אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו לא מתרשמת מארה"ב: שוקלת להגביר את רכישות הנפט מרוסיה תחנת דלק בהודו | צילום: AP

הודו לא מתרשמת מארה"ב: שוקלת להגביר את רכישות הנפט מרוסיה

חברת הנפט של הודו קנתה השבוע 3 מיליון חביות מרוסיה, למרות הלחץ להימנע מכך וקריאה מכיוון הבית הלבן "לחשוב באיזה צד אתם רוצים להיות כשההיסטוריה תיכתב"; בכיר בממשלה אף אמר כי מאחר שהמדינה לא השיתה סנקציות על הרוסים, תישקל הגברה של רכישות אלו

19.03.2022, 12:01 | חדשות חוץ

חברת הנפט הממשלתית של הודו, אינדיאן אויל קורפ (Indian Oil Corp), רכשה השבוע 3 מיליון חביות של נפט מרוסיה כדי לעמוד בצרכי האנרגיה שלה, זאת על אף הלחץ ממדינות המערב להימנע מרכישות מסוג זה, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות AP.


קראו עוד בכלכליסט:


בכיר בממשלה ההודית, שביקש להישאר בעילום שם, מסר כי הודו לא השיתה סנקציות נגד רכישת נפט מרוסיה, ולכן תבדוק את האפשרות לרכוש עוד מהמדינה על אף הלחץ מצד ארה"ב ומדינות אחרות. יש לציין כי בשבוע שעבר קראה רוסיה בגלוי להודו להגביר את השקעותיה במגזר הנפט והגז שלה.


שדה נפט ברוסיה, צילום: גטי שדה נפט ברוסיה | צילום: גטי שדה נפט ברוסיה, צילום: גטי


לפי דיווחים בכלי התקשורת ההודיים, רוסיה הציעה את הנפט במחיר מוזל הנמוך ב-20% ממדדי הבנצ'מרק העולמיים. מחירי הנפט זינקו בשבועות האחרונים בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה ומהווים נטל עצום על מדינות כמו הודו, המייבאת 85% מהנפט שהיא צורכת. הביקוש במדינה צפוי אף לזנק השנה ב-8.2% ל-5.15 מיליון חביות ביום, על רקע התאוששות הכלכלה מההשלכות החמורות של הקורונה.


תחנת דלק בהודו, צילום: AP תחנת דלק בהודו | צילום: AP תחנת דלק בהודו, צילום: AP



דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי אמרה מוקדם יותר השבוע כי הרכישות ההודיות של נפט רוסי לא מפירות את הסנקציות שהשיתה ארה"ב נגד רוסיה, אך בכל זאת קראה להודו "לחשוב באיזה צד אתם רוצים להיות כשספרי ההיסטוריה ייכתבו".

דובר משרד החוץ ההודי, ארינדם באגצ'י, טען בתגובה לשאלות עיתונאים כי מדינות אירופיות רבות מייבאות גז ונפט מרוסיה. "הודו מייבאת את מרבית צרכי הנפט שלה. אנחנו בוחנים את כל האפשרויות הקיימות בשוק האנרגיה העולמי. איני חושב שרוסיה הייתה ספקית נפט מרכזית של הודו", מסר.

ספקית הנפט המרכזית של הודו היא עיראק, שאחראית ל-27% מהאספקה לשוק המקומי, אחריה סעודיה החולשת על 17%, איחוד האמירויות - 13% וארה"ב - 9%.


תגיות