אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות באירופה רחוקות מלעמוד בהתחייבות לצמצום פליטות הפחמן זיהום אוויר פליטות גזי חממה | בלומברג

חברות באירופה רחוקות מלעמוד בהתחייבות לצמצום פליטות הפחמן

דו"ח העוקב אחר יעדי הפליטה קובע: קצב הצמצום - בנטרול הירידה בפעילות בשל מגפת הקורונה - עומד על 1.5% בשנה לעומת 4.5% הנדרשים בהסכם פריז

09.03.2022, 10:33 | עומר כביר

צמצום פליטות הפחמן של חברות אירופיות מתקדם בקצב איטי מהדרוש, חרף התחייבויות תאגידיות בנושא – כך לפי דו"ח משותף של ארגון Carbon Disclosure Project (CDP), שמסייע לחברות לדווח על ההשפעה הסביבתית שלהן, ושל חברת הייעוץ Oliver Wyman.

קראו עוד בכלכליסט:


הדו"ח, שמבוסס על מידע שהתקבל מ-1,228 חברות הפועלות מאירופה, מעלה כי אף ש-25% מהן קבעו יעדי צמצום פליטות מתוקפים מדעית (גידול של 85%), רק 16% מהן קבעו יעדים שתואמים את המטרה של הגבלת ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות.

פליטת גזי חממה מבתי זיקוק ב צ’כיה, צילום: Martin Divisek פליטת גזי חממה מבתי זיקוק ב צ’כיה | צילום: Martin Divisek פליטת גזי חממה מבתי זיקוק ב צ’כיה, צילום: Martin Divisek

בנוסף, המאמצים לעמידה ביעדים אלה מתקדמים באיטיות. מגפת הקורונה אמנם הביאה לירידה של 13% בפליטות של החברות ב-2020, אך לפי הדו"ח ירידה זו אינה תוצאה של מאמצי צמצום פליטות, אלא של צמצום הפעילות העסקית של החברות בזמן המגפה. צמצום הפליטות בפועל עמד על קצב של 1.5% בשנה, כאשר הקצב הדרוש כדי לעמוד ביעדי הסכם פריז הוא 4.5% בשנה.

"היתה האצה משמעותית בשאיפות האקלימיות, ויותר חברות קובעות יעדים מבוססי מדע", אמר רוב ביילי, שותף ב-Oliver Wyman, בהודעה לעיתונות. "אף שמדובר בתופעה עולמית, אירופה מובילה את הדרך. עם זאת, ההתקדמות בהפחתת הפליטות מעורבת יותר. מגבלות הקורונה מערפלות את המידע, אבל אחרי ההתאמות הנדרשות קשה לראות את השינוי המשמעותי שנחוץ בצמצום הפליטות. עכשיו צריך להיות מיקוד חד בביצועים".

מקספילד ווייס, מנהל CDP אירופה, הוסיף: "הגיע הזמן שכל החברות והמוסדות הפיננסיים עם טביעת רגל סביבתית עולמית וענקית ינקטו פעולה דחופה, כדי להתאים את הערכים שלהם למגבלות הטבעיות של כוכב הלכת שלנו. אנחנו צריכים לראות שינוי אמיתי, כדי להגיע לאיפוס פליטות ולסייע בהתאוששות מערכות טבע".


תגיות