אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זמין בישראל: כפתור "לא רלוונטי" בטוויטר טוויטר Twitter | Credit: Shutterstock

זמין בישראל: כפתור "לא רלוונטי" בטוויטר

ניסוי הבטא הכפתור שנקרא באנגלית Downvote נועד לבחון את יעילותו בסימון ציוצים שלא תורמים לאיכות השיח, בסיפוק משוב בנוגע לתוכן בעייתי ובהורדת הדירוג של מי שכתב את הציוץ הלא רלוונטי. עקב האכילס: טרולים וקיצוניים יכולים להשתמש בו כדי לסמן ציוצים לגיטימיים

17.03.2022, 12:22 | רפאל קאהאן

טוויטר מתחילה להפעיל את ניסוי הבטא של כפתור "לא רלוונטי" לגולשים בעברית, כך לפי הודעה שהחלה להופיע למשתמשי טוויטר בישראל. החברה עדיין לא משיקה את התכונה באופן רשמי ומדובר כרגע בניסוי בלבד, אבל ככל שהזמן יעבור היא כנראה תפעיל את התכונה ליותר צייצנים.

קראו עוד בכלכליסט:

כפתור "לא רלוונטי" משרת שלוש מטרות: הוא מיועד לסמן ציוצים שלא תורמים לאיכות השיח, מספק משוב מהיר לטוויטר כדי שתוכל לזהות שרשורים עם תוכן בעייתי ומאפשר למשתמשים להוריד את הדירוג של מי שכתב את הציוץ הלא רלוונטי עבור האלגוריתם כך שתראו פחות מהתכנים שלו בפיד.

עם זאת, לא מעט ביקורת נשמעה על המהלך. ראשית, רבים טוענים שזו דרכה של טוויטר להסיר מעצמה את האחריות מניהול התוכן והבקרה שלו. בנוסף, רבים דואגים שהוא ישמש כאמצעי עבור טרולים או קיצוניים לנגח תכנים לגיטימיים או להסתיר את זהותם, שנחשפת לפעמים ברשת החברתית. זה כבר קרה בעבר כשניאו-נאצים ניצלו את כפתור הדיווח על תמונות להסרת דיווחים שחושפים את זהותם האמיתית. בנוסף, הם ניצלו את היכולת הזאת לתקיפה של חוקרי קיצוניות.

טוויטר לא רלוונטי, צילום מסך טוויטר לא רלוונטי | צילום מסך טוויטר לא רלוונטי, צילום מסך

טוויטר סובלת מבעיית תוכן לא קלה. הרבה משתמשים מנצלים את האנונימיות היחסית שהיא מאפשרת להם כדי להפיץ התבטאויות רחוקות מאוד מכללי הדיבור המקובלים בחברה. הבעיה גברה מאז שהפלטפורמה השיקה את חדרי הצ'ט הקוליים שלה, בהם משתמשים רבים ספגו עלבונות, הטרדות ואפילו שיח-שנאה.

התרגום לעברית של שם הכפתור קצת מטעה. באנגלית הוא נקרא "Downvote" והוא מקביל לכפתורים שאפשר למצוא ביוטיוב וברדיט - גם הם שירותי מדיה חברתית עם בעיות תוכן לא מעטות. בניגוד לפייסבוק, בה דיווח על תוכן דורש שימוש בעמוד חיצוני ושליחתו לצוות האחראי לבקרה על התכנים, כפתורי ה"לא רלוונטי" עשויים להתברר כחרב פיפיות. ברשת החברתית קוורה (Quora), כפתורי downvote משמשים כדי להוריד את הדירוג של תכנים ותשובות, אך אם משתמשים רבים מסמנים תוכן דרך הכפתור הזה, הוא יתריע בפני צוות עריכה שיבדוק אותו.

בטוויטר הסבירו שבינתיים הכפתור לא יופיע באופן גורף, אלא רק לנסיינים שנבחרו באופן אקראי. בחברה סירבו להתייחס לתפקיד הכפתור או לתאריך שבו הוא יוצע לכלל הצייצנים. מה שכן, שימוש בו מתבצע באופן פרטי לחלוטין והוא לא נחשף למי שכתב את הציוץ או התוכן הבעייתי. בנוסף, אף על פי שהוא מיועד לשפר את תצוגת התוכן עבור המשתמש, הוא לא צפוי להשפיע על סדר הצגת התכנים בפיד או בשרשורים.


תגיות