדשנות של כלכליסט, חוזרת לקוקיז כדי להסביר למה חברות ישראליות לא ישמחו להחזיק פעילות מו"פ בשטח שבשליטת רוסיה, למה זה יכול להרתיע לקוחות אמריקאיים, ואיך זה יכול לשנות את מפת התעסוקה של ההייטק הישראלי.

וגם: מאז פרוץ המלחמה, האינטרנט הרוסי הופך בהדרגה למנותק יותר ויותר משאר העולם, בין אם כתוצאה מיוזמה של הפלטפורמות הגדולות ובין אם בגלל חסימות מכוונות של ממשל פוטין. כתוצאה, מומחים כבר מדברים על חזון מפחיד של עולם שבו במקום רשת עולמית אחת יש שורה של רשתות אזוריות מובדלות ומנותקות אחת מהשנייה. עומר מסביר למה החזון המפחיד הזה הוא לא כזה חזון, וגם לא כל כך מפחיד.

מנהיגים אחרים אימצו את טוויטר, פוטין מעדיף לחסום אותה מנהיגים אחרים אימצו את טוויטר, פוטין מעדיף לחסום אותה מנהיגים אחרים אימצו את טוויטר, פוטין מעדיף לחסום אותה

השבוע בקוקיות: שירלי על הדרך המפתיעה לאילת, עומר על שלוש סדרות חדשות על מייסדי אובר, WeWork ותראנוס, שמספרות בעצם את אותו סיפור על מה שרקוב בעמק הסיליקון ובעולם ההון סיכון.

"איזו חברה אמריקאית תרצה לקנות מוצר שמפותח ברוסיה?"
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"איזו חברה אמריקאית תרצה לקנות מוצר שמפותח ברוסיה?"

תגיות