אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרב נוסף בין אליהו לרון־טל: רוב דחוק להשקעת מגדל באגד אוטובוסים של אגד | יואב דודקביץ

בלעדי

קרב נוסף בין אליהו לרון־טל: רוב דחוק להשקעת מגדל באגד

בעל השליטה במגדל מכחיש כי ניסה להשפיע על דירקטורים; יו"ר מגדל ביטוח יפתח רון־טל הוביל את התמיכה בהצעה להצטרפות החברה לקבוצת קרסו־אלומה במטרה לרכוש מחצית ממניות חברת התחבורה אגד. זאת, בניגוד לעמדה שהובילו שני דירקטורים שמונו ביוזמת בעל השליטה שלמה אליהו

26.04.2022, 06:02 | גולן חזני

הדיון בדירקטוריון מגדל ביטוח בנושא ההשקעה בחברת התחבורה אגד היה סוער. ל"כלכליסט" נודע כי הדיון שנערך לפני יותר משבועיים הוכרע ברוב דחוק של קול אחד בעד הצטרפות לקבוצת קרסו־אלומה והגשת הצעה של 5.6 מיליארד שקל לרכישת 50% ממניות אגד. הקבוצה זכתה אבל נסוגה לאחר שאגד הקשיחה עמדות מולה ושינתה תנאי של המכרז כשדרשה הפקדה של 15% מהסכום תוך חודש, במקום 5%.


קראו עוד בכלכליסט:


בהמשך התברר כי זו ההצעה הגבוהה ביותר, וגבוהה משמעותית מהצעתה של קרן הריט לתשתיות קיסטון שהגישה הצעה של 4.77 מיליארד שקל, ושל שלוש קבוצות שהציעו 4-3.7 מיליארד שקל. כפי שפורסם ב"כלכליסט", קבוצה של בעלי מניות באגד מאיימת להגיש תביעה נגזרת נגד אגד על פסילת ההצעה של קרסו־מגדל־אלומה. במקביל, בימים אלה מנסה קרן קיסטון להשיג את המימון והשותפים לעסקה.


מימין: בעל השליטה במגדל שלמה אליהו ויו"ר מגדל ביטוח יפתח רון טל,  צילומים: עמית שעל, צביקה טישלר מימין: בעל השליטה במגדל שלמה אליהו ויו"ר מגדל ביטוח יפתח רון טל | צילומים: עמית שעל, צביקה טישלר מימין: בעל השליטה במגדל שלמה אליהו ויו"ר מגדל ביטוח יפתח רון טל,  צילומים: עמית שעל, צביקה טישלר


מגדל ביטוח אמורה היתה להשקיע מכספי העמיתים כ־600 מיליון שקל מהסכום כהון עצמי, וחטיבת ההשקעות של החברה נעזרה בחוות דעת מקצועית כדי לגבש את ההשתתפות במכרז. את התמיכה בהצעה הוביל היו"ר יפתח רון־טל, ותמכו בה גם חיים רמון ועוזי מוסקוביץ' - דירקטורים שהצביעו לא אחת בניגוד לעמדתו של בעל השליטה - וכן הדח"ציות מירב בן כנען ומעיין כהן.

את ההתנגדות הובילו שני דירקטורים שחברים גם בדירקטוריון מגדל אחזקות ומונו ביוזמת בעל השליטה שלמה אליהו: ראש השב"כ לשעבר כרמי גילון, ואבי דותן, לשעבר ניצב במשטרה. אל השניים הצטרפו הדח"צית רונית בודו - שמכחישה תדיר את העובדה שהיא תומכת עקבית בעמדות של אליהו - ושי בסון, שמונה באחרונה לדירקטור, וגם הוא מטעמו של בעל השליטה.

המתנגדים טענו כי העסקה לא פשוטה - מול קבוצה של 1,300 בעלי מניות שכל אחד אמור לקבל 2 מיליון שקל בחלק הראשון של העסקה שבו נרכשים 60%-50%, והם נשארים למעשה שותפים של הקבוצה הרוכשת. סיבה נוספת שהועלתה היא ההתחייבות שלפיה ההנהלה והדירקטורים באגד נשארים למשך 4-2 השנים הקרובות, וכן חוסר ודאות לגבי עמידה של המדינה בהסכם מול אגד. התומכים סברו כי העסקה בשווי ראוי, ושתפעולית אפשר לרשום רווח בעסקה. נימוק נוסף שהעלו היה הנדל"ן של אגד, שאותו ניתן לממש לפחות חלקית ולהחזיר חלק מההשקעה.

דירקטורים במגדל טוענים כי אליהו התנגד לעסקה וניסה להשפיע על דירקטורים, אך האחרון דוחה את הטענה על הסף ומכחיש מעורבות. יצוין כי לבעל שליטה אין אפשרות להתערב בהשקעות כספי עמיתים. ברשות שוק ההון שמעו על המקרה אך לא מתכוונים להתערב, בין היתר משום שממילא גם אם היתה התערבות של אליהו הרי שההחלטה עברה בסופו של דבר. ככל הידוע, הרשות מעניקה קרדיט ליו"ר הנכנס של מגדל אחזקות, השופט בדימוס חנן מלצר, בנוגע לכללי הממשל התאגידי בחברה.

בין הדירקטורים היו שראו את הקרב כקרב נוסף בין אליהו לרון־טל. כזכור, בין השניים התגלעה מחלוקת קשה שהובילה לפיצוץ סביב שאלת מינוי המנכ"ל לחברה לפני כחצי שנה. רון־טל תמך במועמדות של ידין ענתבי, אליהו דחף למינויו של רונן אגסי - ולבסוף נבחר לתפקיד שגיא יוגב.



תגיות